MIKSI JEESUS MODERNILLE IHMISELLE? OSA I

Mihin nykyajan moderni ihminen tarvitsee Jeesusta?  Mitä varten Jeesus tuli ihmiskuntaan ja mikä oli Hänen missionsa meihin nähden?  Näihin kysymyksiin haen nyt vastauksia Raamatustamme. 

Lähdemme liikkeelle pienoisevankeliumista, joka löytyy Johanneksen evankeliumin luku 3 jae 16: Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

1.  Jeesuksessa meillä on Iankaikkinen elämä

Jeesuksen uhrikuoleman kautta meille moderneille ihmisille on avattu pääsy Iankaikkiseen elämään taivaassa.  Ihmissielu on kuolematon. Me tulemme elämään vielä tämän maanpäällisen elämämme jälkeen.  Emme häviä jonnekin tyhjyyteen. 

Joskus kuulen ihmisten sanovan: " Mihin puu kaatuu, siihen se myös maatuu ", tarkoittaen kuin tämä elämä olisi tässä.   Ei anneta tällaisen valheen eksyttää meitä.  Sielumme on kuolematon.  

Sielullamme on kaksi mahdollisuutta kuoleman jälkeen: Taivas tai helvetti.   Jeesuksen matkassa valitsemme elämän eli taivaan.  Helvetti edustaa kuolemaa kaikkein kamalimmissa muodossaan.  Se on lopullinen ero elävästä Jumalasta, hengellinen kuolema, joka tarkoittaa tuomion toteen tulemista ihmissielun kohdalla.  

2 Tess. 1:9:  Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,

Tuomio on ihmissielun jääminen kokonaan Saatanan ja hänen joukkojensa armoille.  Se merkitsee, että tulee olemaan ikuinen itku ja hammasten kiristys; Matt. 8:12.  Ei enää milloinkaan elämää, missä olisi rauhaa ja rakkautta.  Ei ole loppua, ei elämää. Ainoastaan tuskaa. Kuka moderni ihminen kaipaa sellaista?  Toivon, että otamme tämän riittävän vakavasti. 


Room. 8:1: Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.

2.  Jeesuksessa olemme vapaat myös synnin laista 

Room. 8:2: Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.

Paitsi kuolemasta, olemme vapautetut myös synnin laista.  Tämä tarkoittaa modernille ihmiselle sitä, että Kristuksessa hänellä on voima vastustaa Pahaa ja Saatanaa Jumalan voimassa so. Pyhässä Hengessä ja totuudessa.  Totuus on yhteneväinen Jumalan Sanan so. Raamatun kirjoitusten kanssa. 

Nykyihmisen järki yrittää välillä selitellä asioita toisin.  Sen on vaikea alistua Jumalan tahdon alaisuuteen, eikä se voikaan. 

Room. 8:  

5 Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.
6 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha;
7 sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.
8 Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.

Jeesus mahdollistaa modernin ihmisen uskon Jumalan kirjoituksiin ja tekee Hänestä tottelevaisen Jumalan tahdolle.  Ilman Häntä se on mahdotonta.  Jeesus on Tie, Totuus ja Elämä jokaiselle, joka seuraa Häntä.  Joh. 14:6. 


Ellei moderni ihminen alistu Jumalan tahdon ja Sanan alle, Hän ei voi olla Jumalalle otollinen. Jeesus on yhä uskovan esikuva.  Hän alistui Isän tahdolle ja antoi itsensä alttiiksi.  Seuraamalla Häntä mekin olemme kykeneväiset siihen. 

1 Piet. 4:17: 
Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset?

Hepr. 12:14:
Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;


Väitänpä myös, että moderni nykyajan ihminen on uskossaan suurissa koetuksissa, sillä aika vain pahenee koko ajan.  Raamatun ilmoituksen valossa olemme menossa sisälle aikakauteen, joka eksytyksissään ja koettelemuksissaan vie jokaisen todella ahtaalle.  Kysymys kuuluu: " Ketä me seuraamme, mihin me uskomme tänään "? 

Hepr. 13:7: 
Muistakaa johtajianne, jotka ovat puhuneet teille Jumalan sanaakatsokaa, kuinka heidän vaelluksensa on päättynyt, ja seuratkaa heidän uskoansa.

On ollut joukko Jeesuksen seuraajia jo aiemmin.  Niitä, joiden sydän on palanut Kristukselle, ja jotka pistivät kaikkensa likoon evankeliumin ja Hänen seuraamisensa tähden.  Heidän uskonsa voi olla innoittamassa myös meitä.  On myös päivänselvää, etteivät he olisi selvinneet ilman Jumalan Sanaa, ja sen totuutta, pystyssä loppuun saakka. Ei ole mitään muuta.  Kaikki muu höpötys on turhaa. Pitäytyminen Sanaan pitää kurssimme suorana. 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena

Kommentit

Suositut tekstit