RAAMATULLINEN AIKAJANA II OSA

Aina, kun Jumalan Sanaa avataan ja lähdetään tulkitsemaan, on oltava matkassa tietynlainen nöyryys. Salaisuudet avataan Pyhän Hengen ohjauksessa.  Hengellinen ihminen meissä kykenee pääsemään sisälle Sanan syvyyksiin. Raamattu tekee tässä selvän erotuksen. Se edellyttää, että olemme uudestisyntyneet Jumalan Pyhästä Hengestä. Olemme Hänen lapsiaan.  Hengellisesti kuollut ei voi kirjoituksia käsittää. 

1 Kor. 2:14: 

Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti. 

Monta kertaa sielullisuutemme on esteenä.  Arameasta suomennettu käännös ( suom. Tuomas Levänen ) sanoo, että ihminen, joka on sielussaan, ei ota vastaan hengellistä.  Ymmärrämme, että sielussa meillä on se tuntevan ja kokevan ihmisen keskus. Jos olemme täytetyt tämän maailman huolilla, murheilla ja elämänsykkeellä, emmekä keskity Jeesukseen, emme voi myöskään ymmärtää, mitä Raamattu todella meille puhuu.  

Jeesus puhui paljon vertauksin kansalle. Miksi Hän teki sen?  Itse ajattelen, että vertaukset haastoivat sielullisesti orientoitunutta ihmistä pysähtymään ydinkysymysten äärelle.  Niissä oli se särmä, joka saattoi herätellä.  Tästä oli vielä matkaa hengelliseen heräämiseen. 

Apt. 28: 26-27:

"...Mene tämän kansan luo ja sano: Kuulemalla kuulkaa älkääkä ymmärtäkö, näkemällä nähkää älkääkä käsittäkö.  Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, että he eivät näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi ". 

OMAN MATKANI ALKU

Oma matkani raamatullisen aikajanan parissa alkoi vuonna 2009.  Mutta, jo nuorena sain Herralta laulun hengessä, missä puhutaan tuhatvuotisen valtakunnan saapumisesta.  Laulu syntyi pian häämatkani jälkeen. Teimme puolisoni kanssa häämatkamme Israeliin.  Lauluni säkeessä sanotaan:

Odotan Sinun kanssasi Jerusalem, aikaa tulevaa tuhatvuotista. Kaikki kyyneleet on poistava; Sinulta Messias, Lohduttaja. Öljymäki halkeaa kahtia, kun saapuu Messias. Ajan  merkit Jeesus on näyttänyt, pian on aika täyttynyt!

Nuorena, vasta muutama vuosi tätä ennen uskoon tulleena, en voinut tietää, että Öljymäen ennustetaan todellakin halkeavan Jeesuksen saapuessa uudelleen Jerusalemiin. Ennustus löytyy Raamatusta.  Jumalan Henki minussa lauloi tämän. Olin jälkeenpäin tietenkin mykistynyt. 

Sak. 14:4:

Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti.  Ja, Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin. 

MERKITTÄVÄ UNI

Vuonna 2009 näin yöllä unen, missä vanha valkopartainen mies tuli luokseni kirjakäärön kanssa.  Kirjakäärön sisällä oli raamatullinen aikajana.  Hän pisti sormensa aikajanalla vuoden 2012 päälle ja katsoi minuun.  Kysyin, mitä siinä tulisi tapahtumaan?  Hän sanoi: 

" Paina mieleesi tämä vuosi; meidän Herramme tulee"!

Olen vakuuttunut, ystäväni, että vuonna 2012 jotakin tapahtui hengellisissä maailmoissa.  Jumala on tullut ihmiskunnan keskuuteen jollakin hyvin merkittävällä tavalla.  Olen siinä mielessä päättänyt nyt sulkea suuni, etten omista löydöistäni ja huomioistani aio sen enempää kertoa, sillä luotan Jumalan puhuvan omilleen tästä laajemminkin.  Vastuu tällaisissa on suuri. Sen olen tullut myös Sanasta ymmärtämään. Etenkin Raamatun opettajilla on suuri vastuu. 

Jaak. 3:1: Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö opettajiksi, sillä te tiedätte, että me saamme sitä kovemman tuomion.

Job. 33: 15:  " Sillä Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella; sitä vain ei huomata.  Unessa, öisessä näyssä, kun raskas uni valtaa ihmiset ja he nukkuvat vuoteillansa ". 

SEITSEMÄN LAMPUNJALKAA JA SEITSEMÄN ENKELIÄ ( so. Sanansaattajaa ) ILMESTYSKIRJASSA

Olen edennyt raamatullisella aikajanallani tähän ilmestykseen, tähän missioon, mikä on käynnissä nyt.  Olen vakuuttunut, että Jumalan alkuunlaittama operaatio on meneillään. Minulle on näytetty hengessä suuri Menora ja nuo seitsemän henkeä.  Näky haastaa uskoni; Maailmalla on meneillään jotakin erityistä.  Rukoukseni on, että Seurakunta herää ja valmistautuu nyt.  Loppunäytös on meneillään.  

Ilmestyskirja 1:20: Niiden seitsemän tähden salaisuus, jotka näit minun oikeassa kädessäni, ja niiden seitsemän kultaisen lampunjalan salaisuus on tämä; ne seitsemän tähteä ovat niiden seitsemän seurakunnan enkelit, ja ne seitsemän lampunjalkaa ovat ne seitsemän seurakuntaa.(Aramean käännös käyttää enkelistä sanaa sanansaattaja). 

Olen myös nähnyt, mikä suoja meillä on Jeesuksen Kristuksen veressä.  Se muuttaa kaiken.  Avioliittomme Herrassa on pyhä ja suojassa, sillä se on "veriliitto".  Kaikki, minkä me tuomme Hänen verensä vihmottavaksi, on kätkettynä Häneen.  Ennen kaikkea on aika puhdistautua tuossa Lähteessä nyt jokaisen.  Elämme vakavia ja merkillisiä aikoja.  

LOPPUSANAT:

En voi olla hiljaa siitä, mitä olen saanut nähdä ja kokea.  Tämä matka ei ole ollut helppo. Se on ollut hyvin raskas. Eikä tämä ole vielä loppu.  Rukoukseni on, että Suomen Siion eli kaikki kristityt täällä, voisivat nyt etsiä sitä, mikä on Ylhäällä; ei sitä mikä on maan päällä; tavoittaa vielä muitakin matkalle lähtijöitä.  Tämä maailma on jo tuhoon tuomittu.  Jumala luo uutta.  Tämä uuden luominen on alkanut silloin, kun Jeesus nousi ylös.  Elämme ylösnousemuksen jälkeistä voittoisaa aikaa siinä mielessä.  Se antaa toivoa.  

Kun etsimme maallisia uudistuksia, milloin mitäkin; jopa sukupuolten erot koitetaan häivyttää; muistetaan että Taivaan Jumala ja Luojamme, on kaikkein korkein.  Hän ei aina katso tekemiämme päätöksiä suopein silmin.  Me koskemme Hänen töihinsä, jotka Hän omalla suvereenilla tahdollaan on tehnyt ja hyväksi nähnyt.  Jumalan mitta on tullut täyteen.  Muistamme, kuinka Babelissa kävi. ( 1 Moos. 11 ).  Jumala sekoitti kielet, sillä ihminen uhosi teoillaan. 

Jumalan missio maailmassa on käynnissä.  Jeesuksen tuloa valmistellaan. Kuinka vakavasti me otamme sen; siitä on kyse. Millainen on valppautemme taso ja olemmeko valmiit alistamaan omat päätelmämme Hänen auktoriteettinsa alle. Jumala on kärsivällinen meitä kohtaan. Näin minä uskon.  Kuinka pitkään, siitä en ole varma.  Nyt on aika nousta ja ottaa selvää ihmiskunnan suurimmasta missiosta; jättää muut kiinnostuksen kohteet vähemmälle!

2 Kor. 10:17:

Mutta, joka kerskaa, hänen kerskauksenaan olkoon Herra. 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena







Kommentit

Suositut tekstit