TODISTUSVOIMAA

Kun ajoin puolisoni kanssa kotiin lomaltamme, aloin pohtia todistusta ja sen voimaa ajassamme. Mitä Raamattu puhuu todistuksesta?  Millainen todistus on pätevä?  Miksi meidän tulee kuunnella todistusta?  Tällaisista asioista luemme nyt Jumalan Sanasta, Raamatusta.  Raamattu opettaa meitä tässäkin asiassa -  se on aivan mahtavaa!

Raamattu pitää sisällään hyvin erilaisia todistuskertomuksia ja todistajalausuntoja.  En kykene niitä kaikkia millään käsittelemään. Otan tässä esiin muutaman.

Luuk. 7:
19 Niin Johannes kutsui luoksensa opetuslapsistaan kaksi ja lähetti heidät Herran tykö kysymään: "Oletko sinä se tuleva, vai pitääkö meidän toista odottaman?"
20 Miehet saapuivat hänen tykönsä ja sanoivat: "Johannes Kastaja on lähettänyt meidät sinun tykösi ja kysyy: 'Oletko sinä se tuleva, vai pitääkö meidän toista odottaman?'"
21 Sillä hetkellä hän juuri paransi useita taudeista ja vitsauksista ja pahoista hengistä, ja monelle sokealle hän antoi näön.
22 Niin hän vastasi ja sanoi heille: "Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet: sokeat saavat näkönsä, rammat kävelevät, pitaliset puhdistuvat, kuurot kuulevat, kuolleet herätetään, köyhille julistetaan evankeliumia.
23 Ja autuas on se, joka ei loukkaannu minuun."



Kyseisessä Raamatun luvussa Johannes Kastaja lähettää opetuslapsiaan Jeesuksen luokse varmistamaan häneltä, oliko hän se kirjoitusten luvattu messias?  Opetuslapset sitten kiiruhtivat hänen luokseen ja esittivät Jeesukselle kysymyksensä.  Jeesus oli juuri tosi toimissa.  Hän kertoi heille, että se mitä he näkivät ja kuulivat todistivat Hänestä.  Ihmisiä parantui hyvin monenlaisista sairauksista, kuolleita herätettiin eloon ja kaiken keskiössä oli evankeliumin julistus.  Tämä oli Jeesuksen todistus itsestään heille.

Jeesus myös antoi heidän matkaansa toiveen siitä, ettei Häneen loukkaannuttaisi.  Hän oli toteuttamassa Jumalan suunnitelman maailmassa.  Jeesus ei ollut ainoastaan ihminen, vaan Hän oli myös Jumalan Poika.  Hän toteutti Isän tahdon tulemalla alas taivaasta ja näytti meille Isän sydämen tahdon, kun meidät sovitettiin kalliilla uhrilla, Jeesuksen veriuhrilla.  


SIDOTTUINA TODISTUSVOIMAAN

Muistamme,kuinka Jeesuksen opetuslapsi, Pietari ( kr.Keefas 
=kallio ) vannotti Jeesuksen seurassa kulkiessaan:  "Vaikka kaikki loukkaantuisivat sinuun, niin minä en koskaan loukkaannu". Matt. 26:33.  

Kuitenkin Pietari kielsi Jeesuksen, kun tämä oli otettu kiinni kavaltajansa ilmiannon jälkeen.  Pietarilla ei ollut todistusvoimaa vielä itsessään.  ( Mark. 14 )  Yhtä kaikki, kuten Pietari oli heikko, voimme mekin olla heikkoja tässä.  Joskus lihallemme on todella vaikea nöyrtyä Jumalan edessä.  

Jes. 8: 16  Sido todistus talteen, lukitse laki sinetillä minun opetuslapsiini.

Profeetta Jesaja näki todistusvoiman.  Hän luotti siihen, että opetuslapset kykenevät erottamaan hengessään sen, mikä on totta, oikeaa ja puhdasta.  Pyhä Henki todistaa uskovan sisimpään, että jokin on yhtä Jumalan tahdon kanssa.  Pyhä Henki on yhteydessä Isään ja Poikaan.  Pyhä Henki on sinetti uskovan sisimmässä.  Raamattu opettaa, että Hän antaa meille voiman todistaa evankeliumia todeksi sanoin ja teoin, mutta yhtä kaikki voimme tässä yhteydessä todeta, että Hän todistaa meille asioita oikeaksi tai vääräksi.  

Joh. 16:13 
Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.

Apt. 1:  vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka".


Pyhä Henki toimii todistajana: 

Hepr. 10:
15 Todistaahan sen meille myös Pyhä Henki;...

VOIMMEKO PAADUTTAA SYDÄMEMME, NIIN ETTEMME YMMÄRRÄ JUMALAN TAHTOA?

Hepr. luku 3 sanoo meille:

8 Älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa, kiusauksen päivänä erämaassa,
9 jossa teidän isänne minua kiusasivat ja koettelivat, vaikka olivat nähneet minun tekojani neljäkymmentä vuotta;
10 sentähden minä vihastuin tähän sukupolveen ja sanoin: 'Aina he eksyvät sydämessään'; mutta he eivät oppineet tuntemaan minun teitäni;
11 ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni'."
12 Katsokaa, veljet, ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta,
13 vaan kehoittakaa toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan: "tänä päivänä", ettei teistä kukaan synnin pettämänä paatuisi;
14 sillä me olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti.


Meidän on vaarana menettää kuulomme Jumalan edessä.  Jos sydämessämme on katkeruutta, jos olemme kiusauksissa heikentyneet ja olemme tulleet synnin pettämiksi, näin on vaarana käydä.  Me saatamme olla kulkeneet Herran yhteydessä vuosikymmenet, mutta silti olemme menettäneet kuulomme Hänen rakkaalle äänelleen. Se on murheellista!  Heprealaiskirje antaa meille kuitenkin toivoa.  Tässä voimme nähdä armon näkökulman.  Tänä päivänä voimme vielä tehdä parannuksen paatumuksestamme.  Jeesus kutsuu meitä rakkaasti yhteyteensä jälleen.  

Rukous:  Rakas, Jeesus.  Anna minun kuuloni edessäsi parantua.  Anna minun syntini anteeksi ja puhdista verelläsi kaikesta, mikä on sitonut minut kuuntelemaan elämässäni vääriä ääniä ja totuuksia ympärilläni.  Herra, kiinnitä katseeni, uudelleen Sinuun.  Sinun Sanasi olkoon jalkojeni lamppu ja valkeus minun teilläni.  
( Psalmi 119:105 ).  Aamen

YSTÄVÄNI, KANNATTAA LUKEA RAAMATTUA TULEVINA PÄIVINÄ JA RUKOILLA, ETTÄ PYHÄ HENKI AVAA SITÄ SINUN HENGELLESI.  JA, JOS ET VIELÄ OLE TÄYTTYNYT PYHÄLLÄ HENGELLÄ, RUKOILE JA PYYDÄ SITÄ. SINUN RUKOUKSESI KUULLAAN.  

2 Kor. 4:7 Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä.
VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena

Kommentit

Suositut tekstit