RAKKAUS LAIN TÄYTTYMYS ( Room. 13:10 )

Rakkaus on yksi kaikkein puhutuimpia teemoja maailmassa.  Jokainen janoaa osakseen rakkautta; Sellaista ihmistä ei olekaan.  Mitä rakkaus on?

Jotkut sanovat, että rakkaus sallii kaiken.  Rakkaus on yhtä laaja kuin se on leveäkin.  Jos rakastaa, se on aina sallittava, vaikka rakkauden muodot vaihtelevat. 

Kuitenkin, kun luemme Raamattua, huomaamme, että Jumala määrittelee rakkauden näin: 

"Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa.  Sentähden on rakkaus lain täyttymys"; Room. 13:10. 

Rakkaus liittyy lakiin.

Rakkaus lain täyttymyksenä on Jumalan säätämys. Jumalan laki on annettu rakkauden pohjaksi ja sen päälle tulisi jokaisen elämäänsä rakentaa.  Jumala siis itse määrittelee, millainen tuo rakennus on.  Me emme saa laajentaa sitä omien lihallisten mieltymystemme mukaan. 

Jos me todella rakastamme itseämme, me ymmärrämme, mikä Herran tahto on.  Tämä ymmärrys tähtää paljon suurempaan näköalaan: tällöin me pelastumme Jumalan vihalta ja tuomiolta. 

Mikä on Herran tahto ihmiseen nähden?  Lähdin tutkimaan sitä Uuden testamentin kirjoituksista. Tein mielenkiintoisia löytöjä jälleen: 

JUMALAN PELASTAVA TAHTO

1.  Herran tahto on, ettei yksikään ihminen joutuisi kadotukseen, so. helvetin tuleen. Matt. 18:4

Helvetti on todellinen.

Helvetti on alunperin tarkoitettu Saatanalle ja muille langenneille enkeleille.  Nämä henget yrittävät viekoitella mukaansa ihmissieluja, jotka ovat alttiita lankeamaan niiden houkutuksiin.  Jumala ei tahdo, että joudumme eroon Hänestä.  Hän aina rakastaa ja tahtoo, että tulisimme Hänen lapsikseen ja osallisiksi Hänen lupauksistaan. Hän on todellinen Rakkaus. 

1 Joh. 4:8: 

Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.

2. Herran tahto on hyvä meitä kohtaan. Luuk. 2:14.

Jumala on rakastava ja hyvä Isä meille.  Hänen luonteenpiirteensä ovat läpensä rakkaudelliset: pitkämielisyys, hyvyys, uskollisuus jne. Ennen kaikkea Hän on antanut meille tulevaisuuden ja toivon Kristuksessa. Jeesuksen seuraajan ei pidä vaipua epätoivoon, eikä luovuttaa. ( Jer. 29: 11 ). 

Jumala rakkaus on voittoisa!

3. Herran tahto on, että jokaisella joka uskoo Jeesukseen, on iankaikkinen elämä. Joh. 6:40. 

Jumala on valmistanut meille kodin luonaan Taivaassa. Hän odottaa meitä siis luokseen, paikkaan, minne Jeesus esikoisena raivasi meille tien. Me olemme Hänen sisariaan ja veljiään. Eikö olekin mahtava juttu? Jumala osoittaa meille Pojassaan päämäärän. Saamme olla liikkeellä päämäärätietoisina tästä. 

HAUREUDEN ( so.synnin ) KARTTAMINEN

4.  Herran tahto on, että pyhitymme ja varjellumme haureuden synniltä. 1 Tess. 4:3.

Synti on salakavala.

Tämä on tärkeää nyt. Jo aikoinaan Nooa häpäisi Jumalaa poikiensa edessä, kun esiintyi juovuksissa ja alastomana.  Tämä kertoo jotain meille yhä.  Jumala ei salli itseään pilkattavan.  Hän on säätänyt niin, että kaikki alastomuus ja seksuaaliset teot, jotka kuuluvat miehen ja naisen avioliiton yhdyselämän ulkopuolelle, ovat rangaistava teko Hänen silmissään.  Kaikki sellainen luokitellaan haureudeksi. Kyse on epäpyhästä käytöksestä. Käytöksestä, joka julkihäpäisee Jumalan!

On järkyttävää, kun tällaista esiintyy yhä enenevässä määrin siellä, missä ihmiset ovat antaneet maailman ymmärtää heidän palvelevan Jumalaa. On kaikenlaista seksuaalista hurjastelua: homoutta, esiaviollisia suhteita, pornoriippuvuutta jne.  Tällaisista on kiireesti tehtävä parannus Israelin Pyhän Jumalan edessä. 

Itse asiassa haureus on kaikkea uskottomuutta rakastettua kohtaan. Jos me olemme uskottomat Jumalalle ja rikomme Hänen tahtoaan ja käskyjään vastaan, olkoon kyse mistä tahansa, me satutamme Häntä. Uskottomuutemme muodot vaihtelevat, Jumala ei muutu.  Näin Raamattu kertoo hyvin selvästi.  

Ihminen on tekee valintoja joka päivä.
Saatana on valehtelija.  Se yrittää sekoittaa hyvän ja pahan mielissämme, lopulta sydämissämme.  Se on sen pyrkimys.  Jo paratiisissa tämä tuli kavalalla tavalla esiin.  Jumala oli kieltänyt ihmisparia koskemasta Pahan ja hyvän tiedon puuhun.  Saatana sanoi ihmiselle: "Onko Jumala sanonut niin?  Hän tietää, kun siihen koskette ja siitä syötte, niin te tulette kuin Jumala tietämään hyvän ja pahan "? Saatana tiesi tämän. Olihan se itse langennut syvälle.  Ei Saatana, eikä ihminen kykene hallitsemaan pahaa. Siksi pysyminen Kristuksessa on niin tärkeää!

Jumala on ainut, joka kykenee hallitsemaan kaiken.  Hän antaa sekä hyvää että pahaa ihmiskunnalle, ne ovat täysin Hänen alaisuudessaan.  

Meidän tulee ymmärtää, ettei Saatana toimi koskaan meidän parhaaksemme! Jumala on läpensä hyvä ja Rakkaus. Hänellä on ihmisrakkaus ja hyvyys meitä kohtaan, koska Hän lähetti meille Jeesuksen ( Tiit.3:4 ). Saatana sen sijaan on läpensä Paha ja sillä on missio meidän tuhoamiseksemme.  Mikäli annamme sille pikkusormen, se vie koko käden! 

Synnille antautuminen on aina tappio!

Snl. 11:21: Totisesti: paha ei jää rankaisematta, mutta vanhurskasten jälkeläiset pelastuvat.

Matt. 13:19: Kun joku kuulee valtakunnan sanan eikä ymmärrä, niin tulee paha ja tempaa pois sen, mikä hänen sydämeensä kylvettiin. Tämä on se, mikä kylvettiin tien oheen.

Room. 12:21: Älä anna pahan itseäsi voittaa, vaan voita sinä paha hyvällä.

KIITOLLISUUS

5. Herran tahto on, että olisimme kiitolliset Hänelle joka tilanteessa. 1 Tess. 5: 18.

Kiitollinen mieli on rakkauden osoitus Jumalalle.  Se on suloinen tuoksu Hänelle.  Apostoli Paavali kehotti uskovia kiittämään joka tilassa Herraa. 

Kiitollisuus Jumalalle on uskovan hengittämistä.

HYVÄNTEKEMINEN

6. Herran tahto on, että tekisimme hyvää ja tukkisimme niin mielettömien ihmisten suut ymmärtämättömyydeltä.  1 Piet. 2: 15.

Uskon on tultava aina käytäntöön asti.  Usko ilman tekoja on kuollut. Jaak. 2:26.  Kun ihmiset näkevät uskovan olevan tosissaan ja rakastavan heitä aidosti, he eivät sorru tietämättömyyttään parjaamaan heidän Jumalaansa. Uskovien tulee kirkastaa Herraa siellä missä vaikuttavat.  Tehdä Hänet tunnetuksi maailmalle. Evankeliumin tulee levitä heidän välityksellään. 

Lopuksi: 

Meidän on aika alkaa puhumaan Jumalasta rakkauden sijaan. Meidän on etsittävä ihan ensimmäiseksi Häntä! (Matt.6:33)On aika kääntää katseensa Itse Rakkauden lähteeseen!  Rakkaus maailmassa on kokenut konkurssin jo kauan sitten. Me olemme sekoittaneet hyvän ja pahan. 

Olen murheekseni pistänyt merkille viime aikoina, kuinka ihmiset etsivät rakkautta aivan vääristä lähteistä. Kumppani tai rakas lemmikki eivät ole rakkauden täyttymys. 

Me emme pääse voittajina perille, ellemme kulje sitä samaa kieltäymyksen ja taistelun tietä, jonka Kristus kulki. On valhe, ettemme joutuisi seuraamaan Häntä kärsimyksiin. Meidän on nyt viimeistään tehtävä valintamme, ketä seuraamme. Kilparadalla kilvoittelu kuuluu uskovalle. 

Kilpailu on vielä edessämme. Ei ole itsestäänselvää, että selviämme maaliin. 

Seurakunta on tehnyt kompromissin tämän maailman kanssa. Maailman hallitsija on tällä hetkellä sielujemme vihollinen Saatana. Ottamalla rakkauden ohjekirjaansa "helpotuksia", joita vihollinen on kuiskannut kieltämällä Jumalan suvereenin hallinnan, seurakunta on ajautunut tilaan, joka on säälittävä ja surkeampi kuin paratiisin aikainen lankeemuksen tila. 

Mitä me voimme tehdä?  Me voimme ottaa Jeesuksen veren ja ristin uhrin todesta tänään.   Ei anneta minkään tulla meidän ja Hänen uhrinsa väliin. Katsomalla vain ja ainoastaan Häneen me muutumme. On siis aika muutokseen, totaaliseen suunnanmuutokseen.  Pyhä Henki tekee muutoksen meissä, sisintämme myöten.  Hänen apunsa on meille se, joka auttaa meitä nousemaan alennustilastamme ja saavuttamaan voiton. Me emme ole sitä vielä saavuttaneet; muistetaan myös se!  Matkamme on kesken. 

" Mutta joka pitää Hänen sanansa, hänessä on Jumalan rakkaus totisesti täydelliseksi tullut.  Siitä me tiedämme, että me Hänessä olemme"; 1 Joh. 2:5.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Rukous: Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen, anna anteeksi syntini, se että olen etsinyt rakkautta vääristä lähteistä.  Herra, Sinä olet Rakkaus ja osoitit meille sen syvimmän merkityksen antautumalla uhraamaan elämäsi puolestamme. Rakkaus tekee kaikkensa Jumalan ja lähimmäistensä eteen.  

Kiitos, että opetat minua Pyhän Henkesi välityksellä elämään niin, että kilvoittelen hyvän uskonkilvoituksen. Ilman Sinua se on mahdotonta.  Opeta minua jättämään tuomiot, Isä, sinulle. Sinä yksin olet Vanhurskas ja Pyhä. Jeesuksen väkevässä nimessä; Aamen. 

Katja-Leena

Kommentit

Suositut tekstit