VALINNANVAPAUTTAMME KOETELLAAN NYT

                                                                    
Kolibri tietää ravinnonlähteensä. Tiedämmekö me?

Viime aikoina olen laittanut merkille, kuinka helposti lähdemme demonisoimaan kaikkea ja syyllistämään ihmisiä herkkyydessään tutkia ja ottaa selvää asioista. Toisaalta olen myös nähnyt, kuinka vähän on oikeaa Raamattuun pohjautuvaa tietoa. Me tyydymme herkästi median ja toisten väittämiin.  Itse liikkeelle lähteminen asioiden selvittämisen suhteen on vaikeaa.  Uskomme herkästi, mitä meille syötetään. Parempi oman itsensä ja hyvinvointinsa kannalta on perehtyä asioihin, mikäli oikeasti haluaa löytää  itselleen merkityksellisille asioille selityksiä.  Joskus on asioita, joista minulle riittääkin vain käsittää jollain tasolla tietyt periaatteet, eikä ymmärtää sen syvemmin, ellen ota niitä sisällöllisesti omaan elämääni.  Valinnanvapaus on minun.  Meidän valinnanvapauttamme koetellaan nyt.

MIKÄÄN TUNNE ITSESSÄÄN EI OLE PAHA

Me saatamme syyllistyä tai syyllistää toisiamme pelosta, vihasta, epätoivosta, kiihkeydestä tms.  Kuitenkin, jos olemme loppuun saakka rehellisiä, kuka meistä välttyy näistä tunteista kokonaan?  Jokainen meistä on luotu tuntevaksi siinä mielessä.  Merkitystä on sillä, mihin me turvaamme ja minkä puoleen me käännymme, näitä tunteita läpikäydessämme?  Ihminen voi turvautua moneen. Jeesus tuli vapauttamaan meidät Pahan otteesta ja sen kirouksesta elämässämme.  Kun turvaamme kaikessa Luojaamme ja annamme Hänen kuljettaa meitä, voimme nousta tunteittemme yläpuolelle, yhdessä Hänen kanssaan.  Eikö Hän ole uskovan paras esikuva?

Hoos. 6:3: 
"Niin tuntekaamme, pyrkikäämme tuntemaan Herra: hänen nousunsa on varma kuin aamurusko, hän tulee meille kuin sade, kuin kevätsade, joka kostuttaa maan ".

Herra puhuu meille Sanassaan.
MITÄ ON JEESUKSEN TUNTEMINEN TÄNÄÄN?

Jeesuksen tunteminen on tuoksu tälle maailmalle.  Meistä tulisi levitä ympäristöömme, missä elämme, Hänen vaikutuksensa.  Hän ei tullut tuomitsemaan, vaan pelastamaan maailman. Yhtä kaikki Hän tuli viemään omansa turvaan. Hän myös tuli pyhittämään omansa.  On kaksi maailmaa keskellämme.  On Taivaan valtakunta, minkä avaimet laskettiin Pietarin käsiin; ja on tämä maailma lainalaisuuksineen  Kumman avaimia me, minä ja sinä, kannamme?

Room. 1:20:
Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,

AVAIMEN HALTIJA TIETÄÄ KYLLÄ OVEN, MIHIN AVAIN SOPII

Kristuksen seuraaja on saanut avaimet käteensä.  Hänellä on valta sitoa ja valta päästää.  Hän tietää päämääränsä.  Hän ei kulje ilmaan huitoen, vaan kodin tuoksu takissaan.  TALOPAKETTI ON VALMIINA.
Matt. 16:  
16 Simon Pietari vastasi ja sanoi: "Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika".
17 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonaan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaissa.
18 Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita.
19 Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet, ja minkä sinä sidot maan päällä, se on oleva sidottu taivaissa, ja minkä sinä päästät maan päällä, se on oleva päästetty taivaissa."
20 Silloin hän varoitti vakavasti opetuslapsiaan kenellekään sanomasta, että hän on Kristus.

Jokainen Jeesuksen seuraaja ja uudestisyntynyt Jumalan lapsi on oikeutettu näihin avaimiin.  Jumalan Sana on seurakunnan perustus. Kristus on yhtä Sanan kanssa. Joh. 1:14; Näin meille kerrotaan heti Johanneksen evankeliumin alkusanoissa. Mitään uutta ilmoitusta ei anneta. Muistan, kuinka opettajani Simo Lintinen muistutti tästä. Sanaan tulee kiteyttää kaikki.  

Jokainen uudestisyntynyt Jumalan valtakunnan kansalainen omistaa avaimet kotiin.

ME EMME TAISTELE TOISIAMME VASTAAN, VAAN HENKIVALTOJA VASTAAN

Raamattu kiteyttää hengellisen taistelun taisteluun ilmavalloissa vallitsevia henkivaltoja vastaan.  Meillä ei ole taistelu lihaa ja verta vastaan. Efe. 6:12. Toisiamme meidän ei tule käydä sen enempää demonisoimaan.  Tämä maailma on tuon toisen henkivallan villitsijän käsissä.   Siksi meidän on kyettävä olemaan hereillä.  Tämä maailma kulkee omia teitään, tekee omia strategioitaan, valmistaen näyttämöä viimeisille tapahtumille, missä Peto ja Antikristus astuu esiin.  On herättävä näkemään tämä todellisuus.  Maailmassa on kaksi joukkoa, taivaan joukot ja maailman joukot, jotka vielä tullaan seulomaan. Siksi Jumalan Sanan peili tänään on välttämätön.   Kaikki tulee tutkia sen valossa, mikäli haluamme valon säilyttää. Niin sisimmässämme kuin elämässämme muutenkin. 

MAAILMAA EI VOITETA HYVYYDELLA TAI IHMISEN FILOSOFISELLA VIISAUDELLA. TÄMÄ MAAILMA VOITETAAN KRISTUKSELLE JULISTAMALLA EVANKELIUMIA, JEESUKSEN VAPAUTTAVAA VOITTOA GOLGATAN KESKIMMÄISELLÄ RISTILLÄ, MISSÄ HÄN KANTOI MEIDÄN JOKAISEN SAIRAUDET JA SYNNIT, SOVITTAEN MEIDÄT TAKAISIN JUMALAN YHTEYTEEN. ( JES. luku 53 )  SIELLÄ SAATIIN MYÖS LOPULLINEN VOITTO KUOLEMASTA JA PERKELEESTÄ. TUOTA VIIMEISTÄ ME EMME OLE MUISTANEET, VAAN TAISTELEMME TÄÄLLÄ YHÄ SITÄ VASTAAN . JEESUS ON VOITTANUT KAIKKI EM. MEIDÄN PUOLESTAMME; SIKSI ON HYVÄ TURVATA HÄNEEN! 

MIHIN KESKITTÄÄ ARVIONSA?

Olen pannut merkille, että monille meille arvossa pidetyt ja Raamattunsa lukeneet esikuvat ja opettajat, on otettu  keskuudestamme pois. Emme voi nojata heihin, emme heidän näkemyksiinsä tässä ja nyt.  Jotkut heistä ehtivät antaa varoituksensa profetian muodossa, mm. David Wilkersson ,suom. Hilja Aaltonen, Niilo Yli-Vainio.  Onko sattumaa, vaiko lienee Jumalan tarkoitus, ettemme laskisi perustustamme yhdenkään ihmisen varaan?  

Mitään uutta ilmoitusta meille ei anneta. Kaikki on kirjoissa ja kansissa. Suurin työkin on tehty; kaikki on valmiina ja valmistettu meitä varten.  Jeesus kehotti meitä katsomaan aikaa ja merkkejä; panemaan merkille mitä ympärillämme tapahtuu.  Hän ei kehottanut meitä arvostelemaan toinen toisiamme.  Hän varoitti kyllä harhaopeista ja eksytyksistä, mutta niitä meidän tulee kyetä arvioimaan oikein Sanan valossa.  

JOS ME USKOMME YLÖSNOUSEMUKSEEN JA TEMPAUKSEEN, OTTAKAAMME SELKOA NIISTÄ

Jos mielimme olla mukana lopun ajan tapahtumissa; on kyettävä ottamaan itse asioista selvää. Jumalan valtakunnan perusperiaatteisiin kuuluu aina valinnanvapaus.  Ketään ei " pakkolunasteta ".


UT mainitsee joitakin nimiä seurakunnan keskella harjaanjohtavista miehistä.  Kuitenkin apostolit olivat sitä mieltä, että he tulevat ajanmyötä saamaan palkkansa; he eivät jääneet heidän tekemisiään sen enempään spekuloimaan. Tärkeänä pidettiin vapauttavan evankeliumin eteenpäin levittämistä. Aina motiivitkaan eivät olleet tulenkestäviä, kun sivusta katsottiin. Silti evankeliumi menestyi.  

Tiit. 3:
9 Mutta vältä mielettömiä riitakysymyksiä ja sukuluetteloita ja kinastelua ja kiistoja laista, sillä ne ovat hyödyttömiä ja turhia.
10 Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti,
11 sillä sinä tiedät, että semmoinen ihminen on joutunut harhaan ja tekee syntiä, ja hän on itse itsensä tuominnut.
Fil. 1
15 Muutamat tosin julistavat Kristusta kateudestakin ja riidan halusta, mutta toiset hyvässä tarkoituksessa:
16 nämä tekevät sitä rakkaudesta, koska tietävät, että minut on pantu evankeliumia puolustamaan,
17 nuo toiset taas julistavat Kristusta itsekkyydestä, epäpuhtaalla mielellä, luullen tuottavansa minulle murhetta kahleissani.
18 Vaan mitäpä tuosta, kunhan Kristusta vain tavalla tai toisella julistetaan, joko näön vuoksi tai totuudessa! Ja siitä minä iloitsen, ja olen vastakin iloitseva.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena Klinga



Kommentit

Suositut tekstit