KOKO MAAILMAN TÄHDEN

Ylistysmuusikko Petri Kosonen päivitti kuulumisiaan facebookissa ja kertoi pysähtyneensä omassa eristäytymisessään ajatukseen: Kun Jeesus syntyi, myös silloin koko maailmaa koski seuraavanlainen käsky:  kunkin tuli lähteä omaan kotimaahansa ja kotiinsa verolle pantavaksi. Tämä kertomus löytyy Raamatusta meille hyvin tutusta jouluevankeliumin kohdasta ( Luuk. 2. luku ).  Tänään koronapandemian kourissa maailma on joutunut myös tilanteeseen, missä ihmiset palaavat koteihinsa ja kotimaahansa kaikkialta.  Jotakin Jumalan maailmoissa on tekeillä.  

Kosonen kertoi myös mieleenpainuvan vertauksen pojasta ja isästä.  Jos hän isänä näkee poikansa kulkevan kohti rotkoa ja on itse kaukana, eikö hän silloin huuda kurkku suorana pojalleen ennen kuin tämä tavoittaa rotkon reunan. Eikö rakastava Isä Jumalakin halua varoittaa rakastamiaan  ja  luomiaan ihmisiä silloin, kun viimeiset askeleet ennen " loppua " ovat käsillä? 


Yhtenä päivänä minäkin askaroin ajatuksissani sitä, kuinka kyseessä on nyt koko maailmaamme koskeva kriisi. Jumala ei tahdo, että yksikään ihminen joutuu kadotukseen ja eroon Hänestä.  Hän antoi Jeesuksen, oman Poikansa, uhriksi puolestamme.  Laittaessamme toivomme Jeesukseen, saamme elää ikuisesti Jumalan yhteydessä. 

Mitä Jumala tahtoo sanoa minulle ja sinulle?

Aika on käymässä vähiin.  Jumalan Sana ja Profeetat ovat kertoneet meille, kuinka aika missä elämme tulee kulkemaan loppuunsa. Kristuksen Seurakunta otetaan Jumalan tykö ja maailmassa ahdistus tulee vain syvenemään. 

-  Jos me kuolemme Jeesukseen uskovina, meidän käy hyvin.  Suhteemme Häneen tulee olla nyt kaikkein tärkein. 

Room. 14:8:
Jos me elämme, niin elämme Herralle, ja jos kuolemme, niin kuolemme Herralle. Sentähden, elimmepä tai kuolimme, niin me olemme Herran omat. 

-  Päästäksemme ylöstempaukseen ( johon suuri joukko kristittyjä uskoo yhä; 1 Tess. 4:17 ), meidän tulee ottaa evankeliumin sanoma vakavasti, luopua syntielämästämme, so.kääntyä ja tehdä parannus.  Jumala antaa meille voiman vastustaa pahaa ja varjelee meidät synnistä.  Me voimme olla otolliset Hänelle riippumalla Hänessä kiinni ja seuraamalla Häntä.  Herra tuntee omansa; luopukoon vääryydestä jokainen, joka Hänen nimeänsä  mainitsee. 2 Tim. 2:19.    
                                

On viisautta elää tässä ja nyt; yksi hetki kerrallaan.  Eilinen on auttamattomasti ohi, emmekä huomisesta kukaan tiedä.  

Arvot on pistettävä oikeaan järjestykseen.  Se, mikä ennen oli merkityksellistä, menettääkin tänään merkityksensä.  Todellinen toivo on tulevassa päämäärässämme.  Maailma ja sen himo katoaa. 1 Joh. 2:17.

-  Kaikkien tärkeintä on Rakkaus.   Jeesus rakasti niin paljon meitä, että antoi jopa oman henkensä puolestamme.  Sen suurempaa rakkautta ei ole olemassa.  

1 Joh. 4:17: 
Näin on rakkaus tullut täydelliseksi meissä, että meillä olisi turva tuomiopäivänä; sillä sellainen kuin hän on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa.

-  On valmistauduttava.  Jos me tiedämme, että kohta on aika lähteä jonnekin; emmekö silloin tee tarvittavat toimenpiteet ennen sitä? 
( Mark. 13. luku; 1 Kor. 16:13; 1 Piet. 5:8 ).

-    On tärkeää kertoa matkasuunnitelmista myös toisille; perheenjäsenille, sukulaisille ja ystäville.  Jumalan tahto on, jos mahdollista, että kaikki ihmiset pelastuisivat. 1 Tim. 2:4.

1 Piet. 5: 
6 Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallansa teidät korottaisi,
7 ja "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen".
8 Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.
9 Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää.
10 Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.
11 Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen.

Katja-Leena

Kommentit

Suositut tekstit