SEURAKUNTA: KAHDEN LYÖNNIN KAUTTA

Opetus jatkuu yhä. Nämä asiat aukeavat itselleni, enkä tahdo pitää niitä vain ominani. Kuva seurakunnan vaelluksesta aukesi hengelleni. Voit arvioida kanssani, onko kuva sellainen, mikä ravitsee henkeämme:


Eteeni nousi kuva kansanjohtaja Profeetta Mooseksesta kallion äärellä. Jos olet lukenut  kertomuksen Vanhan testamentin puolelta, muistat sen: 

4 Moos. 20:
8 "Ota sauva ja kokoa seurakunta, sinä ja veljesi Aaron, ja puhukaa heidän silmiensä edessä kalliolle, niin se antaa vettä, ja sinä saat vettä tulemaan heille kalliosta ja juotat joukon ja sen karjan".
9 Niin Mooses otti sauvan Herran kasvojen edestä, niinkuin hän oli häntä käskenyt.
10 Ja Mooses ja Aaron kokosivat seurakunnan kallion eteen, ja hän sanoi heille: "Kuulkaa nyt, te niskurit! Onko meidän saatava teille vettä tästä kalliosta?"
11 Niin Mooses nosti kätensä ja iski kalliota kahdesti sauvallansa, ja siitä lähti runsaasti vettä, niin että kansa ja sen karja saivat juoda.
12 Mutta Herra sanoi Moosekselle ja Aaronille: "Koska ette uskoneet minuun ettekä pitäneet minua pyhänä israelilaisten silmien edessä, niin te ette saa viedä tätä seurakuntaa siihen maahan, jonka minä heille annan".

"Nääntynyt ja laiminlyöty morsian, so. srk "; K-L. Klinga

Pyhä Henki puhui sisimmälleni tästä kertomuksesta seuraavaa:

1.  Kallio symboloi seurakuntaa. Muistamme, että Pietari sai avaimet srk:n rakentamiseen,  ja kuinka hänen nimensä merkitsi kalliota. Myös Kristus on kalliopohja seurakunnalleen: 

1 Kor. 10: 4:
..." ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa. Sillä he joivat hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi; ja se kallio oli Kristus".

Jumala on halunnut puhua omalle seurakunnalleen. Me emme ole kuitenkaan kuunnelleet Häntä  Olemme poispoikenneet, kuten Israelin kansa.  Seurakunta on menettänyt uskonsa. Se kuuntelee enemmän kaikkea muuta kuin Vapahtajaansa. 

Luuk. 18:
7 Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa?
8 Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"

Jumala pitää lupauksensa, varmasti. Hän tulee avuksi niille, jotka Häntä avukseen puhtaasta sydämestä huutavat. Israel sai kokea Jumalan huolenpitoa matkallaan, niin mekin saamme.  Ja, me tulemme pääsemään myös päämääräämme. Jumalan lupaukset eivät petä. 

2.  Seurakunta on saanut osakseen iskuja, voidakseen jälleen juottaa laumaansa.  Niskuroivat saavat asua kuivassa erämaassa.  Näyttää siltä, että Jumala sallii käyttää joskus kovempia keinoja saadakseen meidät hereille. Pappien on herättävä julistamaan totuutta; kertomaan kansalle, mikä on syntiä.  Ihmiset kaipaavat tulla vapautetuiksi taakkojensa alta. Janoa on. Kuinka me vastaamme siihen?

Psalmi 68:6:
Jumala, joka antaa hyljätyille kodin ja johtaa vangitut onneen. Vain niskoittelijat asuvat kuivassa maassa.


3.  Mooses sai rangaistuksen myös.  Hän ei nähnyt itse luvattua maata, vaan pääsi ainoastaan " kyytipojaksi " tottelemattomuutensa vuoksi.  Näemme, kuinka Jumala on ehdoton sille, että Hänen ohjeitaan kuunnellaan. Mikäli seurakunta aikoo päästä perille, on sen pitäydyttävä Jumalan käskyjen tiellä

Ilman kasvua ja pyhitystä, ei seurakunta voi olla valmis saapumaan perille. Jumalan sana sanoo hyvin selvästi, että ilman pyhitystä me emme näe Häntä.  Me emme voi jäädä tottelemattomuuteemme. Nyt on jo kiire nousta!

Hepr. 12:14Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;


JUMALA ODOTTAA, ETTÄ ME VIIVYMME HÄNEN NEUVONPIDOSSAAN

Hes. 36:26:  "Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen ".




Jeesus lähetti toisen puolustajan eli Pyhän hengen olemaan meidän kanssamme loppuun saakka. 

Ps. 51:10: " Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi, vahva henki ".

Kol. 1:
26 sen salaisuuden, joka on ollut kätkettynä ikuisista ajoista ja polvesta polveen, mutta joka nyt on ilmoitettu hänen pyhillensä,
27 joille Jumala tahtoi tehdä tiettäväksi, kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo.

Rukoile, että Jumala antaa sinulle Henkensä matkakumppaniksi. Ilman Häntä me emme pysy pystyssä.  Meillä on Isä, Poika ja Pyhä Henki.  Pyhän Hengen sinetistä Jumala tuntee omansa; Efe. 1:13.


OLENKO INNOSTUNUT KUULEMAAN, MITÄ JUMALA PUHUU?

Joh. 3:29:
"Jolla on morsian, se on ylkä; mutta yljän ystävä, joka seisoo ja kuuntelee häntä, iloitsee suuresti yljän äänestä. Tämä minun iloni on nyt tullut täydelliseksi".Laulujen laulu puhuu kauniisti morsiamesta, joka haluaa kuulla ylkänsä eli sulhasensa ääntä. 

Onko niin, että Laulujen laulussa kuvaus pienestä siskosta, jolla ei ole rintoja, on kuvaus pakanaseurakunnasta, joka ei kykene lampaitaan juottamaan? ( Laul.l. 8:8 ). Mitä sille on tehtävä?  Se tarvitsee jotakin tullakseen antautuvaiseksi Luojalleen!

TARVITSEMMEKO MEKIN "MOOSEKSEN LYÖNNIT " ?

Seurakunta, joka niskuroi, ei voi olla otollinen Herralleen. Seurakunta, joka hylkää Jumalansa osoittaman päämäärän ja suunnan, on pahasti eksyksissä. Onko niin, että mekin tarvitsemme sitä samaa vitsaa, mitä Mooses käytti kalliolle Israelin kansan edessä? 

Jes. 30:20:
Vaikka Herra antaa teille hädän leipää ja ahdistuksen vettä, niin ei sinun opettajasi sitten enää kätkeydy, vaan sinun silmäsi saavat nähdä sinun opettajasi.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Rukous: " Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen, kiitos että Sinä otit raipan iskut itseesi ja sovitit minunkin syntini ristillä. Herra, opeta minut katsomaan Sinuun ja vaeltamaan Sinussa joka hetki.  Ymmärrän, nyt on jo viimeinen hetki nousta unesta. Vie minut perille päämäärääsi Taivaaseen, jonne olet esikoisena mennyt ja valmistat minullekin sijaa.  Tule, Herra Jeesus!  Aamen. 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena

Kommentit

Suositut tekstit