ONKO MINULLA USKOA PERILLE SAAKKA?

Hepr. 11:6 sanoo: 
"Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät".

Olen pohtinut viime päivinä uskoa. Erityisesti lopun aikoina usko joutuu koetukselle.  Tästä Jeesus itse sanoi: "Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?" Luuk. 18:8.




USKON SYNTYMINEN


Room. 10: 17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

Apt. 16:31  Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi".

Meille puhutaan uskosta Jeesukseen.  Mitä on tämä pelastava usko ja mistä se tulee?  Ensinnäkin, kun me otamme evankeliumin sanoman omakohtaisesti vastaan uskomalla sen, mitä Jumala teki puolestamme Golgatan ristillä, sovitti Poikansa uhrin kautta meidät jälleen yhteyteensäTällöin me otamme uskomme ensiaskeleen.  Me tulemme sisälle uskoon ts. uudestisynnymme ylhäältä Pyhän Hengen kautta.  

Joh. 3:5; Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. 

Tämä em. kertoo meille sen, ettei usko ole jotakin, mitä me itse synnytämme, vaan se on Jumalan vaikuttama Pyhän Hengen kautta.  I

USKON JUURTUMINEN SANAAN

Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala; Joh 1:1


Ja apostolit sanoivat Herralle: "Lisää meille uskoa". Luuk. 17:5

Usko on lisääntyvää laatua. Tämä siis kertoo meille sen tosiasian, että meidän on tultava  ensin uudestisyntymisen kautta uskoon, että voimme ottaa vastaan niitä opetuksia, mitä Raamattu meille puhuu. Voimme kasvaa ja juurtua uskossamme.  

Koko Sana on Hänen sanaansa; Vanhan testamentin profetiat täyttyivät Hänessä.  Muistetaan, että Jeesus itsekin luki Tooraa eli viittä Mooseksen kirjaa. Koko Raamatun läpi kulkee siis pelastuksen punainen lanka. Ut on kätkettynä Vt:hen ja Vt saa täyttymyksensä Ut:ssä. Jeesus ja Sana kulkevat siis käsikkäin.

Mutta minua te ette usko, sentähden että minä sanon totuuden. Joh. 8:45

Joh. 10: 
25 Jeesus vastasi heille: "Minä olen sanonut sen teille, ja te ette usko. Ne teot, joita minä teen Isäni nimessä, ne todistavat minusta.
26 Mutta te ette usko, sillä te ette ole minun lampaitani.
27 Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.

Meillä on lupa anoa lisää uskoa Jumalalta.
Kukaan ei tule Jumalan luokse, ellei Hän itse vedä.  Ja, Jumalan tahto on, että kaikki ihmiset tulisivat tuntemaan totuuden ja pelastuisivat.  Kun ihminen katuu syntejään ja kääntyy Jumalan puoleen, hän saa armon lähteä uutena ihmisenä liikkeelle.  1 Tim. 2:4.

MIKÄ VAIKUTTAA USKOOMME?

Uskoa voi syntyä, kun käymme Jumalan sanan kuulossa eli kuuntelemassa julistusta Hänestä.  Miksi emme siis kävisi etenkin tänään, kun uskoamme erityisesti koetellaan, seurakunnassa, missä Raamattua opetetaan uskollisesti ja oikein pitäytyen Häneen, joka on seurakunnan Pää? Nyt erityisesti tulisi juurtua Häneen. 

On tärkeää tutkia tarkoin, poiketaanko julistuksessa Jumalan sanasta.  Ei pidä uskoa kaikkea, mitä meille syötetään. On kuitenkin hyvä muistaa, että meillä on myös kuulijoina  vastuumme.  Jokainen on itse vastuussa siitä, mitä uskossaan kuulee ja ottaa vastaan. 

- Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta. Room. 10:17

Jumala on ilmoittanut meille itsensä myös luonnossa yleisen ilmoituksen kautta niin, että voimme nähdä Hänet Hänen luomistöissään. Voimme nähdä Hänen todistuksensa myös toisessa ihmisessä, ja vaikuttua Jumalan voimasta. ( Yleinen ilmoitus Jumalasta ).

Minun mielipiteeni on, ettei pelkkä yleinen ilmoitus riitä kasvattamaan uskoani.  Tarvitsen Sanan ohjauksen elämääni.  Vaikka istuisin päiväkaudet purojen partailla ja kuuntelisin lintujen laulua, ei minun henkeni siitä kostuisi samalla tavalla kuin jos  pureudun myös Jumalan sanan totuuksiin

Kukaan ei viimeisellä tuomiolla pääse syyttämään Jumalaa ja sanomaan, miksi et pelastanut minua väkisin? Jumala ei pakota uskoon ketään.  Ihmisellä on vapaa tahto ja valinta sen suhteen.  Ensin on tahdottava, sitten tulee usko.  On sanottu myös, että jokainen joka kerran saa kadotustuomion, tunnustaa sen oikeaksi tuomioksi Isän edessä.  Ihminen tietää, onko uskossa vai ei.  Hän tietää, ottiko Jumalan armahduksen vastaan ja kääntyikö Jumalan puoleen. " Kaikki entinen on mennyt ja uusi on sijaan tullut "; (so. oikea armon kokeminen ).

Ja hän lähetti palvelijansa kutsumaan häihin kutsuvieraita, mutta nämä eivät tahtoneet tulla. Matt. 22:3.



VIIMEISINÄ PÄIVINÄ USKO JOUTUU KOETUKSELLE - KUTSUTUT EIVÄT TAHTONEET TULLA SISÄLLE...

Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?" Luuk. 18:8

2 Tess.3:
1 Sitten vielä, veljet, rukoilkaa meidän edestämme, että Herran sana nopeasti leviäisi ja tulisi kirkastetuksi muuallakin niinkuin teidän keskuudessanne,
2 ja että me pelastuisimme nurjista ja häijyistä ihmisistä; sillä usko ei ole joka miehen.

Ja hän lähetti palvelijansa kutsumaan häihin kutsuvieraita, mutta nämä eivät tahtoneet tulla. Matt. 22:3

Yhdysvaltalainen pastori ja profeetta David Wilkerson tuli tunnetuksi -70-luvulla saamistaan ilmestyksistään ja profetioistaan, missä hän ennusti täsmällisesti, mitä ajassamme tulee tapahtumaan.  Hän myös näki, että Jeesus erityisesti murehtii, löytyykö maan päältä uskoa ennen Hänen paluutaan.  Wilkerson itse on jo päässyt perille kotiin, mihin hän oli matkalla. Mutta Jumalan sydämen murhe on varmasti: Onko ihminen kiinnittänyt sydämensä ja mielensä niin näihin ajallisiin, ettei näe päämääräänsä Kristuksessa Jeesuksessa?

Varoitus seurakunnalle tänään:
-Raamattu kertoo meille, kuinka viimeisinä aikoina Jumala kutsuu niitä, jotka vielä ovat ilman Jumalaa, sillä monet kutsutut jättävät tulematta sisään. On siis mahdollista luopua kesken matkaa. Tämä aika on nyt! Matt. 22:9

PÄÄMÄÄRÄMME HÄÄMÖTTÄÄ OVEN EDESSÄ-
OVI ON AUKI

Nyt on uskon ja kesväisyyden aika.  Nyt on aika pistää pois kaikki sellainen, mikä hidastaa meitä viime metreillä, kun ovi on auki.  Meidän uskomme kestäväisyys koetellaan JUURI NYT.


Kysy itseltäsi:

- Voinko todella sanoa olevani päämäärätietoinen kristitty?
-  Olenko kiinni kaikessa siinä, mikä näkyy ympärilläni, vai olenko ankuroinut toivoni näkymättömiin; Jumalan, Isäni, lupauksiin?
-  Millä ruokin sisintäni?  Olenko television ja elokuvien orja, vai Jumalan Sanan ja seurakunnan kasvatti?
-  Mitä kokoan itselleni?  Kokoanko sitä, mikä ruokkii hengellistä ihmistäni, vai kokoanko aarteita maan päälle?
-  Mistä olen huolissani tänään?  Olenko huolissani terveydestäni, eläkkeestäni, maallisesta perinnöstä lapsilleni vai olenko huolissani lasteni uskoontulosta ja siinä pysymisestä, pääsenkö perille taivaan kotiin, onko asiani kunnossa Jumalan ja lähimmäisteni kanssa?
- Olenko kastettu Häneen?  Olenko lähtenyt kuuliaisuudessa seuraamaan Häntä? ( Mark. 16:16 ).


VOI, YSTÄVÄT, TÄMÄ ON TODELLINEN ISÄN JUMALAN HUOLI MEITÄ KOHTAAN TÄNÄÄN.  HÄN RAKASTAA JOKAISTA JA HÄNEN TAHTONSA ON, ETTÄ KIINNITÄMME NYT KAIKEN TOIVOMME HÄNEEN. OLE SIUNATTU.  

Katja-Leena


Kommentit

Suositut tekstit