NAINEN VOI SAADA TOISET PESEMÄÄN KÄTENSÄ


Matt. 27:17-19: Kun he nyt olivat koolla, sanoi Pilatus heille: "Kummanko tahdotte, että minä teille päästän, Barabbaanko vai Jeesuksen, jota sanotaan Kristukseksi?"
Sillä hän tiesi, että he kateudesta olivat antaneet hänet hänen käsiinsä.
Mutta kun hän istui tuomarinistuimella, lähetti hänen vaimonsa hänelle sanan: "Älä puutu siihen vanhurskaaseen mieheen, sillä minä olen tänä yönä unessa paljon kärsinyt hänen tähtensä".  

Viime päivinä olen pohtinut meidän naisten osuutta Jumalan suunnitelmassa maailmassa.  Muistamme, kuinka Jeesuksen seuraajissa aikoinaan oli paljon naisia. Heistä ei aina puhuta niin paljon.  He jäivät usein pimentoon, vaille suurempaa huomiota. Kuitenkin tiedämme, että Jeesus suhtautui naisiin lämpimästi ja arvostaen. Hän nosti naisen palvelemaan ja seuraamaan Messiaan jalanjäljissä.  On päivänselvää, kuinka Jeesuksen tahto meidän naisten kohdalla on, että olemme Hänen todistajiaan siinä, missä miehetkin.  Meidän ei tarvitse, eikä saa, painaa päätämme häpeillen alas. 


Itse asiassa Jeesuksen mestaamista edelsi mielenkiintoinen episodi. Maaherra Pontius Pilatus, joka lopulta määräsi Jeesuksen ristille kansan tahtoessa sitä; oli kuunnellut omaa vaimoaan ( Claudia Procula ). Pilatuksen vaimo ilmeisesti uskoi Jeesuksen olevan Jumalan Poika ja se Luvattu.  Hän oli nähnyt merkillisiä unia ja ollut Luojansa puhuttelussa. Näin perimätieto meille kertoo.  Pilatus tahtoi ehkäpä tämänkin vuoksi pestä kätensä ja osoittaa olevansa vapaa mies. Tuomio langetettiin kansan tahdosta, ei hänen.  Ja, mehän tiedämme, että tämä kaikki oli ennustettu etukäteen. Hän vain oli välikappaleena koko tuomion täytäntöönpanossa. Pilatuksen vaimo itse asiassa pelasti näin ehkä puolisonsakin viimeisen tuomion kauhuilta. Näin voi ainakin toivoa!  Hieman myöhemmin Pilatus  luovutti Jeesuksen ruumiin haudattavaksi, kun sitä häneltä pyydettiin. ( Luuk. 23:52 ).  

Jeesuksen seurassa vaelsi loppuun saakka naisia.  He tulivat kosketetuiksi evankeliumin voimasta. Heissä syttyi palava halu seurata Jeesusta, maksoi mitä maksoi.   He palvelivat Jeesusta ja opetuslapsia myös rahavaroin. Luuk. 8:1-3: 
Ja sen jälkeen hän vaelsi kaupungista kaupunkiin ja kylästä kylään ja saarnasi ja julisti Jumalan valtakunnan evankeliumia; ja ne kaksitoista olivat hänen kanssansa,
niin myös muutamia naisia, jotka olivat parannetut pahoista hengistä ja taudeista: Maria, 
Magdaleenaksi kutsuttu, josta seitsemän riivaajaa oli lähtenyt ulos,
ja Johanna, Herodeksen taloudenhoitajan Kuusaan vaimo, ja Susanna ja useita muita, jotka palvelivat heitä varoillansa.

Minua on puhutellut myös kuningatar Ester ja mooabilainen Ruut.  Molemmat olivat valmiit tottelemaan Jumalaa ja näkivät olosuhteissaan mahdollisuuden.  Me joskus saatamme missata mahdollisuutemme, kun olemme olosuhteisiimme tyytymättömät. Minä ainakin tunnistan itsessäni tämän vaaran. Jos kaikki ei ole juuri niinkuin minä toivon, ajattelen etten voi toimia niinkuin tulisi. Jumala on kuitenkin enemmän kuin olosuhteemme. Tätä olen opetellut muistuttamaan itselleni. 
 
Ester oli kaunis ja pääsi siksi hoviin. Nykypäivänä kauneutta voidaan kaupallistaa ja käyttää väärin. Naiset ovat usein ajautuneet väärille urille kauneutensa vuoksi.  Ester sen sijaan pelkäsi Jumalaa.  Hänen missonsa oli käyttää kauneutensa oikein. Hän ei suostunut kynnysmatoksi. Hän pelasti kokonaisen kansan. Juutalaiset juhlivat hänen saavutuksiaan yhä. Ruut taas oli nöyrä ja kohteli kauniisti leskianoppiaan.  Hän saa varmasti kiitoksensa Jumalalta. Jumala käyttää mitä erikoisempia olosuhteita ja elämänkohtaloita saattaakseen suunnitelmansa täytäntöön. 


Meidän ei aina tarvitse tietää tai ymmärtää, millä tavoin saamme olla Jumalan käytössä.  Kun vaellamme Jeesuksen jalanjäljissä ja tottelemme Häntä, kuuntelemme, mitä Pyhä Henki meille puhuu, kuinka Hän opastaa meitä; voimme kerran tulla näkemään muutoksia jopa maamme historiassa.  Ainakin meidän perheemme, läheistemme ja ystäviemme kohdalla, voimme nähdä Jumalan toimivan mitä ihmeellisimmällä tavalla.  Luotetaan Häneen ja annetaan Hänen johdattaa meitä; hetki hetkeltä, päivä päivältä. Sinä nainen, ole siunattu tänään!

MITÄ SINÄ NAISENA VOIT TEHDÄ:

#  ANNA LAHJASI EMPIMÄTTÄ JUMALAN KÄYTTÖÖN 
#  ÄLÄ AJATTELE, MITÄ IHMISET SANOVAT TAI AJATTELEVAT 
( OLE KUITENKIN HERKKÄ JA AVOIN PALAUTTEELLE )
#  TOTTELE JUMALAA
# OLE VAPAA KRISTUKSESSA
# KUUNTELE UNELMIASI, JOITA JUMALA ON JUURI SINUN SISIMPÄÄSI ISTUTTANUT
# ÄLÄ OLE IHMISTEN ORJA
# ANNA JUMALALLE SATOSI PARHAIN ANTI
# TOIMI RAKKAUDESTA KÄSIN
# ANNA KUNNIA JUMALALLE!

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena Klinga

Kommentit

Suositut tekstit