VALITSE TÄNÄÄN!

Minusta on surullista se, kuinka ihmiset arvioivat asioita ja aikaamme tätä nykyä. Kovasti se alkaa näyttämään siltä, että hoetaan rauha, rauha, ei hätää mitään, vaikka hätä on suurimmillaan

Hätä näkyy niin monessa: nuoret voivat huonosti, vanhukset ovat heitteillä, työtä ei ole jne. Juuri luin artikkelin, missä kerrottiin, kuinka nuorten mielenterveysongelmat ovat huipussaan ja psykiatriset osastot täyttyvät ahdistuneista nuorista.  Olen itsekin joutunut todistamaan tätä nuorten hätää.  Se on todellinen. 

Vaikka meidän ei pidä jäädä tällaisiin ahdistaviin kuviin ja tunnelmiin, on kuitenkin kyettävä kulkemaan silmät avoinna.  Jäin itse pois eräältä rukousfoorumilta, koska en jaksanut lukea joka päivä ihmisten äärimmäisen tukalista tilanteista.  Tuntui, että pyynnöt olivat  loputtomia ja ihmisten kohtalot liian raskaita minun ymmärtää.  

Tänä aamuna ajatukseni ovat Israelin kansan vaelluksella Egyptistä Luvattuun Maahan. Mietin niitä tuntoja, joita tuolla lupauksen kansalla silloin oli ja vertaan niitä tähän hetkeen. Jumala itse ruokki kansaansa.  Mooses, Jumalan ystävä, sai selkeät ohjeet, kuinka toimia.  

5 Moos. 30:

15 Katso, minä panen tänä päivänä sinun eteesi elämän ja hyvän, kuoleman ja pahan,
16 kun minä tänä päivänä käsken sinua rakastamaan Herraa, sinun Jumalaasi, ja vaeltamaan hänen teitänsä ja noudattamaan hänen käskyjänsä, säädöksiänsä ja oikeuksiansa, että eläisit ja lisääntyisit ja että Herra, sinun Jumalasi, siunaisi sinua siinä maassa, jota menet ottamaan omaksesi.

" Katsellaan Lupauksen maata edessämme"!
17 Mutta jos sinun sydämesi kääntyy pois etkä tottele, vaan annat vietellä itsesi kumartamaan muita jumalia ja palvelemaan niitä,
18 niin minä julistan teille tänä päivänä, että te totisesti hukutte; te ette kauan elä siinä maassa, johon sinä menet Jordanin yli, ottamaan sen omaksesi.
19 Minä otan tänä päivänä taivaan ja maan todistajiksi teitä vastaan, että minä olen pannut sinun eteesi elämän ja kuoleman, siunauksen ja kirouksen. Niin valitse siis elämä, että sinä ja sinun jälkeläisesi eläisitte.
20 Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kuule hänen ääntänsä ja riipu hänessä kiinni, sillä siinä on sinun elämäsi ja pitkä ikäsi, ja niin sinä saat asua siinä maassa, jonka Herra sinun isillesi, Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille, vannotulla valalla on luvannut heille antaa."

YMMÄRTÄMISEN VAIKEUS

Miksi meidän on niin vaikea ymmärtää Jumalan suvereenisuutta?  Sitä, kuinka Hän on kaiken alku ja loppu?  Hän asettaa eteemme hyvän ja pahan, elämän ja kuoleman. 

Jumala testaa uskomme. Mihin vaaka kallistuu?

Näen joitakin ihmisiä, jotka ovat antautuneet palvelemaan Jumalaa. He ovat valinneet elämän ja tahtovat pyhittää sen Hänelle.  He ovat olleet valmiit luopumaan ihan kaikesta, jopa omasta elämästäänkin Hänen tähtensä  Se on mielestäni arvostuksen paikka!  Sellaista ei enää arvosteta. Päinvastoin, sellaisia ihmisiä katsotaan ylen, jopa nk. kristittyjen keskuudessa.  Tämä on surullista.

Apt. 5:  

12 Ja apostolien kätten kautta tapahtui kansassa monta tunnustekoa ja ihmettä; ja he olivat kaikki yksimielisesti koolla Salomon pylväskäytävässä.
13 Eikä muista kukaan uskaltanut heihin liittyä, mutta kansa piti heitä suuressa kunniassa.
14 Ja yhä enemmän karttui niitä, jotka uskoivat Herraan, sekä miehiä että naisia suuret joukot.

Minä arvostan näitä ystäviäni. He ovat valinneet oikein. Heidän elämästään kuvastuu nälkä ja jano Jumalaan. Kaikki muu on turhaa. He eivät laskelmoi, eivätkä kumartele epäjumalien puoleen. Jopa rakkaat ja läheiset asettuvat heillä Jumalan taakse. Ensin on Elämän Lähde, sitten kaikki muu; Kaikki muu tulee Ensimmäisen jälkeen. 

2 Kor. 11:2

NYT ON VALINNAN AIKA

Nyt on edessämme tuo valinta, minkä Israel teki aikoinaan. Me emme pääse yhtään helpommalla.  Ketä palvelemme, kenen askelissa kuljemme?  Mooses puhui kansalle Jumalan suulla.  Ne, jotka eivät Häntä kuunnelleet, joutuivat surman suuhun. Erotammeko me Jumalan äänen ajassamme? Olemmeko varmat, ettemme kulje kohti kuolemaa? - Elämä  on siellä, missä se menetetään Kristuksen tähden.  Kaikki muu on turhaa. 

Nuorilta, jotka etsivät kumppania, kysytään; Kuka on ensin?

Vanhuksilta, jotka pohtivat perintöään, kysytään: Kuka on ensin?

Jokaiselta, sinulta ja minulta, jotka elämme monissa haasteissa, kysytään: Kuka on ensin?  

Mikä on meidän vastauksemme?

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena

Ääni, joka kutsuu parannukseen NYT ( Mal. 4. luku ): 

Elian sanoma: " Jeesus noutaa omansa pian "! Olkaamme valmiit! 



Kommentit

Suositut tekstit