VIIMEINEN SUURI EKSYTYS

Raamattu puhuu lopun ajan väkevästä eksytyksestä.  Mikä se on?  Olen tutkinut asiaa nyt hieman syvemmin, keskustellut kollegiaalisesti, kuunnellut siitä hyvää opetusta ja istunut aikoinaan koulupenkilläkin ko. asian äärellä. Joten, jos asia sinua kiinnostaa, ja toivon sen kiinnostavan, jaan tässä tekemäni löydöt.  Ennen kaikkea saakoon Jumalan Pyhä Henki avata meille kirjoitukset. 

2 Tess. 2:

11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

Raamattu hyvin yksiselitteisesti kertoo meille, kuinka HERRA ITSE lähettää maailmaan Väkevän eksytyksen ( so. Antikristuksen ) että ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan ovat mielistyneet vääryyteen. 

Tämä ennustus koskee siis tulevaa aikaa, jolloin seurakunta on jo temmattu maan päältä Jumalan luokse.  Se toteutuu Ahdistuksen ajassa 7 vuoden jakson aikana ylöstempauksen jälkeen. Kyseessä on Jumalan tuomion toteutuminen. 


Antikristus on väärä profeetta, joka tekee näyttäviä ihmeitä. Hän on persoona, joka käyttää maallista valtaa ja rikkautta hyväkseen. Hän matkii Pyhää kolminaisuutta (Paha kolminaisuus). Hän taistelee myös kahta todistajaa ( Elia ja Mooses ) vastaan Jerusalemissa.  Hänellä on kyky matkia heitä (saada tuli lankeamaan taivaasta ym.).  Hän yrittää kopioida Jumalaa kaikessa. 

LOPUN AIKOJA , SO. MEIDÄN PÄIVIÄMME KOSKEVA EKSYTYS

Lopun aikoja koskevan varoituksen eksytyksistä Jeesus antoi opetuslapsilleen Öljymäellä heidän ollessaan siellä Hänen kanssaan.  Kertomus löytyy Matt. 24. luvusta

4 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.
5 Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta.

On huomionarvoista, kenelle lausutut sanat sanottiin.  Jeesus puhui ne opetuslapsilleen, so.valituilleen.  1) Opetuslapset kuvastivat seurakuntaa.  Seurakunta; Kristuksen ruumis, tulee siis eksytetyksi.  2) Opetuslapset kuvastivat myös papistoa. ( Pietari ja kutsu pitää huolta lampaista, Joh. 21:16 Eksytys lähtee papiston keskuudesta. SAARNASTUOLI EKSYY. 
Kun lopun ajan eksytys on päässyt valloilleen, meitä pyydetään Jeesuksen omin sanoin olemaan valveilla: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä "! On selvä, että antikristillinen henki on jo vaikuttamassa maailmassa... 

Eikö vain tämä kaikki olekin juuri nyt nähtävissä?  Papisto on hukassa; Jumalan Sana on poljettu jalkoihin ja kansa harhailee missä harhailee. Epätoivo on lisääntynyt. Raitista, uskoa vahvistavaa opetusta, ei aina ole kirkoissamme saatavilla; Nälkä ja jano kasvavat.  Lampaat luopuvat, kun ne seuraavat papistoa, joka esiintyy suvaitsevaisena ja latelee vapauksia suhteessa Elävän Jumalan Sanaan ja sen Lakiin. Olkaamme varuillamme ja valvokaamme! Väärä oppi joutuu tuomion alle. 

On myös profeettoja, jotka väittävät kuulleensa ja nähneensä vaikka mitä Jumalan nimissä.  He saattavat vuodattaa kyyneleitä ja eksyttää ihmisiä julistuksellaan. Jotkut jopa uskovat, kun he sanovat, että Kristus on täällä tai että he ovat "itse kristuksia".  He rehentelevät ostavansa Jumalan käskystä itselleen luksuslentokoneita ja maksattavat hienot hotellinsa tai kotinsa seuraajillaan.  Tällaista tulee kavahtaa! Raamattu varoittaa monista tällaisista eksyttäjistä. (Matt. 7:21) .

Hepr. 13:5Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: "En minä sinua hylkää enkä sinua jätä";

Se on myös surullista, kuinka jotkut ottavat oikeudekseen heitellä liian kevyesti tuomioita ja ojentaa asioihin perehtymättä saarnastuolista. Jokaisen todella Herraa pelkäävän papin ja saarnaajan tulee olla alamainen Kristukselle, joka on seurakunnan Pää.  Tuomiot kuuluvat Hänelle.  Jos joku ojennusta kaipaa, tulee se tehdä kollegiaalisesti seurakunnan johdon yksimielisyydellä ja silloinkin VANHURSKAIN tutkituin todistein! Seurakuntaa kehotetaan jakamaan tuomionsa oikein. (Joh. 7:24).

Room. 12:6Olkaa keskenänne yksimieliset. Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin.

Joh. 7:24: Älkää tuomitko näön mukaan, vaan tuomitkaa oikea tuomio.

Jeesus maksoi täyden hinnan. Seurataan Häntä. 

OIKEAT PROFEETAT

Raamatussa on myöskin lupaus lopun ajan oikeista Jumalan Profeetoista ja Sanansaattajista.  Ne löytyvät Mal. 3 ja Ilm. 11, missä on lupaus kahdesta Todistajasta ( Elia ja Mooses ).
Matt. 17:11 Jeesus kertoo, kuinka Elia tulee ensin asettamaan kaikki kohdalleen. 

Huom. Suosittelen katsomaan raamatunopetusta; Kenneth Witick, Daniela Persin ja Robert Adams puhuvat Vanhan testamentin viimeisimmistä sanoista Malakian 4:16:sta; tässä linkki:  https://www.tv7.fi/arkki/kuningas-saapuu/profeetta-elia-valmistaa-tieta_p68279/

Elia on Jumalan ystävä ja Hänellä on Jumalan antama auktoriteetti valmistaa tietä Jeesukselle.  Jokainen Sanaan juurtunut ja Pyhällä Hengellä täyttynyt tunnistaa Elian äänen. Jeesus on yhtä Sanansa ja Profeettojensa kanssa.  Profeetalla on valta edustaa Jumalaa ajassamme ja toteuttaa Hänen missionsa saumattomasti yhteistyössä Hänen kanssaan.  Me joko tottelemme tai sitten käymme kapinaan. Valinta on meidän. 

Jes. 54:14:
Sinut vahvistetaan vanhurskaudella; sinä olet oleva kaukana väkivallasta, sillä ei sinulla ole pelkäämistä, ja kaukana hävityksestä, sillä ei se sinua lähesty.

Joh.10: 27:
Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.

MITÄ IHMISISSÄ TAPAHTUU?

Jumalan Sana sanoo, kuinka viimeisinä aikoina pyhät pyhittyvät ja jumalattomat menevät yhä syvemmälle jumalattomuudessaan. Ilm.22: 11.  Tämä kertoo meille erottautumisesta. Se on jo alkanut! Tämä kertoo myös siitä, ettei kukaan pääse viimeisenä tuomionpäivänä sanomaan; etteikö Jumalan tuomiot olisi oikeudenmukaiset ja vanhurskaat. Ihmiset tietävät kyllä tuolloin, tekivätkö he elämänsä aikana hyvää vai pahaa.


Vaikka nisu ja luste ovat loppuun saakka yhdessä, antaa Raamattu selvästi ymmärtää, että erottelu tapahtuu. Näin on määrätty. Tuomiot lähtevät liikkeelle seurakunnasta. (1 Piet. 4:17). Tämän on tapahduttava ennen ylöstempausta. On valvovat ja nukkuvat kristityt. Kristityt, joilla on öljy ja ne, joilla sitä ei, surullista kyllä, ole ( vrt. Ylkä ja morsian-vertaus; Matt. 25 ).

Ei pidä myöskään eksyä papiston puheista, kun väitetään, ettei tekoja tarvita. "Usko ilman tekoja on kuollut", sanoo Jumalan Sana. ( Jaak.2:26 ). Jokainen ihminen tullaan kerran tuomitsemaan tekojensa mukaan.

Ilm. 22: 12:
Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan.


Pelastus tulee Kristuksen Jeesuksen sovitustyön kautta, mutta meidät tuomitaan kerran tekojemme mukaan.  Kristus vapauttaa meidät elämään Hänessä hyviä töitä varten.  
Matt. 7:19: 
Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.

2 Tess. 1: 10-12:

kun hän sinä päivänä tulee, että hän kirkastuisi pyhissänsä ja olisi ihmeteltävä kaikissa uskovissa, sillä te olette uskoneet meidän todistuksemme.
Sitä varten me aina rukoilemmekin teidän puolestanne, että meidän Jumalamme katsoisi teidät kutsumisensa arvoisiksi ja voimallisesti saattaisi täydelliseksi kaiken teidän halunne hyvään ja teidän uskonne teot,
että meidän Herramme Jeesuksen nimi teissä kirkastuisi ja te hänessä, meidän Jumalamme ja Herran Jeesuksen Kristuksen armon mukaan.

OIKEA ARMON JULISTUS

Oikea armon julistus on sitä, että Armo vaikuttaa uskovissa uskon tekoja. Ne ovat tekoja hyvään. Silloin jalka rientää avuksi toisille, käsi parantamaan ja sanat lohduttamaan. Sen saa aikaan todellinen Kristuksen armo. Se on Hänen tekonsa, ei meidän.  Oikea julistus kasvattaa kristityn erottamaan hyvän pahasta. Hänen hengelliset aistinsa heräävät ja vahvistuvat. 

Hedelmistään puu tunnetaan; kuinka meidät uskovat?
Eksytys väittää, ettei tekoja tarvita.  Se voisi papin suulla karrikoidusta kuulostaa tältä:

- "Ole vain turvallisella mielellä, Jeesus on kuollut puolestasi, se riittää.  Elä menemättä naimisiin (syntisessä sukupuolisuhteessa, avoliitossa). Pääasia, että rakkautta riittää. Käytä alkoholia kuten ennenkin  ja jatka kapakassa käyntiäsi. Syydä rahasi lomamatkoihisi ja omiin harrastuksiisi, nehän ovat sinua varten. Mene vain sinne, missä on paljon resursseja ja näyttävät olosuhteet, miksi köyhiä auttelisit? Köyhät ovat syypäitä itse omiin kurjiin oloihinsa.  Mutta, meillä on mahtavat resurssit tehdä, mitä lystäämme"! 

Sen sijaan oikeaa armonjulistusta saarnaava pappi saattaisi sanoa näin: 

- "Nyt, kun olet uudestisyntynyt ja täyttynyt Jumalan Hengellä, et saata enää tehdä syntiä.  Se, mikä on vanhaa on kadonnut ja uusi on sijaan tullut.  Rukoile joka päivä voimaa vastustaa Pahaa ja kasva Jumalan Sanan tuntemisessa.  Vahvistu Hänessä, niin voit kasvaa Jeesuksen tuntemisessa.  Hän lupaa johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen. Rauha sisimmässäsi kertoo, että olet menossa oikeaan suuntaan. Pidä tilivälisi lyhyenä suhteessa Jumalaan ja suhteessa toisiin ihmisiin.  Ole vain luja ja rohkea Herrassa"!

 VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Rukous: Isä, Jeesuksen Kristuksen nimessä rukoilen: Auta minua käsittämään Sinun missiosi maailmassa juuri nyt. Avaa hengelliset aistini olemaan herkät tunnistamaan oikea ja väärä.  Anna minulle kyky erottaa toisistaan hyvä ja paha.  Sinun rakkautesi vetää  parannukseen ja pyhitykseen; olet Pyhä ja Kaikkivaltias Jumala.  Sinulle on kauhistus kaikki synti ja vääryys.  Opeta minua kunnioittamaan Sinua, uskomaan Sinuun. Pidä minut erossa vääryydestä.  Vie armossasi perille asti.  Puhdista minut kaikesta synnistä ja anna sisimpääni uusi vahva Henki. Tahdon olla uudestisyntynyt tänään. Aamen. 

Katja-Leena

Lue lopun ajoista myös: https://katja-leena.blogspot.com/2020/10/mita-lopunajoista-kerrotaan-vanhoissa.html

Kaikki opetus on arvioitavissa Jumalan Sanalla.  Sillä meidän tulee kyetä perustelemaan kaikki.  Kun valmistuin aikoinaan hengelliseen työhön, minut opetettiin tähän.  Jos pappi puhuu puuta heinää, hän joutuu siitä tuomiolle. Sananopettajat tulevat kerran saamaan kaikkein kovimmat tuomiot. Tämä vie jokaisen hengellisen työntekijän pienelle paikalle; emme voi puhua omiamme. 

En väitä tietäväni viimeistä totuutta yhtään mistään. Yksin Jumala tietää. Olen myös aina valmis peilaamaan opetustani Sanan äärellä ja ojentautumaan sen alla. Sinulla on täysi vapaus olla asioista kanssani eri mieltä.  Toivon aiheesta keskustelua. Ole siunattu!

Kommentit

Suositut tekstit