PROFEETTA ELIAN ÄÄNI AJASSAMME - PITÄÄKÖ SITÄ KUUNNELLA?

Tänään ystäväni esitti minulle perustavanlaatuisen kysymyksen keskusteltuamme yhteisessä tapaamisessamme teekupin äärellä.  Ajattelin asian olevan senlaatuinen, että siitä on hyvä kirjoittaa laajemminkin.  Tämä kysymys tulee aina uudelleen ja uudelleen minua vastaan.  Kysymys kuuluu: "PITÄÄKÖ ELIAA KUUNNELLA"?  

Olen nyt täysin riippuvainen Pyhästä Hengestä tätä kirjoittaessani.  Pyydän siis viisautta Häneltä.

Sama pilvi navigoi keskuudessamme nyt kuin aikoinaan Mooseksen ja israelilaisten keskuudessa. Tämä on silminnäkijäkuvaus pilvestä joulukuussa 2019, kun se tuli nopealla vauhdilla järven yli Profeetta David Owuorin kokoukseen Keniassa.  

MIKÄ ON ELIAN MISSIO LOPUNAJASSA?


Ensinnäkin tahdon tehdä selväksi, että lopun ajoista on maailmanlaajuisesti todella paljon erilaisia tulkintoja teologisesti ajatellen.  Jokainen teologinen koulukunta ja eri kirkkokunnat tulkitsevat Raamattua lähtien liikkeelle omista painopisteistään sekä viitekehyksistään. Raamattu itsessään ei ole teologian, vaan uskon oppikirja. Tämä meidän tulee muistaa.

Tästä pääsenkin suoraan siihen ensimmäiseen näkymään Eliaan tehtävästä.  Raamattu sanoo Malakian kirjan 4. luvussa, jakeissa 5-6:

Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä.  Ja, hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi ".

Ja, Jeesuksen omat Sanat löytyvät Matt. 17:11:  " Jeesus vastasi ja sanoi: "Elias tosin tulee ja asettaa kaikki kohdalleen "

Monet luulivat Johannes Kastajan olevan Elia.  Hän toimikin Eliaan hengessä.  Kuitenkin Raamattu puhuu kolmesta eri Eliaan ilmentymästä.  

Kuva Angolasta toukok.-22. Kuvassa Profeetta Owuor.


Kolmannen Eliaan aika on juuri nyt lopunaikana, ennen Messiaan paluuta.  Jeesuksen sanoista olen päätellyt, että tässä ajassa sille on erityinen tarve. Elia asettaaa kaikki kohdalleen; meidän jumalanpalveluksemme on kriisissä. Seurakunta on harhautunut "pimeille poluille" . Meitä koskee kehoitus herätä valvomaan ja laittamaan lamppuja kuntoon  (kts. viisaat ja tyhmät neitsyet; Matt. 25.luku). Jumala myös kutsuu niitä, jotka eivät tämän maailman silmissä ole mitään; raajarikkoiset, rammat, sokeat ja kuurot. Luuk.14:21. Mielestäni tämä on huomionarvoista.

Elia lopunajassa:


#  kokoaa seurakuntamorsiamen ylösottoon 
#  asettaa kohdalleen palvonnan ja ylistyksen Herran huoneessa
#  uudistaa saarnastuolin eli asettaa julistuksen kärjen kohdalleen
#  valaisee tien päämäärään 
#  kehottaa parannukseen ja elämään pyhää elämää (että Kristuksen morsian olisi vailla tahraa ja ryppyä ); ts. valmistaa tietyn protokollan ennen juhliin astumista.
# yhdistää perheitä, perhekuntia
#  tekee merkittäviä ihmeitä ja laittaa tuomioita toteen (Elian on sanottu olevan myös toinen kahdesta säkkipukuisesta todistajasta, Ilmestyskirjan luku 11. Toisen sanotaan suurella todennäköisyydellä olevan Mooses, nämä kaksi olivat Jeesuksen seurassa kirkastusvuorella, Luuk. 9). 

ISRAELIN AIKA TULEE

Israel kansana ja kansakuntana tulee kääntymään Jumalan puoleen vasta myöhemmin, kun kaksi säkkipukuista todistajaa astuvat tehtäväänsä.  Sitä ennen pakanauskovien lukumäärän on tultava täyteen.  Olen ymmärtänyt, että vasta sen jälkeen peite heidän silmiltään poistetaan.  Tämänkin voin lukea Raamatustani, Room. 11:26. 

Jumala puhuu omilleen rukouksessa ja Sanan välityksellä.  Viivytään Hänen edessään. 


EIKÖ JEESUS RIITÄ?

Toiset myös kyselevät, eikö Jeesus riitä meille uskoville?  -Pelastuksemme kannalta Jeesuksen uhrityö Golgatalla oli meille perustavanlaatuinen teko. Ilman sitä me emme kukaan pelastuisi. Jumala on Hänet korkealle korottanut. Jumala on antanut kaiken Hänen valtaansa, näin voimme lukea. Jeesus ja Profeetat eivät ole toisiaan vastaan. Jeesus on Elävä Sana, yhtä Sanansa kanssa. Joh. 1: 1,14.  

Profeetat osallistuvat Jumalan missioon maailmassa. Näin minä sen ymmärrän tekstien äärellä viivyttyäni: "Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta"; Apt.10:43.

Fil. 2:9 Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,
10 niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat,
11 ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.

" Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa; " 1 Kor. 15:28.


Mielestäni on suurta Jumalan rakkautta ja huolenpitoa lähettää Elia maailmaan juuri nyt.  Uskoville tämä on uudelleen rakentumisen aikaa. Iankaikkisuus on vastassamme.  Maaliviiva häämöttää edessämme

"Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas "; 1 Tess.5:4.

TULEEKO ELIAA KUUNNELLA?

Em. Raamatun opetusten perusteella katson Eliaan vakavasti ottamisen elintärkeäksi. Jos en kuuntele, mitä Henki seurakunnalle puhuu, en varmasti osaa navigoida pimeässä.  Haluan olla kytkettynä tähän neuvonantoon ja yhteyteen.  Jumala itse valtuuttaa Profeettansa.  

"Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla; Joh. 3:34.

L
opun ajan Elia on merkittävin Raamatun profeetta ja Jumalan hyvä ystävä.  Häntä voidaan  hyvällä syyllä kutsua Suureksi väkeväksi kansakuntien Profeetaksi, sillä Hän tulee tekemään Jumalan valtuuttamana maailman historian ratkaisevimpia lopunajan tekoja.  Hänen valtansa ja auktoriteettinsa ei ole Hänen, vaan itse Jehova Jumalan. Profeetta on kutsumus- ja päämäärätietoinen tehtävässään. Hän ei profetoi ilmaan huitoen, vaan saa käskynsä Taivaasta. 

On hirvittävää langeta elävän Jumalan käsiin.  Muistellaan, kuinka kävi Mirjamille ja Aaronille, kun he parjasivat veljeään Moosesta erämaassa.  Niskoittelijat eivät päässeet perille.  Jumala armahti Mirjamia ja Aaronia, kun Mooses itse rukoili heidän puolestaan. 
4 Moos. 12.luku

Jumalan Profeetat ovat todella peljättäviä ja he ansaitsevat kunnioituksemme.  He toimivat Jumalan äänitorvina kansoille ja kansakunnille. 

Ihmiset, jotka eivät uskoneet eivätkä kuunnelleet Nooa, menehtyivät tulvassa.

Jumala on myös aina ennen jotakin suurta tapahtumaa tai tekoaan Israelin ja Seurakunnan elämässä puhunut etukäteen Profeettojensa kautta.  Tekisikö Hän nyt poikkeuksen niinkin tärkeässä asiassa kuin seurakunnan ylösotto ja Messiaan paluu?

Aamos 3:7: "Sillä ei Herra, Herra, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille".

Voit lukea lisää Profeetta Eliaasta: https://katja-leena.blogspot.com/2021/01/profeetta-elia.html


VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!


Kommentit

Suositut tekstit