OI, HERRA, VAHVISTA LOPPUUN SAAKKA

Jumala näkee ihmissydämet.  Hän tuntee meidät jokaisen pienintä piirtoa myöten. Mielessäni on ollut Pietari, joka hiilivalkean äärellä kielsi Mestarinsa. Jeesus tiesi, että näin tulisi tapahtumaan. Kuitenkin Hän armahti Pietarin, joka oli täynnä pelkoa ja kysymyksiä; mitä Jeesus nyt oikein tapahtuu?  Muistamme, kuinka Jeesusta oltiin tuolloin viemässä viimeisiin maanpäällisiin koitoksiin. ( Mark. 14; Luuk. 22 ).

Itselläni on ollut sisäisiä myrskyjä viime päivinä.  Olen saattanut toimia hätiköiden. Mieleni on täyttänyt ahdistus: " Herra, voitko armahtaa minua kurjaa ja syntistä "?   Rukoukseni on, että Jeesus vahvistaisi loppuun saakka.  En tahdo olla luuseri tai luovuttaja.  Ethän sinäkään?

Olen vakuuttunut, että elämme päiviä, joissa maailmassa ahdistus tulee vain lisääntymään. Näin on määrätty käyväksi. Tahdon sanoa sinulle ystäväni, että pidetään kiinni Jeesuksesta.  En minäkään aio luovuttaa nyt.  Jumala ei kutsumistaan ja armolahjojaan kadu.  Päinvastoin Jeesus  sanoo omille palvelijoilleen Timoteuksen suulla 2 Tim. 4: 5: 
 " Mutta ole sinä raitis kaikessa, kärsi vaivaa, tee evankelistan työ, toimita virkasi täydellisesti".

Täydellisyyteen emme pääse, en minä eikä kukaan meistä.  Ainoastaan Jeesus on täydellinen ja kantanut meidän kaikkien synnit Golgatan keskimmäisellä ristillä.  Saakoon tämä lohduttaa meitä tänään. 

" Kun on turva Jumalassa, turvassa on parhaimmassa ". 

En koe olevani luonteeltani aina sellainen, mitä Paavali korinttilaiskirjeissä asettaa seurakuntapalvelijan ehdoiksi.  Lista vie ahtaalle. Sana on tässä; 1Tim. 3.luku:  

1 Varma on tämä sana: jos joku pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, niin hän haluaa jaloon toimeen.
2 Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan,
3 ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne,
4 vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina;
5 sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?
6 Älköön hän olko äsken kääntynyt, ettei hän paisuisi ja joutuisi perkeleen tuomion alaiseksi.
7 Ja hänellä tulee myös olla hyvä todistus ulkopuolella olevilta, ettei hän joutuisi häväistyksen alaiseksi eikä perkeleen paulaan.
8 Niin myös seurakuntapalvelijain tulee olla arvokkaita, ei kaksikielisiä, ei paljon viinin nauttijoita, ei häpeällisen voiton pyytäjiä,
9 vaan sellaisia, jotka pitävät uskon salaisuuden puhtaassa omassatunnossa.
10 Mutta heitäkin koeteltakoon ensin, sitten palvelkoot, jos ovat nuhteettomat.
11 Samoin tulee vaimojen olla arvokkaita, ei panettelijoita, vaan raittiita, uskollisia kaikessa.
12 Seurakuntapalvelija olkoon yhden vaimon mies, lapsensa ja kotinsa hyvin hallitseva.
13 Sillä ne, jotka ovat hyvin palvelleet, saavuttavat itselleen kunnioitettavan aseman ja suuren pelottomuuden uskossa, Kristuksessa Jeesuksessa.
14 Vaikka toivon pian pääseväni sinun tykösi, kirjoitan sinulle tämän,
15 että, jos viivyn, tietäisit, miten tulee olla Jumalan huoneessa, joka on elävän Jumalan seurakunta, totuuden pylväs ja perustus.
16 Ja tunnustetusti suuri on jumalisuuden salaisuus: Hän, joka on ilmestynyt lihassa, vanhurskautunut Hengessä, näyttäytynyt enkeleille, saarnattu pakanain keskuudessa, uskottu maailmassa, otettu ylös kirkkauteen.


Pietari itki katkerasti ymmärtäessään heikkoutensa.

Pietarikin oli äkkipikainen ja monessa kohdin vajavainen.  Varmasti kukaan meistä ei yllä täydellisyyteen. Emme aina kykene toimimaan, kuten Jumala tahtoisi.  Kuitenkin Jumala on suurempi kuin syyttäjmme ja tietää kaiken.  Jos me etsimme Jeesusta ja Hänen kasvojaan ja tahdomme vilpittömästi päästä lähemmäksi Häntä, eikö silloin  Hän ole uskollinen ja vanhurskas meitä kohtaan?  Hän kantoi myös meidän epäuskomme ja heikkoutemme ristille. 

MITÄ ME VOIMME TEHDÄ?

Vielä, kun on elämää, Jumala odottaa että me kadumme ja käännymme kaikessa Hänen puoleensa; Tuomme hänelle oman avuttomuutemme, kipumme ja kyvyttömyytemme kuulla Häntä kaikessa.  Nyt on aika tulla Jeesuksen ristin luokse.  Maailmassa on ahdistus, mutta ristin luona loistaa valo ja vapautus kaikesta.  Me emme voi luottaa mihinkään muuhun.  Meidän turvamme ei voi olla missään muussa.  Tätä olen itsellenikin painanut  mieliin.  Kiinnittyä Jeesukseen, se on armon salaisuus.  Hänen armahtavat ja rakastavat kätensä kietoutuvat kurjan ja epäonnistuneen ympärille ja Jeesus sanoo: "  Katso minun haavojani ja kärsimystäni.  Minä vapautan sinut syyttäjän pauloista.  Ole vapaa, Minä vapautin sinut. Sinä olet minun ".  Annetaan anteeksi myös toinen toisillemme. Nähdään toisemme Hänen läpivalaiseminaan. Meidän tulisi nähdä Hänet toisissamme.  

Rukous:  " Jeesus, tulen sinun luoksesi epäonnistuneena ja peloissani. En tunne olevani sinulle kelvollinen.  Mutta, tiedän että saan kohottaa katseeni omasta itsestäni Sinuun ja kiittää voitostasi. Sinä murskasit käärmeen pään ja voitit kuoleman vallat.  Saan kohottaa katseeni yksin Sinuun.  Herrani, vapahda minut jälleen.  Anna minulle voitto vihollisen syyttävästä äänestä elämässäni.  Minä korotan sinut Herrakseni ja Vapahtajakseni ja julistan voittoasi maan ääriin saakka.  Aamen ". 

Jeesuksen palvelija; 
Katja-Leena 


Kommentit

Suositut tekstit