SELVIYTYMISOHJE

Viime yönä kävin omaa sisäistä taisteluani vuorotellen pelon ja levon rajamailla. Uhkakuvat ympärillä vyöryivät ylitseni. Herra, kuinka tästä selvitään? Mikä on se strategia, mikä vie tästä eteenpäin?  Onko kaikki vain pahaa unta, vai totista totta?  Varmasti tuttuja kysymyksiä meistä jokaiselle katsellessamme ja kuunnellessamme ympäristöämme. 


Aamulla herätessäni ajatuksiin iskostui Raamatun kertomus israelilaisista erämaavaelluksellaan profeetta Mooseksen johdolla.  Jossakin vaiheessa kansa alkoi kapinoida; he puhuivat Herraa ja Hänen profeettaansa vastaan. He eivät ottaneet Herran itsensä antamia ohjeistuksia vakavasti, vaan kaipasivat siihen vanhaan;  Egyptin lihapatojen äärelle. Tapahtui niin, että Herra lähetti kansan keskuuteen myrkkykäärmeitä. Heitä kohtasi hirvittävä rangaistus tottelemattomuudesta ja välinpitämättömyydestä. Luemme Raamatusta:
4 Moos. 21:6:
6 Silloin Herra lähetti kansan sekaan myrkkykäärmeitä, jotka purivat kansaa, niin että paljon kansaa Israelista kuoli.
7 Niin kansa tuli Mooseksen luo, ja he sanoivat: "Me teimme syntiä, kun puhuimme Herraa ja sinua vastaan. Rukoile Herraa, että hän poistaa käärmeet meidän kimpustamme." Ja Mooses rukoili kansan puolesta.
8 Silloin Herra sanoi Moosekselle: "Tee itsellesi käärme ja pane se tangon päähän, niin jokainen purtu, joka siihen katsoo, jää eloon".
9 Niin Mooses teki vaskikäärmeen ja pani sen tangon päähän; jos ketä käärmeet sitten purivat ja tämä katsoi vaskikäärmeeseen, niin hän jäi eloon.

KUINKA SOVELLAMME KERTOMUKSEN TÄHÄN PÄIVÄÄN?

Ystäväni; vaikka meidän keskuuteemme on annettu hädän leipää ja ahdistuksen vettä ( Jes. 30:20 ); niin Herra ei ole meiltä kätkeytynyt minnekään. Vielä elämme armon ja vapautuksen aikakautta. Onneksi.  Vaskikäärme tangossa on symbolinen kuva meille.  Me saamme katsoa ristiinnaulittuun Jeesukseen, joka kärsi kaikkein hirvittävimmän kuoleman meidän syntiemme, ahdistustemme ja sairauksiemme tähden, jotta me Häneen katseemme kiinnittämällä saisimme elää.  


Myös israelilaisista monet joutuivat käärmeen pistämiksi, mutta kun he kohottivat katseensa vaskikäärmeeseen, he parantuivat puremistaan. Olkoon meidänkin tilanteemme millainen tahansa, niin me voimme katsoa Jeesukseen. Hän on apumme, Parantajamme ja Turvamme.  Ennen kaikkea Hän on kukistanut viimeisen vihollisemme eli kuoleman. 

Minua lohduttaa nämä sanat: 

"
Jos me elämme, niin elämme Herralle, ja jos kuolemme, niin kuolemme Herralle. Sentähden, elimmepä tai kuolimme, niin me olemme Herran omat"; Room. 14:8

JUMALA PUHUU KOKO MAAILMALLE

Puhun meille vakavasti nyt.  Me emme enää palaa takaisin entiseen aikaan. Ilman suurempia ennustajan lahjoja, voimme vain todeta; maailma tulee olemaan pitkään ahdingossa ja vaikeuksissa.  Raamatun ilmoituksia lukemalla, voin todeta, että tämä maailma on tulossa omaa loppuaan kohden. Tämän ei tarvitse olla meille kuitenkaan tässä hetkessä kuolinisku. Me elämme yhdessä Kristuksen kanssa. Niin kauan kuin on elämää, on myös toivoa.  Eikä toivo Hänessä saata meitä ikinä häpeään; sanoipa ympäröivä maailma mitä tahansa. 




"Ei yksikään, joka sinua odottaa, joudu häpeään; häpeään joutuvat ne, jotka ovat syyttä uskottomat"; Ps. 25:3.

 MIHIN ME LAITAMME TOIVOMME?

Me emme voi laittaa, ystäväni, tästä eteenpäin toivoamme yhteenkään ihmiseen, emme rahaan tai vaurauteen, emme koulutukseemme, emme asemaamme, emme edes rakkaimpiimme, EMME MIHINKÄÄN MUUHUN KUIN AINOASTAAN HÄNEEN, JEESUKSEEN KRISTUKSEEN. Ymmärrämmekö, kuinka vakavasta asiasta nyt on kyse? Hän totisesti on ainut toivomme, Pelastajamme ja Vapauttajamme. Hän on koko maailman Vapahtaja.

Hepr. luku 6: 19-20 sanoo: 
Se toivo meille on ikäänkuin sielun ankkuri, varma ja luja, joka ulottuu esiripun sisäpuolelle asti,
jonne Jeesus edelläjuoksijana meidän puolestamme on mennyt, tultuaan ylimmäiseksi papiksi Melkisedekin järjestyksen mukaan, iankaikkisesti.


Jeesus on juossut edellämme; Hän on avannut meille tien.  Viimeistään nyt on aika tarttua meidänkin kapulaan. Ottaa kiinni tästä taivaallisesta viestistä ja juosta maaliin saakka. Kuinka se tapahtuu?  Tunnustetaan Jumalalle kaikki. Kerrotaan Hänelle pelkomme, yksinäisyytemme, avuttomuutemme, kipumme ja syntimme. Mitä ikinä kannammekaan mukanamme. Tuodaan Hänelle kaikki. Hän ottaa meidät omakseen, kietoo rakastavat kätensä ympärillemme ja auttaa perille saakka. Ole siunattu!

Rukous:  Jeesus, olen syntinen ja kaipaan pelastusta. Minä pelkään ja olen ymmälläni, mitä ympärilläni tapahtuu. Tule, tartu minua kädestä ja vie turvaan. Anna minulle Pyhän Hengen voima kohottaa pääni katsomaan Sinuun ja kiittämään ristin sovituksesta, kalliista verestäsi ja ottamaan vastaan armo, joka vie minutkin iankaikkiseen iloon, yhdessä Sinun ja toisten Jumalan lasten kanssa. Aamen. 

Kommentit

Suositut tekstit