MIKSI JEESUS MODERNILLE IHMISELLE? OSA II

...Jatkoa blogissa osalle I

3.  Jeesus takaa hedelmällisen elämän Hänessä

Joh. 15:16:

Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte.

Matt. 7:21

Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

Jeesuksen seurassa nykyajan moderni ihminen pääsee lunastamaan takaisin ne menetetyt ja parhaat paratiisin hedelmät.  Vihollinen tuli tappamaan ja tuhoamaan, kun taas Jeesus tuli, että meillä olisi Hänessä elämä ja yltäkylläisyys; Joh. 10:10. 

Matt. 7: 16 (Jeesuksen omat sanat):  Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?

Uskalletaan maistaa Jumalan valtakunnan hedelmiä!

Meidät on kasvatettu kaihtamaan hedelmiä ja niiden arviointia. Emme uskalla tehdä tervettä arvostelua ja katsoa totuutta silmiin.  Jeesus ei olisi sanonut näin, ellei Hän juurikin olisi tarkoittanut sitä; meidän on tunnistettava hedelmät. 

Aikoinaan jo Profeetta Jesaja näki, mitä evankeliumin voittosaatto saa maailmanlaajuisesti aikaan. Monet tulevat vapautetuiksi.  Tätä vapautuksen evankeliumia varten Jeesus tuli valkeudeksi maailmaan.  Hän julisti evankeliumia köyhille ja paransi luokseen tuodut sairaat. (Ut: Matt. 11:5). 

Jes. 42: 

6 Minä, Herra, olen vanhurskaudessa kutsunut sinut, olen tarttunut sinun käteesi, varjellut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi, pakanoille valkeudeksi,
7 avaamaan sokeat silmät, päästämään sidotut vankeudesta, pimeydessä istuvat vankihuoneesta.

Hedelmä, mikä on hyvä, korottaa aina Kristusta ja evankeliumi saa voiton. Hedelmä, mikä on huono, ei kestä koetuksissa.  Mikäli näemme rikkoutuneita ihmissydämiä, syntiä, valhetta, eripuraa jne. Eihän sellainen tuo kunniaa Jumalalle!  On siis kyettävä tunnistamaan hedelmät. 

Jeesus tarkoitti sanoillaan myös sitä, kuinka lahjat, jotka olemme saaneet Jumalalta, tuottavat lahjamme mukaiset hedelmät aina ajallaan.  Kukin siis palvelkoon saamiensa lahjojensa mukaisesti. "Suutari pysyköön lestissään"; kuten sanotaan. 

Me saamme Jumalalta palkan sen mukaan, kuinka uskollisesti palvelemme Häntä.  Lahjanhaltija kasvaa Hänen voimassaan ja viisaudessaan käyttämällä lahjojaan. Voitelu vahvistuu kutsumme lujittuessa. Jumala voi uskoa meille lisää. Luuk. 17:5.

Sananl.11:8 sanoo: "Jumalaton hankkii pettäväistä voittoa, mutta joka vanhurskautta kylvää, saa pysyvän palkan".

Nälkäiset hän on täyttänyt hyvyyksillä, ja rikkaat hän on lähettänyt tyhjinä pois; Lk.1:53.

Hedelmällä ei ole mitään tekemistä ihmisen rikkauden tai menestyksen kanssa.  Me emme mittaa hedelmää inhimillisin mittarein. Päinvastoin meidän vaakamme tulee olla taivaallinen.  Me katselemme asioita aina päämäärästämme käsin. Voittopalkintomme odottaa vielä. 

1 Joh. 2:27:

Mutta te-teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.

Meitä on kutsuttu siunaamaan, ei kiroamaan ketään lahjan haltijaa. Muistamme, kuinka Jeesus kirosi viikunapuun niin, että se kuivettui; Matt.21:19.  Kiroamalla toisen " sadon" me tukahdutamme Jumalan työtä. Näin se ei saa olla. Meidän on kyettävä siunaamaan. Palkkamme on oleva kerran sen mukainen. 

Saadessamme palvella elävää Jumalaa, saamme kerran myös palkan.

Matt. 10: 41 (Jeesuksen sanat):

Joka profeetan ottaa tykönsä profeetan nimen tähden, saa profeetan palkan; ja joka vanhurskaan ottaa tykönsä vanhurskaan nimen tähden, saa vanhurskaan palkan.

1 Piet. 3:9: 

Älkää kostako pahaa pahalla, älkää herjausta herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa; sillä siihen te olette kutsututkin, että siunauksen perisitte.

VARMISTETAAN OLEVAMME SISÄPUOLELLA

Jeesuksen oma kehotus on tarkkailla työn hedelmiä.  Jälleen palaamme tähän: on kyettävä erottamaan hyvä pahasta. Se on modernin ihmisen suurin haaste tänään.  Se on ollut haaste ihmiselle alusta lähtien.  Hedelmät sekoittivat ensimmäisenkin ihmisparin pään. Haaste on tehty meille vieläkin vaikeammaksi!

Eräs läheiseni sanoi minulle yhtenä päivänä, kuinka hänen kuunnellessaan evankeliumeja nauhalta, hän ymmärsi Jeesuksen puhuvan melkoisen kovia sanoja.  Hänessä se synnytti tervettä Jumalan pelkoa. 

Moderni ihminen saattaa nähdä Jeesuksen liian kiiltokuvamaisena ja kilttinä, kaiken sallivana. Sellainen ei ole Raamatumme Jeesus. 

Pyhä Jumala ei muutu aikakausien mukana.

Raamatun Jeesus on Pyhä ja Vanhurskas Tuomari tälle hukkuvalle maailmalle. Hän on Vapahtaja jokaiselle, joka nöyrtyy ja  liittyy Häneen seuratakseen Häntä perille saakka.  Hän on armollinen, kenelle Hän tahtoo.  Me emme määrittele Hänen tahtoaan.  

Kaikkein varmin tapa varmistua pelastuksestaan, on uskoa evankeliumi todeksi tänään.  Ainoastaan Jeesuksessa Kristuksessa meillä on olemassa tulevaisuus ja toivo kaiken epätoivon ja ahdistuksen keskellä.  Ajat eivät tästä eteenpäin tule helpottumaan, päinvastoin.  Olemme astumassa aikakauteen, missä jokaisen meidän uskomme tullaan ankarasti koettelemaan. 

1 Piet. 3: 

13 Ja kuka on, joka voi teitä vahingoittaa, jos teillä on kiivaus hyvään?
14 Vaan vaikka saisittekin kärsiä vanhurskauden tähden, olette kuitenkin autuaita. "Mutta älkää antako heidän pelkonsa peljättää itseänne, älkääkä hämmästykö",
15 vaan pyhittäkää Herra Kristus sydämissänne ja olkaa aina valmiit vastaamaan jokaiselle, joka teiltä kysyy sen toivon perustusta, joka teissä on, kuitenkin sävyisyydellä ja pelolla,
16 pitäen hyvän omantunnon, että ne, jotka parjaavat teidän hyvää vaellustanne Kristuksessa, joutuisivat häpeään siinä, mistä he teitä panettelevat.
17 Sillä parempi on hyvää tehden kärsiä, jos niin on Jumalan tahto, kuin pahaa tehden.

Evankeliumi kuuluu eroituksetta jokaiselle.

YHTEENVETO: 

Moderni ihminen tarvitsee Jeesusta voittaakseen itselleen iankaikkisen elämän taivaassa,  varjeltuakseen synniltä ja sen vaikutuksilta sekä lopulliselta ankaralta viimeiseltä tuomiolta.  

Moderni ihminen tarvitsee Jeesusta erottaakseen oikeat ja väärät hedelmät toisistaan.  Ilman Pyhää Henkeä olemme avuttomat astumaan yhtään eteenpäin tuleviin päiviin.  Tarvitsemme Hänet Oppaaksemme ja Avuksemme.  Kristuksen on asuttava sisäisesti meissä, muuten emme löydä suuntaa.  

Voimmeko yhtyä näihin apostoli Paavalin lausumiin sanoihin?; 

Room. 2: 29: 

"...vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta".

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena


Kommentit

Suositut tekstit