PARISUHTEEN RAKENNUSAINEET

Kun ikää tulee, alkaa ymmärtämään ja näkemään asioita syvemmin.  Eletyt vuodet ovat sisältäneet paljon kaikenlaista.😶  Tultuani uskoon 16-vuotiaana teininä, alkoi luottamukseni Jumalaan ja Hänen huolenpitoonsa kaikessa rakentua.  Puolison valinnassa päällimmäiseksi nousi tarve löytää kumppani, johon voi luottaa. 💑 Olin nähnyt jo siihen ikään monenlaista.  Tuska pettämisestä ja yksinjäämisestä olivat totisinta totta.  Hyvä parisuhde perustui mielestäni luottamukseen ja ystävyyteen.
Kun kohtasin matkallani  oman sydämeni petollisuuden, se järkytti itseäni. Kirjoitin siitä myös laulun "Yli kaiken varjele sydämesi, sieltä elämä lähtee". 
Raamattu sanoo ihmissydämestä näin:

Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen tuntea?
  Jer. 17:9

Sydän voi viedä ihmistä harhaan, ellei sydämen valtaistuimella ole hallitsijaa. Minulle on tullut ensisijaisen tärkeäksi saada kulkea yhdessä Jumalan Pyhän Hengen persoonan kanssa. Hän antaa yliluonnollisen voiman taistella syntiä ja pahuutta vastaan.


Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä;  Joh. 1:12

...
vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka" ; Apt. 1:8


Me joudumme taistelemaan syntiä ja pahuutta vastaan.  Etenkin ne, jotka palvelevat seurakuntaa ja Kristusta, tullaan tällä alueella koettelemaan. Annammeko synnille periksi? Emme vielä ole taistelleet verille asti syntiä vastaan!


Avioliitossa pettäminen, toisen hylkääminen, on yksi hirvittävimmistä synneistä Raamatun mukaan.  Jumala on aina petetyn puolella.  💔


Sillä minä vihaan hylkäämistä, sanoo Herra, Israelin Jumala, ja sitä, joka verhoaa vaatteensa vääryydellä, sanoo Herra Sebaot. Siis ottakaa vaari hengestänne älkääkä olko uskottomat; Mal. 2:16.
( Nämä sanat on osoitettu nimenomaan aviopuolisoille ko.tekstiyhteydessä ).

On yksin Jumalan armoa varjeltua pahoista teoista, jotka seuraavat ihmissydämen mennessä harhaan.  Me emme voi estää vääriä ajatuksia; ja kiusauksia tulee varmasti jokaiselle.  Mutta me voimme taistella syntiä ja pahuutta vastaan niin, ettemme lankea tekoihin, jotka aiheuttavat kipua ja tuskaa, niin tekijälleen kuin niille, joita teko erityisesti satuttaa.  


Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan,
 Hepr. 12:4

Jeesus on ollut ainut synnitön ihminen, mutta Hän oli myös Jumala.  Jos me teemme syntiä, on Hän kuitenkin armahtavainen meitä kohtaan ja antaa tekomme anteeksi, mikäli kadumme niitä. On tärkeää myös suoristaa tiensä ja tehdä parannus.  Raamattu opettaa meille, kuinka synnin palkka on kuolema.  


Raitistukaa oikealla tavalla, älkääkä syntiä tehkö; sillä niitä on, joilla ei ole mitään tietoa Jumalasta. 
 1 Kor. 15:34


Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. Room. 6:23


Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen. Gal. 5:1

Usko, Toivo ja Rakkaus ovat hyvät välineet myös parisuhteelle

Parisuhteen tulee mielestäni pohjautua vakaaseen luottamukseen ja rakkauteen Kristuksessa.  Tarvitaan Agape-rakkautta, missä on tuo jumalallinen ulottuvuus. Se liittää yhteen palaset voimassa ja sitoo ne yhteen iankaikkisin sitein. Avioliitto on siinä mielessä myös Jumalan liitto.

Joku on sanonut, ettei taivaassa mennä naimisiin tai miehelään.  
Ei mennäkään. Minä uskon Raamatun pohjalta iankaikkiseen kumppanuuteen. Jumala on luonut kumppanuuden miehen ja naisen välille. Se oli totta paratiisissakin.  Avioliitto on tätä aikaa ja perhettä varten.  

 Kun Jeesus ohjeisti opetuslapsia: 

Sillä ylösnousemuksessa ei naida eikä mennä miehelle; vaan he ovat niinkuin enkelit taivaassa.  Matt. 22:30

>  Tämä tarkoittaa, ettei taivaassa enää lisäännytä, eikä synnytetä lapsia, vaan siellä ollaan kuten enkelitkin ovat.  Taivaassa on kumppanuus, läheisyys.  Rakkaus on ikuista ja se on jotakin, mikä kestää ajan rajan tuolle puolen.  

Perheestä puhutaan silloin, kun parisuhteeseen syntyy lapsia. 👪 Avioliitto on suoja perheelle.  Se on suoja myös kumppanuudelle. Sen tehtävä on suojata nimenomaan kaikkein heikoimpia. Näin on Jumala säätänyt. 

Lasten on hyvä syntyä suhteeseen.  On tärkeää, että järjestys on oikea. Ensin tulee puoliso, sitten lapset.  Jos parisuhde jää hoitamatta, myös lapset kärsivät.  Olosuhteet eivät merkitse lapselle läheskään niin paljon kuin vanhempien suhde.  Se on lapsen koti.

Lapsen turva on turvallinen ja vakaa koti

Loppupäätelmät: 

Parisuhteen rakennusaineet ovat rakkaus, luottamus ja kumppanuus.  Perhe on eräänlainen "armolahja" sellaiselle avioliitolle, missä kumppanuus toteutuu em. jumalallisessa arvojärjestyksessä.   

Jumalan tarkoitusperä maalliselle avioliitolle ovat kumppanuus ja perheen perustaminen ( ts.suvun jatkaminen ).  Maallinen avioliitto kuvastaa parhaimmillaan Jumalan tahtoa silloin, kun se kirkastaa Hänen kunniaansa koko voimassaan ja täyteydessään.  Perhe on esikuva seurakunnasta.  Taivaassa ei enää lisäännytä, vaan siellä ollaan kuten enkelit taivaassa.  

Katja-Leena Klinga


Kommentit

Suositut tekstit