KRISTITTYJEN YHTEYDESTÄ

Minulta on kysytty, mitä mieltä henkilökohtaisesti olen kristittyjen yhteydestä;  Kuinka tärkeänä sitä pidän? 

Yhteydestä enemmän Raamatun valossa jälleen:

Joh. 17:21-22 sanoo: 

Ja minä en enää ole maailmassa, mutta he ovat maailmassa, ja minä tulen sinun tykösi. Pyhä Isä, varjele heidät nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, että he olisivat yhtä niinkuin mekin. Että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.

Ekumeeninen liike sai alkunsa 1800-luvun lopulla.  Silloin toivottiin, että kristityt ymmärtäisivät toisiaan paremmin ja voisivat päästä pyrkimyksissään lähemmäksi toisiaan.  Itseäni ovat mietityttäneet etenkin nämä pyrkimykset.  Ovatko kirkot olleet pyrkimässä tavoitteissaan yhdessä mihin suuntaan?  Onko yhteinen päämäärä ollut kirkas? Ja, millä eri tavoin poliittinen valtapeli on päässyt vaikuttamaan yhteyden tavoitteluun?  

Kristittyjen yhteyden perusta on järkähtämätön.

Kirkon sekuralisoituminen ja se, ettemme ole valvoneet, ovat mielestäni keikauttaneet tätä venettä pahemman kerran.  Kritisoin myöskin modernia teologiaa ajassamme. Se on liberalisoitunut ja eksynyt pahasti pois juuriltaan. Juurilla tarkoitan nyt sitä puuainesta, mihin meidät pakanat oksastettiin eli Israelia, Jumalan valittua kansaa ja sen erityistä asemaa Jumalan suunnitelmissa. 

MISTÄ YHTEYDESSÄ ON KYSE?

Minulle yhteydestä nousee Raamatusta esiin kolme tärkeää palkkia. Jaan ne tässä kanssasi. 

1. Yhteys on sidoksissa ennen kaikkea Kristuksen ruumiiseen eli srk:aan ja Hänen ristinkuolemansa muisteluun, so, ehtoollisen viettoon

Ehtoollinen julistaa Kristuksen kärsimystä ja kuolemaa, mutta myös väkevää voittoa. Ehtoollinen on pyhä, Jumalalle erotettu.  Se tulee erottaa kaikista muista pöydistä.  

1 Kor. 11:26:

Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan, te julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kuin hän tulee.

Yhteys on laajalle ulottuvaa ( universaalisuus ).

On paljon niitä, jotka ovat luopuneet tästä yhteydestä.  He eivät antautuneet hengelliseen kasvuun ja kiinnittymään Kristukseen.  Seurakunta annettiin kodiksi, missä saatoimme kasvaa hengell. lapsista aikuisiksi.  Aivan kuten jokainen pieni lapsi tarvitsee kodin, tarvitsee myös uudestisyntynyt Jumalan lapsi seurakuntakodin suojakseen.

Näyttää siltä, että monen on ollut helpompi ymmärtää esivallan kuin seurakunnan tarpeellisuus.  Me katselemme asioita kovin ihmislähtöisesti.  Jumala asetti seurakunnan ja antoi sille tehtävän.  Olemmeko valmiit viemään jalon tehtävän päätökseen?

Tehtävämme on luoda yhteyttä Kristuksessa loppuun saakka. 

Hedelmät näkyvät. Monet sellaiset puhuvat yhteyden puolesta, jotka eivät itse ole viettäneet aikaa Kristuksen seurassa (so.srk-yhteydessä) ja kantaneet vastuuta ristiään kantaen. Tämä on murheellista, sillä näinä päivinä tarvitaan erityisesti koeteltua uskoa, mikä lujassa luottamuksessa Kristukseen ja Hänen Sanaansa tullaan punnitsemaan!

Olemmeko me, sinä ja minä, uskollisesti täyttäneet paikkamme Kristuksen perheessä?  Entä, olemmeko erottaneet Herran pöydän kaikista muista pöydistä?  

2. Yhteys ilman Kristusta ei ole oikeaa yhteyttä.  Hän on yhteyden perusta. 

1 Joh. 1:6-7: 

Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

Risti on sovituksemme ytimessä. Se ratkaisee kaiken.

Oikea yhteys kristittyjen kesken voi perustua vain ja ainoastaan yhteen totuuteen ja se on Kristus. Jos me vaellamme Hänessä, me vaellamme valossa.  Kaikki on avointa ja paljasta Hänen edessään.  Mutta, jos me puhumme valhetta tai elämme valheessa toimimalla vastoin Hänen tahtoaan, tuo yhteys katkeaa. Synti erottaa Jumalasta. 

Ihmettelen suuresti, kuinka joku saattaa kokea yhteyden toteutuvan siellä, missä Kristus on heitetty syrjään. Puhun siis nyt kristittyjen yhteydestä.  Hänet on heitetty sivuun silloin, kun synti ja sen synnyttämät rikkajuuristot kasvaa rehottavat.  

Näyttää siltä, että yhteydestä heitetään syrjään niitä, jotka tahtovat elää jumalisesti ja karttaa pahaa.  Näinhän sen ei tulisi olla. Sellainen perustuu keinotekoiseen yhteyteen. 

1 Joh. 5:18: Me tiedämme, ettei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä; vaan Jumalasta syntynyt pitää itsestänsä vaarin, eikä häneen ryhdy se paha.

Seurakunta on pyhien yhteisö. Jumala on Pyhä.

 3. Jumalan Henki yhdistää 

1 Joh. 3:24: 

Ja joka pitää hänen käskynsä, se pysyy Jumalassa ja Jumala hänessä. Ja siitä me tiedämme hänen meissä pysyvän, siitä Hengestä, jonka hän on meille antanut.

Tämä on kaikkein vaikeinta tulkita, mutta saakoon Herran Henki nyt auttaa minua tässä:  Jumala tahto on, että meidän kristittyjen yhteydessä korostuu oikeanlainen armo ja välittäminen.  Se tarkoittaa, että me toteutamme sitä kaikkea kristillisessä elämässämme, mihin Raamattu meitä ohjeistaa.  Ellemme ole sisällä näissä opetuksissa, me itse asiassa emme tiedä, mitä kaikkea yhteys kätkee sisäänsä.  

Raamatun opetukset ovat kaikki yhteyden luomista varten.

"Ennen kaikkea olkoon teidän rakkautenne toisianne kohtaan harras, sillä "rakkaus peittää syntien paljouden"; 1 Piet. 4:8.

Rakkaus, joka peittää syntien paljouden, on valmis palvelemaan ja antautumaan toisten puolesta.  Se on valmis menemään vaikka kuolemaan toisten edestä. Se on myös suora ja välittävä. Se on uskollinen ja näkee vaivaa. 

Elävän Israelin Jumalan palvelemisen on erottuva ajassamme. Hän on Pyhä ja muuttumaton. Maailman on nähtävä tällainen rakkaus.  Se ei ole meistä, vaan lähtöisin Jumalasta.  Me emme voi punnertaa sitä itsestämme.  Jumalan henki on se, joka yhdistää. 

Joh. 13: 

34 Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut-että tekin niin rakastatte toisianne.
35 Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus."

Jumalan Rakkaus haastaa meitä joka päivä.
Loppupäätelmät: 

Yhteys on hieno asia. Sitä tarvitsee meistä jokainen. Minäkään en ole yhteyttä vastaan. Me voimme  kasvaa yhteydessä ja sen harjoittamisessa.  Se on mahdollista, kun kasvamme Häneen, joka on seurakuntansa Pää.  

Me emme voi myöskään odottaa yhteyden toteutuvan siellä, missä on eripuraa, valhetta, puolueita ja kaikenlaista vääryyttä.  Yhteys voi toteutua siellä, missä ollaan rakennettu ystävyyttä oikein. 

Yhteyden lähtökohta on Jumalassa.  Jumalan Henki saakoon kasvattaa meitä, että voisimme löytää sen todellisen yhteyden, joka puhuu tälle ympäröivälle maailmalla omaa kieltään. 

Itse en usko ekumeniaan sellaisena kuin se meille tarjoillaan.  Kristittyjen yhteyden on oltava paljon enemmän. Minä uskon, että näinä päivinä Jumala yhdistää niitä ihmissydämiä yhteen, jotka tahtovat vilpittömästi etsiä Häntä ja viipyä Hänen seurassaan. Hän yhdistää niitä, jotka kulkevat kohti kirkasta päämäärää, maksoi mitä maksoi.  Hän tekee myöskin itsensä tunnetuksi heidän keskellään. 

Jer. 50:34: Mutta heidän lunastajansa on väkevä, Herra Sebaot on hänen nimensä. Hän ajaa heidän asiansa, tuo rauhan maan päälle, mutta Baabelin asukkaille vavistuksen.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Rukous: Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen.  Tiedän, että olen monta kertaa epäonnistunut yhteydessä toisiin ja yhteydessä ennen kaikkea Sinuun.  Armahda ja anna anteeksi minun lankeemukseni tässä. Isä, rukoilen, että voisin tulevina päivinä luoda ja rakentaa yhteyttä enemmän, todellista ja kestävää yhteyttä.  Anna Sinun seurakunnallesi yksi vahva Henki ja vahvista meidät kulkemaan samaan suuntaan Rakkaudessa.  Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, aamen. 

Katja-Leena

Kommentit

Suositut tekstit