MITÄ ON PYHITTYMINEN JA OLLA PYHÄ?

3 Moos. 11:45: Sillä minä olen Herra, joka olen johdattanut teidät Egyptin maasta, ja joka olen teidän Jumalanne; olkaa siis pyhät, sillä minä olen pyhä.

Jumala on tuonut ilmi itsensä.  Hän on korkea ja pyhä. Pyhyys on Jumalan ominaisuus, ydin, Hänen olemuksessaan oleva asia.  Pyhyys on siis lähtöisin Hänestä, ei meistä ihmisistä. Hänellä on oikeus vaatia sitä myös ihmiseltä.  Me emme voi kapinoida tuota pyhyyden vaatimusta vastaan.  

Samalla tavalla ymmärrämme, kuinka valtiovalta odottaa kansalaisiltaan rikkeetöntä ja hyväkäytöksistä elämänhallintaa. Rikoksista tulee rangaistus. Raamattu antaa selkeästi ymmärtää, kuinka Jumala on asettanut hallitukset ja niiden päämiehet pitämään järjestystä maanpäällä. Se on Jumalan säädös. Room.13:1.

Pyhyys ja ihmislasten pyhittyminen on Jumalan tahto meidänkin ajassamme. Meillä ei ole oikeutta taistella sitä vastaan.  Ellemme ole kasvaneet ja kasva yhä erottamaan hyvää pahasta ja erottautumaan Jumalalle, me emme voi nähdä Häntä. 

1 Joh. 3:2: Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on.

MITÄ ON PYHITTYMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ?

Jes. 57:15: Sillä näin sanoo Korkea ja Ylhäinen, jonka asumus on iankaikkinen ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niitten tykönä, joilla on särjetty ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja saattaisin särjettyjen sydämet eläviksi.

Pyhittyminen käytännössä on kasvuprosessi, missä ihminen taipuu sydämestään Jumalan puoleen ja kasvaa Kristuksessa; Hänen tuntemisessaan.  Se on mahdotonta ilman Pyhää Henkeä, ilman kasvuvoimaa. Maaperässäkään ei tapahdu kasvua ilman tiettyjä prosesseja ja joskus tarvitaan erikoislannoitetta. Meidän lannoitteemme tulee Jumalalta itseltään.  

Kasvaminen pyhyydessä ja Jumalan tuntemisessa ei siis ole mitään pelleilyä ja hurskastelua, ei.  Se on todellista kiinnittymistä Häneen, ja lähtöisin Hänestä. Se ei ole ihmisteko. Ihminen vain luovuttaa itsensä Hänelle. Hän elää jatkuvassa anteeksiantamuksessa pitäen omatuntonsa puhtaana Pyhän vanhurskaan Jumalan edessä. 

1 Tess.4: 

2 Tiedättehän, mitkä käskyt me olemme Herran Jeesuksen kautta teille antaneet.
3 Sillä tämä on Jumalan tahto, teidän pyhityksenne, että kartatte haureutta,
4 että kukin teistä tietää ottaa oman vaimon pyhyydessä ja kunniassa,
5 ei himon kiihkossa niinkuin pakanat, jotka eivät Jumalaa tunne;

Pyhitys näkyy kaikilla ihmiselämän osa-alueilla ja kaikissa ihmiselämän ikävaiheissa.  Jeesuksen opetuslapsi elää Hänelle, ei tälle maailmalle ja sen himoille.  Hän tahtoo noudattaa Jumalan Sanan opetusta ja kasvaa sen tuntemisessa.  Pyhä Henki opettaa ja ohjaa uskovaa, siihen ei tarvita toisia ihmisiä.  Jumala on kuitenkin antanut meille Sanan opettajia, jotka voivat opettaa vanhurskaudesta ja pyhityksestä.  Sellaiset opettajat Jumala itse tulee kerran palkitsemaan, mutta myös tuomitsemaan oikeudenmukaisesti.

Dan. 12:3: Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti.

SEKSUAALISYNNIT OVAT JUMALALLE KAUHISTUS

Näyttää siltä, läpi koko Raamatun, että erityisesti seksuaalisynnit ovat Jumalalle kauhistus.  Ne häpäisevät Jumalan pyhyyden.  Muistamme, kuinka Nooa aikoinaan esiintyi juovuspäissään ja  ilkosilaan poikansa edessä ja häpäisi sillä tavalla Jumalan. (1 Moos. 9.luku). 

Jumala on ilmoittanut itsensä; Hän ei muutu edes vuosituhanten saatossa luonteeltaan joksikin toiseksi. Mal. 3: 6. Meidän tulee ymmärtää, millainen on Jumala.  Hän on Kaikkivaltias ja Pyhä.  Jos me emme tätä ymmärrä, me emme myös  käsitä, mitä Hän ihmisiltä vaatii.  Jeesus on Armahtaja ja ihmisten ystävä.  Hän tuli syntistä ihmiskuntaa varten.  Hän tuli, että me saisimme Hänessä ja Hänen kauttaan voiman vaeltaa voimallisesti ja pyhästi perille asti.  


Suvereeni Kaikkivaltias Jumala toivoo, että kaikki ihmiset ottaisivat tämän pelastuksen ja mahdollisuuden vastaan.  Hän on pitkämielinen ja kärsivällinen kanssamme.  Kuitenkin kerran tulee päivä, jolloin on myöhäistä taivuttaa sydämemme Jumalan puoleen.  Tartutaan hetkeen nyt!
Tämä Apostolien tekojen teksti on lupaus Jeesuksen 2. tulemisesta.


VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena

Kommentit

Suositut tekstit