JOKAISESTA TURHASTA SANASTA...OSA 1

Matt. 12:36: "Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä".

Osaatko leikata oikeaan aikaan? Se vaatii rohkeutta ja kypsyyttä.

Olen viipynyt näiden ajatusten äärellä.  Jeesus pisti aikalaisensa koville lausuttujen sanojen suhteen.  Apostolit jatkoivat opetusta sen seurakunnalle vieden.  Seurakunta; joka on Kristuksen totuuden pylväs ja perustus; 1 Tim. 3:15, heijastaa Jumalan tuomiot tälle maailmalle.  Seurakunnalle, ei yksilöuskovalle, on annettu valta tuomita Jumalan tuomiolla keskuudessaan, mutta se tulee tehdä oikein.  Tuomioita ei tule ladella koskaan kepein perustein. Tähän Jumalan Sana selkeästi opettaa. 

Yksi on lainsäätäjä ja tuomari, hän, joka voi pelastaa ja hukuttaa; mutta kuka olet sinä, joka tuomitset lähimmäisesi?  Jaak. 4:12.

1 Kor. 5:12-13:
" Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella?
Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

"Älkää tuomitko näön mukaan, vaan tuomitkaa oikea tuomio." Joh.7:24

TUOMIOPÄIVÄ TULEE

Raamattu puhuu tulevasta tuomiopäivästä, jolloin jokaisen teot ja sanat punnitaan.  Ei ole siis yhdentekevää, mitä suustamme päästelemme.  Ja, sanojemme tulee olla linjassa tekojemme kanssa.  Oletko miettinyt, että aina kun kuulutat jotakin lähimmäisesi ylitse, se tullaan merkitsemään ylös?  Tämä kannattaisi nyt miettiä valmiiksi, ennen tuomiopäivää. 

VOIMME OLLA LAKIHENKISIÄ RAUHASSA, KUNHAN...

Me tuomitsemme lähimmäisemme milloin  mistäkin, jopa lakihenkisyydestä.  Jeesus ei käyttänyt sellaista sanaa kuin " lakihenkisyys ".  Hän nuhteli fariseuksia ja kirjanoppineita heidän kovasydämisyydestään ja säälimättömyydestään. 

Katselin yhden jakson Pieni talo preerialla sarjasta, missä äiti Caroline sai jalkaansa avohaavan, joka tulehtui.  Hänelle nousi korkea kuume hänen leipoessaan yksin kotonaan kirkkonsa myyjäisiin.  Kovissa kuumehoureissaan hän sai kuitenkin rohkeutta luettuaan Jumalan Sanasta, kuinka paha tulee leikata pois ennenkuin se on liian myöhäistä.  

"Ja jos sinun kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että käsipuolena menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet tallella, joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen"; Mark. 9:43:  

Caroline otti veitsen ja käytti sen tulessa. Sitten hän leikkasi viimeisillä voimillaan haavan ja asettui makuulle. Lääkäri totesi myöhemmin, että ellei tätä leikkausta olisi tehty, hän olisi menehtynyt. Teko vaati erityistä rohkeutta, mutta se säästi hänen henkensä, hänen ja hänen perheensä voitoksi.

Aamulla herättyäni, tämä alkoi minulle elämään.   Näin se on.  Kun me ymmärrämme Jumalan lain, ymmärrämme mitä Jumala meiltä haluaa. Jumala, joka on pyhä, puhdas ja vanhurskas luonnoltaan, kehottaa meitä tekemään leikkauksen oikeaan aikaan elämässämme.  Meidän luontomme on syntinen.  Ei ole ollenkaan väärin ymmärtää laki ja pyrkiä miellyttämään Jumalaa. Ei. Pois se meistä.  Väärin on se, että emme turvaudu armoon, kun sitä meille tarjotaan!  

Toimimalla Jeesuksen esimerkin mukaan, me vapautamme toisia.

JEESUS SUORITTI LEIKKAUKSEN PUOLESTAMME

Tuo taivaallinen ylilääkärimme on suorittanut leikkauksen puolestamme.  Meidän tulee uskossa tarttua siihen. Miksi niin usein jätämme siihen turvautumatta?  Miksi niin usein tuomitsemme lähimmäisemme, vaikka voisimme tarjota hänelle armoa?  Monet ihmissuhteemme ovat katkenneet siihen, ettemme ole ottaneet armoa avuksemme oikeaan aikaan ( avioerot, tuomitsevat julkilausumat, välirikot ym ). 

TARTUTAAN ARMOON VIIMEISTÄÄN NYT!

Vielä on mahdollisuus tarttua tuohon "armoveitseen". Tarttua Jeesuksen käteen.  Jos olet sössinyt ihmissuhteissasi, tuominnut jonkun, vaikkapa Jumalan palvelijan, puolisosi, työkaverisi, tai kenet muun tahansa, on mahdollisuus pyytää armoa ja tehdä parannus. On anteeksipyytämisen ja - antamisen aika.  Meidän tulee nähdä oma osuutemme. Ymmärtää, mihin oma tuomiovaltamme yltää; Meidän tulee tuomita synti omassa sisimmässämme.

"Sillä laki saa aikaan vihaa; mutta missä lakia ei ole, siellä ei ole rikkomustakaan". 
Room. 4:15.

"Sillä meidän vielä ollessamme heikot kuoli Kristus oikeaan aikaan jumalattomien edestä"; Room. 5:6.

Tarjotaan toisillemme armoa
Tarjotaan toisillemme armoa, ei tuomiota
Rukous: 

" Isä, Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä, Sinulla on voima ja valta katkaista Pahan valta ja ote elämässäni. Anna minulle ymmärrys tehdä parannusta omista synneistäni ja olla tuomitsematta lähimmäistäni.  Herra, sinun on tuomiot ja Yksin sinulla on valta tuomita oikein.  Rukoilen, armahda minua syntistä ja anna minulle voima pitää kiinni kädestäsi loppuun saakka. Aamen ". 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena


Kommentit

Unknown sanoi…
Julkinen varoittaminen ja kehoittaminen ei ole niitä sanoja, joista meidät saadaan kiinni ja joudumme Jumalan tuomiolle, mutta joudumme siitä vastuuseen paimenena, että emme
ihmisten edessä koskaan todistaneet eksytystä eksytykseksi eikä niitä suuria Jumalan tekoja joita Jumala teki minussa, kun otti minut pois eksytyksen syvästä kaivosta.
Uskovien harhaopit ovat kielen synti ja niistä asioita meidät tulee tuomita tässä ajassa, parannusta tehden Jeesuksen sovitustyön kautta. Ettei meitä tämän maailman kanssa kadotukseen tuomittaisi.
(vapaa lainaus sanasta)
Kun olemme tehneet parannuksen ja jättäneet eksytykset. Kuuluu meidän suulla mme tunnustaa harhaopit ihmistenkin edessä todistaa Jumalan suurista töistä, jos emme teekkään niin, on siihen eksytyksen olemassa edelleenkin "säije", jonka kautta minut tullaan vetämään uudelleen takaisin samaan eksytyksen ja silloin on toinen tullut ensimmäistä pahemmaksi. Ja voi maksaa meille taivaspaikan pahimmassa tapauksessa.
Katja-Leena sanoi…
On asioita, jotka ovat sellaisia, mitkä yksin Jumala tuntee ja tietää. Jos ihminen vilpittömästi ja koko sydämestään tahtoo etsiä Jumalaa ja Hänen tahtoaan, Jumala sen näkee. Hän tuntee päämme hiuksetkin. Kukaan maan päällä ei omista puhtainta oppia. Jeesus on jokaisen Opettaja. On asioita ja salaisuuksia, jotka eivät täällä meille kenties koskaan aukene. Jos jäämme kysymysten äärelle, ei sen tarvitse olla lopullinen tappio. Jumalan varaan on hyvä laskea elämänsä ja luottaa Jeesuksen armotyöhön. Lopulliset tuomiot ovat vain ja ainoastaan Hänen. Hänen edessään meistä tulee olemaan kerran jokainen. Ole siunattu!

Suositut tekstit