KUMPI OHJAA TAHTOELÄMÄÄMME- ORJUUS VAI VAPAUS?

Jumala haluaa pitää omilleen raamattutunteja, tiesitkö sen? Pyhä Henki on paras opettajamme. Hän kirkastaa meille kirjoitukset ja puhuu sisimmällemme.  Joskus kaikki on vain niin pläkkiselvää. Jokin asia tai raamatunpaikka ikään kuin alkaa elämään.  Se on mahtavaa!

Viime aikoina on puhuttu siitä, kuinka ihmiset ovat orjuutettuja ja se vapaus, johon Kristus omansa on vapauttanut, yritetään meiltä riistää. Tiedämme, että kun annamme jonkun asian vallata meidät, olemme pian koukussa. Tämä vaara vaanii aivan jokaista. Kenen tai minkä orjuuteen me suostumme?  Mikä saa ohjata meitä ja päätöksiämme? Mikä ohjaa seurakuntaelämän päätöksiä?   Mitä Raamattu tästä opettaa, katsotaan hieman:


Joh. 8: 
31 Niin Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: "Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani;
32 ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi".
33 He vastasivat hänelle: "Me olemme Aabrahamin jälkeläisiä emmekä ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka sinä sitten sanot: 'Te tulette vapaiksi'?"
34 Jeesus vastasi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.
35 Mutta orja ei pysy talossa iäti; Poika pysyy iäti.
36 Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi.

Ihminen, joka seuraa Jeesusta, on Sanan mukaan " Kristuksen orja ". 

>1 Kor. 7:22: "Sillä, joka orjana on kutsuttu Herrassa, on Herran vapaa; samoin vapaana kutsuttu on Kristuksen orja".

> Orjuus koskee nimenomaan sitoutumista Häneen ja Hänen Sanaansa.  Joh. 8 luku, jae 31 sanoo, että totinen opetuslapsi pysyy Sanassa. Hän ei poikkea siitä. Gal. 4 luku kertoo meille vapaan naisen ja orjattaren lapsen välisestä erosta. Orjattaren lapsi oli syntynyt lihan tahdosta ja vainosi hengestä syntynyttä vapaata lasta. Tällainen asetelma on siis olemassa.  Myös Jumalan seurakunnassa on vainoa.  Lihan mukaan vaeltava vainoaa sitä, joka on syntynyt hengestä.   Molemmat ovat lapsia, mutta heidän välillään on juopa.  Sota on hengellinen.  Meillä ei ole taistelu lihaa eikä verta vastaan. ( Efe. 6:12 ).

KRISTUKSEN ORJA EI SUOSTU KOMPROMISSEIHIN 

Uskova, joka vaeltaa ja tottelee Jumalaa hengessä, ei suostu kompromisseihin tai pyytele sitä anteeksi.  Orja, joka on tullut Pojan vapauttamaksi, on ikuisesti kiitollinen pelastuksestaan Isälle Jumalalle, ja omasta vapaasta tahdostaan haluaa miellyttää Häntä.  Vapaus seurata Herraa, maksoi mitä maksoi, on ilmeinen.  Tästä apostoli Paavali puhui, kun hän kertoi seuraajilleen, ettei aina tiennyt, minne Häntä viedään. Kuitenkin hän oli valmis palvelelmaan Mestariaan. Henki oli Hänen oppaansa ja neuvojansa. Hän tunsi sisällään taistelun kahden voiman välillä.  Jokainen hengestä syntynyt sen kyllä tuntee. 

Synnin orja ja lihaansa turvaava lapsi sen sijaan ottaa käsiinsä vapauden palvella syntiä, seurata omia himojaan ja halujaan.  Hän ei alistu Hengen johdettavaksi.  Tällainen ihminen tekee kompromisseja maailman kanssa. Hän ei näe omaa tilaansa, vaan ottaa vapauden yllykkeeksi itselleen.  Hän ei tunne kahden voiman taistelua sisimmässään. Hän on sokea siinä mielessä.  Hän olettaa olevansa vapaa toimimaan tästä asemastaan käsin. Sellainen murehduttaa Jumalaa, joka tahtoisi, että jokainen ihminen antaisi arvon sille uhrille, minkä Jumala Kristuksessa meille järjesti.  Uskomalla Häneen, voi jokainen päästä sisälle Jumalan lapseuteen ja oikeaan asenteeseen so. " Kristuksen orjuuteen " palvellakseen Jumalaa.  Näin armo ja laki kohtaavat ristillä toisensa. Kristus on lain täyttymys, sanoo Jumalan Sana. 

Room. 10:4;  "Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo ".


Room. 13:
10 Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.
11 Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme.
12 Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä. Pankaamme sentähden pois pimeyden teot, ja pukeutukaamme valkeuden varuksiin.
13 Vaeltakaamme säädyllisesti, niin kuin päivällä, ei mässäyksissä ja juomingeissa, ei haureudessa ja irstaudessa, ei riidassa ja kateudessa,
14 vaan pukekaa päällenne Herra Jeesus Kristus, älkääkä niin pitäkö lihastanne huolta, että himot heräävät.

1 Joh. 4:8: Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.

RAKKAUS LÄHTEE JUMALASTA, EI IHMISESTÄ

Jumala on Rakkaus.  Jumala, Kristus ja Sana ovat yhtä.  Henki tekee Sanan eläväksi. Hän on myös yhtä Isän ja Pojan kanssa.  Rakkaus lähtee liikkeelle siis Jumalasta ja tästä kolmisäikeestä.   Sellainen rakkaus ei myöskään haavoita tai tee pahaa kellekään meistä.  Jumalan tahto on suojella ja pitää omistaan hyvää huolta.  Me ihmiset luulemme, että rakkaus on jotakin sellaista, mikä meistä näyttäytyy hyvältä tai mihin liittyy suuria tunteita. Kuitenkaan se ei ole niin.  Rakkaus itse asiassa voi olla hyvinkin julmaa. Rakkaus vei Jeesuksenkin ristille. Näin meidänkin tulee ristiinnaulita oma lihamme synnin edessä.  Jos himoitsen lähimmäiseni aviopuolisoa, minun on vietävä tuo tunne ja himo ristille, luovutettava se Kristukselle ja suostuttava Hänen tahtoonsa elämässäni.  Aviorikos ei koskaan ole sitä rakkautta, mihin Jumala rakkaudessaan ihmisen vie.  Se on rikos sekä Jumalaa että lähimmäisiäni kohtaan.  Se nousee lihastani.  

Kipumme voi olla todellinen, mutta kiitos Jumalalle, se on voitettavissa!  Jeesus voitti synnin ja sovitti minut Isän kanssa, olen vapaa palvelemaan Häntä!

Rukous:  Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen: "Herra,olen monin tavoin murehduttanut Sinua ja tehnyt syntiä Sinua vastaan. Armahda ja auta minua löytämään tie takaisin luoksesi. Kiitos, että sovitit ristillä syntini ja vapautit palvelemaan Sinua.  Anna Henkesi olemaan kanssani ja johdattamaan kaikkeen totuuteen suhteessa lähimmäisiini, suhteessa seurakuntaan. Olen riippuvainen Sinusta. Auta myös näkemään, etten taistele ketään ihmistä vastaan. Taistelu on henkivaltoja vastaan ja niitä voimia vastaan, jotka Sinä olet jo voittanut Golgatalla. Kiitos, Sinun voitostasi!  Aamen ". 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena

Kommentit

Suositut tekstit