VOITTOISA SOTASANKARI

Room 15:1 puhuu siitä, kuinka vahvojen tulisi kantaa heikkojen vajavaisuuksia. Apostoli Paavali opettaa seurakuntaa, kuinka tärkeää jokaisen rakentumisen kannalta on, ettei kukaan seurakunnassa eläisi mieliksi itselleen, vaan ottaisi heikompia kantaakseen ja vahvistaakseen.  



Vahvuus tässä ei ole fyysistä voimaa.  Vahvuus, mistä Paavali puhuu, on hengellistä lujuutta ja luottamusta Jumalaan.  Uskomme tarvitsee vahvistusta. Jokainen voi olla joskus uskossaan heikko.  Silloin ei jaksa kantaa toisten kuormia niinkään. Puhutaan joskus jopa erämaakausista, milloin uskovalla on lupa ja oikeus taistella oma uskontaistelunsa ja jaakobinpaininsa Jumalan kanssa.

Tähtäyspiste tulee olla aina ylöspäin.  Kun me tähyämme meille Sanassa annettuihin lupauksiin, olemme silloin liikkeellä.  Jumala itse vie prosessiaan meissä eteenpäin. Meidän on kyettävä olemaan hiljaa ja kuuntelemaan Häntä, etsimään Isäämme.  Usein me hukutamme omat kysymyksemme liialliseen touhuamiseen ja jopa toisten auttamiseen. Uskovan on kyettävä kuuntelemaan ennen kaikkea Jumalaa, antautumaan Pyhän Hengen johdatukseen ja vahvistuttava omassa uskossaan voidakseen olla toisten taluttaja. Ja, uskon itse vakaasti, että askel askeleelta meitä viedään erilaisiin jaksoihin elämässämme, missä ne ihmiset, joita meidän tulee rohkaista ja kantaa, myös vaihtuvat. Kyse on johdatuksesta.

Efe. 6:  
10 Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa.
11 Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.
12 Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.
13 Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä.
14 Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska,
15 ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.
16 Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet,
17 ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.
18 Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta;
19 ja minunkin puolestani, että minulle, kun suuni avaan, annettaisiin oikeat sanat rohkeasti julistaakseni evankeliumin salaisuutta,

Mitä me, minä ja sinä, tarvitsemme vahvistuaksemme Herrassa ja Hänen väkevyytensä voimassa?   

  • Ensinnäkin tulee olla selvillä vihollisesta.  Ketä vastaan olemme taistelussa? Se on Saatana, joka on tullut tappamaan ja tuhoamaan.  Tuo vihollisemme on liikkeellä tänäänkin etsien, kenet saisi niellä. ( 1 Piet. 5:8 ).  
  • Jos me kuvittelemme, että vihollisemme on jättänyt meidät rauhaan, olemme tuhoisalla tiellä ja unohtaneet sodankäynnin.  Sotakarkureille käy huonosti! On siis ymmärrettävä, että olemme jatkuvassa sodassa.  Emme saa ummistaa silmiämme tältä tosiasialta ja touhuta muissa askareissa.
1 Piet. 5:  
8 Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.
9 Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää.
10 Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.
11 Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen.

  • Tulee juurtua syvälle Jumalan Sanaan.  Jumalan Sana on totuus ja “ kupeet vyötettynä siihen “ tarkoittaa, että Sanan tulee olla ehdoton auktoriteetti sodankävijälle.  Ilman sitä sota hävitään
Me tiedämme, että Sana on se, millä Jeesuskin nujersi Vihollisen, kun se kiusasi häntä erämaassa.  Jeesus vetosi kirjoituksiin: " Kirjoitettu on..." Vihollinen siis nujerretaan Jumalan auktoriteetilla; Jumalan Sanalla. Se on siis terämme!Me emme nujerra vihollista millään tempuilla tai juoksemalla pakoon.  Me nujerramme vain ja ainoastaan kohtaamalla
sen juonet, ja tulemalla sitä vastaan Sanan auktoriteetilla!
  • Meidän tulee varjella ja vyöttää ajatuksemme vetoamalla pelastukseen, joka on suoritettu täysin Golgatalla puolestamme.  Pelastuksen kypäri astuu voimaan ristintyössä. Jopa kuolema on kukistettu! Tätä tulee muistuttaa itselleen joka päivä, kun käymme sotaa Vihollista vastaan.   Vihollisemme on voimaton tuhoamaan meitä, sillä veren sinetti on uskovassa. Sen on kuljettava ohitsemme.

  • Itse asiassa rukous on uskovan tehokkain ase henkivaltoja vastaan.  Me luulemme tekevämme usein Herran tekoja käyttämällä fyysistä voimaamme ja uhraamalla tuntikausia hengailemiseen jossakin Jumalan asioilla.  Kaikkein tehokkain aseemme on kuitenkin rukous!  Ja erityisesti uskovien yhteinen rukous on todella tehokas.  Voidaan puhua nykykielellä atomipommista sodankäynnissä! Siinä on dynamiittia! jj. 18-19.

Pyhä Henki rukoilee pyhien puolesta ja on rukouksen liikkeelle paneva voima, persoona.  Hän tietää, mitä tulee rukoilla ja auttaa meitä rukoilemaan oikeiden asioiden puolesta ja oikealla hetkellä.  
Room. 8:26-27.

Vaikka yhteisessä rukouksessa on voima, painottaa Jeesus yksilön kohtaamisen tärkeyttä myös rukouksessa.  Henkilökohtaisen suhteen luominen Isään on oleellisen tärkeää sotastrategian suunnittelussa. Jos me emme tunnista, missä Vihollisemme vaanii, häviämme sodan. On kyettävä löytämään omat heikot " linjansa". Vahvistuaksemme hengellisessä sodankäynnissämme, on salainen suunnitelma kaikkein tärkein.  Se luodaan omassa rukouskammiossamme.  Tämä siitäkin syystä, ettei sitä paljasteta toisille!  Se on salassa tapahtuvaa. Joskus siihen on tärkeää liittää myös paasto.  Tällöin ei kukaan myöskään pääse kerskumaan voitoillaan. Jumala hankkii voiton!  Matt. 6:6.


Eli:

1. Tulee ymmärtää, että vihollisemme on koko ajan liikkeellä joukkoineen.  On vielä hyvä muistaa, että perkeleelle on annettu tämän maailman herruus tietyksi määräajaksi. Ja, koska se tietää häviönsä, on se sitäkin ärhäkämpi nyt ja yrittää saalistaa hirvittävällä vihankiihkolla.  Vihollisen kanssa ei kannata jäädä neuvottelemaan. Siksi on tärkeää olla valveilla ja selvillä sotastrategiasta. Vihollinen yrittää harhauttaa. Yksi harhautuskeino on, että se saa meidät miinoittamaan kenttää ilman räjäytyksiä.  Näen, että usein me uskovat touhuamme, mutta emme itse asiassa tee rukoustyötä emmekä hyökkää suoraan Sanalla vihollista vastaan!

2. Me tuhoamme Vihollisen strategiat Jumalan Sanalla.
 -Juurrutaan Sanaan, puhutaan sitä ääneen.

3.  Muistutetaan itsellemme asemaamme Kristuksessa.  Ristintyö on kaiken kattava kohdallamme. Jeesuksen Golgatalla vuodatetun veren suoja on turvamme.

4.  Tehokkain aseemme on rukous, eivät fyysiset voimat tai järjenpäätelmät. Menevä ja meidän silmissämme aikaansaapa uskova ei välttämättä ole voittoisa hengellisellä sotarintamalla.  Voitot saavutetaan hengen maailmassa. Jeesus kutsuu lepoon omiaan, kammiohinsa vahvistumaan, voidaksemme vahvistaa myös muita. Ilman suunnitelmallisuutta, ei tule voittojakaan. On pysähdyttävä kuulemaan taivaallista Isää!

Psalmi 28

Katja-Leena Klinga








Kommentit

Suositut tekstit