KAIKKI YHDESSÄ VAIKUTTAA JUMALAN PARHAAKSI

Millainen on asiantuntijatodistus Raamatun valossa?

Mitkä asiat todistavat Jumalan ja evankeliumin voiman?  Mitä Raamattu opettaa terveestä arvioinnista näiden suhteen?  Mikä on sellainen todistus, mille meidän Herramme Jeesus itse laskee painoarvoa? Käsittelen teemaa Johanneksen evankeliumin 5 luvun, Jeesuksen omien sanojen pohjalta, Joh. 5: 30-40.

Joh.5: 


30 En minä itsestäni voi mitään tehdä. Niinkuin minä kuulen, niin minä tuomitsen; ja minun tuomioni on oikea, sillä minä en kysy omaa tahtoani, vaan hänen tahtoaan, joka on minut lähettänyt.
31 Jos minä itsestäni todistan, ei minun todistukseni ole pätevä.
32 On toinen, joka todistaa minusta, ja minä tiedän, että se todistus, jonka hän minusta todistaa, on pätevä.
33 Te lähetitte lähettiläät Johanneksen luo, ja hän todisti sen, mikä totta on.
34 Mutta minä en ota ihmiseltä todistusta, vaan puhun tämän, että te pelastuisitte.
35 Hän oli palava ja loistava lamppu, mutta te tahdoitte ainoastaan hetken iloitella hänen valossansa.
36 Mutta minulla on todistus, joka on suurempi kuin Johanneksen; sillä ne teot, jotka Isä on antanut minun täytettävikseni, ne teot, jotka minä teen, todistavat minusta, että Isä on minut lähettänyt.
37 Ja Isä, joka on minut lähettänyt, hän on todistanut minusta. Te ette ole koskaan kuulleet hänen ääntänsä ettekä nähneet hänen muotoansa,
38 eikä teillä ole hänen sanaansa teissä pysyväisenä; sillä te ette usko sitä, jonka hän on lähettänyt.
39 Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta;
40 ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että saisitte elämän.



Ensinnäkin Jeesukselle merkityksellistä oli joka tilanteessa Isä Jumalan tahto.  Hän ei tullut toteuttamaan omaa tai ihmisten tahtoa, vaan nimenomaan Taivaallisen Isänsä tahdon.  Se oli Hänelle prioriteetti yksi.  ( j. 30 ).  Hän ei etsinyt ihmiskunniaa.

Jeesus tuo esiin, kuinka lähettiläät, so. Johanneksen seuraajat, menivät kertomaan Johannekselle suoraan, mitä he olivat nähneet ja kokeneet Jeesuksen toiminnan keskiössä ( j. 33 ). Jeesus kertoi selvästi olevansa suurempi todistusarvoltaan kuin kukaan Profeetoista ( j. 36 ).  Onhan Hän maailman Vapahtaja ja Jumalan Poika. Ja, Hän tulee kerran hallitsemaan Kuninkaana.

Johanneksen opetuslapset olivat olleet  itse tapahtumapaikoilla, eivätkä käyttäneet todistuksen saamiseen mitään muita konsteja. Jumalan tahdon (so. Sanan ) lisäksi todistuksen tulee vääjäämättä perustua tapahtuneisiin tosiasiohin, ei valheisiin (juorut, tekaistut jutut).   

Jeesus ei laittanut ihmistodistukselle kovinkaan suurta painoarvoa. Se on ihmisten tapa etsiä jollekin asialle valtuutus. Jeesuksen kriteerit ja lähtökohdat kaikelle olivat ennen kaikkea Jumalan tahdossa ja hyväksynnässä.  Näihin meidänkin tulisi siis kiinnittää ensisijainen huomiomme.  

#Näetkö ympärilläsi toimintaa, joka perustuu Jumalan Suvereeniin toimivaltaan?  Millaista toiminta on? Kuka on toiminnan keskiössä?  Kenen kunniaa toiminta tavoittelee? Mistä toiminta on alkanut; Jumalan kutsusta, vaiko ihmisen omista tavoitteista?

# Ovatko esiinnostetut näytöt totuuteen perustuvia? 

Ympärillämme on paljon puhetta. On tärkeää keskittyä totuuteen.

Jeesus nostaa esiin myös teot; joiden tehtävä on todistaa Jumalan voimasta ja auktoriteetista. Isä ilmentää itseään Pojassaan.  Jeesuksella oli Isä vailla vertaa!  Mitä Jeesus vastasi Johanneksen opetuslapsille: 

Matt. 11:
4 " Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä kuulette ja näette:
5 sokeat saavat näkönsä, ja rammat kävelevät, pitaliset puhdistuvat, ja kuurot kuulevat, ja kuolleet herätetään, ja köyhille julistetaan evankeliumia.
6 Ja autuas on se, joka ei loukkaannu minuun."

Jeesus nostaa todistuksen keskiöön Rakkauden.  Ellemme havaitse rakkautta uskossamme, on syytä miettiä todistuksen painoarvoa.  Rakkaus on yhtä totuuden kanssa.  Se ei ole mitään lepertelyä tai asioiden maton alle painamista.  Rakkaus sanoo suoraan ja osoittaa tietä Jumalan luokse. Jeesus pysyi totuudessa joka tilanteessa.  Hän on esikuvamme tässä.  On tärkeää puhua sitä, mikä on totta, vanhurskasta ja Jumalalle mieluista. (Efe. 4:29).

Joh. 5: 42:..
mutta minä tunnen teidät, ettei teillä ole Jumalan rakkautta itsessänne.

Ps. 51:6:  Nouse taisteluun totuuden ja oikeuden puolesta, aja köyhän asiaa. Tehköön oikea kätesi pelottavia tekoja.

# Ovatko kohtaamasi ihmeet ja teot Jumalaa kirkastavia?

#Onko Rakkaus kaiken päämäärä ja yhdysside?  Rakentaako, vai hajottaako jokin toiminta yhteyttä Kristukseen ja Hänen ruumiiseensa, so. srk:aan.   Entäpä itse Jumalaan? 


Jeesus sanoi, ettei Hän ota vastaan ihmisten todistusta.  Tällä Hän tarkoitti sitä, että Hänelle riittää Jumalan kunnia ja todistus itsestään. Hänelle kaikkein tärkeintä oli ja on edelleen ihmisten pelastuminen.  Pelastuksen sanoman tulee aina olla kaiken ytimessä! ( j. 34 ) " Mutta minä en ota ihmiseltä todistusta, vaan puhun tämän, että te pelastuisitte ".

# Saako pelastuksen sanoma olla keskiössä?  Jumalan tahto on, että jos mahdollista, kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.  Vai, perustuuko kutsu yhteen tulemiselle muihin kriteereihin tai jopa pelkkään hauskanpitoon? 

- Tänä päivänä, ikävä kyllä, näkee hyvin paljon toimintaa, minkä ytimessä näkee kaikkea muuta kuin em. asioita.  Ihmisiä ei enää kutsuta vastaanottamaan pelastusta, ei julisteta syntejä anteeksi, eikä aina edes rukoilla.   Jos me emme edes lähesty Jumalaa, kuinka Hän voisi lähestyä meitä? 

Jaak. 4:8:  
Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, te syntiset, ja tehkää sydämenne puhtaiksi, te kaksimieliset.

Ihminen itse päättää, mihin hän lopulta uskoo. 

Jeesukselle Sanan pysyvyys ihmisessä näkyy siinä, että ihminen uskoo Jumalan lähettäneen Hänet.  Sama pätee myös kaikkiin Raamatun Profeettoihin.  Sanassa kasvanut kykenee ymmärtämään tämän kokonaisuuden ja Jumalan toiminnan pääpiirteet. Hän ei taistele niitä vastaan, vaan on nöyrä Jumalan suunnitelman edessä.  Jumala on aina toiminut voimallisesti myös Profeettojensa kautta, vieden omaa suunnitelmaansa eteenpäin. 

Joh. 5:38: eikä teillä ole hänen sanaansa teissä pysyväisenä; sillä te ette usko sitä, jonka hän on lähettänyt.

Ihminen, joka epäilee aina kaikkea, on tuuliajolla.  Sen sijaan ihmisen tulisi laittaa turvansa Kristukseen voidakseen turvallisesti luottaa Jumalan suvereeniin hallintavaltaan maailmassa.  Jumala on lähettänyt Poikansa (ja kaikki Profeetat) ilmentämään omaa hyvää tahtoaan maailmalle. 
Hän on omissaan väkevä Herra. 

# Kumoaako jokin toiminta Jumalan suvereenin lähtökohdan omille teoilleen, sivuuttaen ja jättämällä huomiotta Kirjoitukset ja Profeetat? > Nykyaikainen liberaaliteologia on tässä hyvä esimerkki.  Liberaaliteologia jättää suurimman siivun pois.  Sen ydin on juurikin ihmislähtöisyydessä.  
 
Onko niin, että Sanoma Jeesuksesta Pelastajana ei ole tärkeä, vaan mieluummin keskitytään toimintaan tiettyjen sääntöjen mukaan? Nämä kaksi eivät ole toisiaan vastaan.  On olemassa Pelastaja ja on olemassa tietyt elämän lainalaisuudet Raamatun mukaan. 

#Onko toiminta nyt-hetkessä?  Ymmärretäänkö, että seurakunta on lopun ajassa ja siirtymässä "pelikentältä" pois, lupausten mukaan?

#Näkyykö toiminnassa päämäärä?  Onko se tämän- vain tuonpuoleinen tavoitteissaan? 


2 Kor. 12:10: 
Sentähden minä olen mielistynyt heikkouteen, pahoinpitelyihin, hätään, vainoihin, ahdistuksiin, Kristuksen tähden; sillä kun olen heikko, silloin minä olen väkevä.

Luuk. 13:34
Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt, kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niinkuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet.

Jer. 25: 
4 Ja Herra on lähettänyt teidän tykönne kaikki palvelijansa, profeetat, varhaisesta alkaen, mutta te ette ole kuulleet, ette kallistaneet korvaanne kuullaksenne,
5 kun he sanoivat: "Kääntykää itsekukin pahalta tieltänne ja pahoista teoistanne, niin saatte asua maassa, jonka Herra on antanut teille ja teidän isillenne, iankaikkisesta iankaikkiseen.
6 Älkää seuratko muita jumalia, älkää palvelko ja kumartako niitä älkääkä vihoittako minua kättenne töillä, etten tuottaisi teille onnettomuutta." 

1 Piet. 1:15: ...vaan sen Pyhän mukaan, joka on teidät kutsunut, tulkaa tekin kaikessa vaelluksessanne pyhiksi.


Seuraavaksi kirjoitan opetuskirjoituksen Ilmestyskirjan kahden todistajan painoarvosta. Pysykää kuulolla!

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena




Kommentit

Suositut tekstit