UUDEN VUODEN KYNNYKSELLÄ

 2 Tim. 4:  

17 Mutta Herra auttoi minua ja vahvisti minua, että sanan julistaminen minun kauttani tulisi täydelleen suoritetuksi, ja kaikki pakanat sen kuulisivat; ja minä pelastuin jalopeuran kidasta.
18 Ja Herra on vapahtava minut kaikesta ilkivallasta ja pelastava minut taivaalliseen valtakuntaansa; hänelle kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen.

Mitä siitä, vaikka joudumme kokemaan vainoa ja ahdistusta, kuten aikoinaan apostoli Paavali ja Jeesuksen lähimmät opetuslapset kokivat?  Kun Jumala on puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?  Kaikkein tärkeintä on vastata itsensä Taivaan Jumalan pelastavaan kutsuhuutoon omalta puoleltaan: "Tässä olen. Lähetä minut "!

JUMALAN PELASTAVA TAHTO

Tiesitkö, että Jumalalla on pelastava tahto meitä jokaista kohtaan?  Hän on Pelastuksen Jumala. Hänen tahtonsa on, jos mahdollista, pelastaa ihan jokainen ihminen. Tämä on NIIN huikeaa!


1 Tim. 2 luku sanoo: 

1 Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta,
2 kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa.
3 Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme,
4 joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.
5 Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus,...

On tärkeää mielestäni keskittyä tähän tosiasiaan.  On tärkeää toimia sen mission ja totuuden eteenpäin viejänä.  Missä tahansa kuulen tämän soinnun: "Pelastus on valmistettu jokaiselle, ja että se kuuluu kaikille ihmisille"; minun hengellisen intoni tulisi syttyä.  Ei mitään erottelua, ei pahojen puheiden kylvämistä, ei eripuraa, ei kaunaa jne.  Pelastus Jeesuksen sovitustyön kautta kuuluu jokaiselle. Erotuksetta. 

MUTTA SE TULEE VASTAANOTTAA. 

KUINKA VASTAAMME JUMALAN PELASTAVAAN TAHTOON OMALTA OSALTAMME?

Tähän liittyen muutaman raamatunpaikka ja opetusta niiden pohjalta: 

Mark. 10:15
"Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."


Tarvitsemme lapsenomaista uskoa ja luottamusta Jumalaan. Meidän tulee nähdä Jumalan kaikkivoipaisuus ja Hänen ihmeellisyytensä.  Näin me vastaamme Jumalan pelastavaan tahtoon.  Armo on sitä, että me uskomme Häneen Luojana ja Kaikkivaltiaana, jolle kaikki on mahdollista. Hän on käyvä yli ymmärryksemme tulevana vuonna.  Uskotko sen?  

                         ---------------------------------------

Luuk. 6:49: Mutta joka kuulee eikä tee, se on miehen kaltainen, joka perustusta panematta rakensi huoneensa maan pinnalle; ja virta syöksähti sitä vastaan, ja heti se sortui, ja sen huoneen kukistuminen oli suuri."

Me vastaamme Jumalan pelastavaan tahtoon tarttumalla kiinni pelastukseen kaksin käsin ja irti päästämättä.  Se tarkoittaa silloin, että usko pääsee myös juurtumaan meihin.  Muistamme kertomuksen rakentajista, jotka rakensivat erilaisille maapohjille.  Rakennus ei kestänyt, ellei se ollut kalliopohjalle rakennettu ja jos sen eteen ei oltu nähty vaivaa.  

Mikään ei rakennu itsestään.  Vaikka me pelastumme armosta, me vastaamme siihen lähtemällä myös liikkeelle Jumalaa kohti ja alkamalla tekemään yhteistyötä Hänen kanssaan.  Se tarkoittaa, että me etsimme kaikessa Hänen Pyhää ja Vanhurskasta tahtoaan.  Me emme enää elä silloin itsellemme, vaan me elämme Hänelle.  Täysillä. 

Saakoon tuleva vuosi olla vuosi, missä me elämme Hänelle.  Että kysyisimme kaikessa: " Mitä Jeesus nyt tekisi?  Ja, että voisimme toimia, kuten Hän toimii ".  Näin me vastaamme Jumalan pelastavaan tahtoon ja vahvistumme päivittäin. 

                          ------------------------------------

Luuk. 11:23: Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan, ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa.

Olemalla Jeesuksen seurassa me olemme kokoajia, emme hajottajia. Yhdistäjiä, emme erottajia.  Jumalan Henki liittää lapset yhteen ja taistelemaan yhdessä Paholaista vastaan.  Me emme koskaan saa taistella ihmisiä vastaan. Se ei kuulu Jumalan mission ytimeen.  Meillä ei ole tuomiovaltaa ylitse muiden. Jumala on lähettänyt Sanansa ja muita lähettiläitä historian saatossa siihen tehtävään.  Minun tulee olla hiljaa ja vaieta. En tarkoita, ettenkö toimittaisi sitä tehtävää, mitä varten Hän on minut kutsunut. Tarkoitan sitä, että tuomiot kuuluvat Hänelle.  Toivon, että tulevana armon vuonna muistan tämän.  En lähde taistelemaan Häntä itseään vastaan hajottamalla ja lyömällä kiiloja mihinkään väliin.   Mikäli meistä riippuu, eletään rauhassa kaikkien kanssa ja siunataan vainoojiamme. 

Room. 12:18:  
Jos mahdollista on ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa.

                --------------------------------

Joh. 1:12: Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,


Jumalan pelastava tahto ilmenee elämässämme siten, että me saamme voiman Häneltä vaeltaa uskossa. Ilman tätä voimaa me olemme avuttomia ja vailla viisautta seurata Jeesusta. Oletko sinä saanut täyttyä Pyhällä Hengellä?  Voitko sanoa, että voiman evankeliumi on saavuttanut sisimpäsi?  Onko sinulla voima vastustaa syntiä ja sen houkutuksia elämässäsi?  Ellei ole, on viimeistään tämän uuden vuoden kynnyksellä aika anoa sitä. 

Pyydä, että Jumala täyttää sinut Hänen hengellään, jotta voit vaeltaa viisaudessa, voimassa, nöyryydessä, sovinnossa, tiedossa, totuudessa, hiljaisuudessa, rauhassa, levossa ja mikä tärkeintä rakkaudessa.  Kaikkein suurinta on Rakkaus. Rakkaus on yhtä Jumalan kanssa. Se ei koskaan ole löydettävissä mistään Hänen ulkopuoleltaan. Tiesitkö tämän?  Vaikka kuinka päivälehtien lööpit kertoisivat rakkaudesta, nautinnoista ja ilon täyteydestä, ne eivät ole sitä, mitä Jumala omilleen lupaa.  Rakkaus ilman Häntä on petosta ja vie Hänestä poispäin.  Meillä voi olla voima kieltäytyä kaikesta sellaisesta.  Jumalan pelastava tahto on, että pysymme Hänen rakkaudessaan loppuun saakka.  

HYVÄÄ & SIUNATTUA UUTTA VUOTTA 2021!  VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!


Katja-Leena

Kommentit

Suositut tekstit