MIKSI SEURAKUNTA?


Seurakunta koolla

#  Seurakunta on totuuden pylväs ja perustus. 1 Tim. 3: 15.  
#  Seurakunta on paikka, missä jokainen voi kasvaa uskossaan ja pyhityksessään, jonka Pyhä Henki yksilöuskovassa vaikuttaa.  Efe. 2:21-22
#  Seurakunnan keskuudessa moni asia paljastuu ja tulee päivän valoon.  Koska Jumala vaikuttaa uskovien yhteydessä, eivät kaikki koe helpoksi tulla seurakuntaan, sillä siellä synti tulee paljastetuksi. Yhteys seurakunnassa haastaa jokaista muutokseen ja parannuksen tekoon.
1 Tess. 5:14
# Seurakuntaan kuuluu olennaisena osana: ehtoollisyhteys, opetus kasteesta, kollektiivinen johtajuus ( vanhimmisto )


Vihamielisyys kätkeytyy kavalasti,
mutta seurakunnan kokouksessa sen pahuus paljastuu.


Henkilökohtainen todistukseni seurakunnan merkityksestä:

Itse liityin pieneen Vilppulan vapaaseurakuntaan heti uskoontultuani.  Olen ollut uskossa nyt yli 30 vuotta.  Vain harvoin olen ollut poissa seurakunnan yhteydestä. Koen, että yhteys seurakuntaan on elintärkeää uskoni kannalta.  Ensinnäkin seurakunnassa minun uskoni ankkuroituu Raamatun Sanaan.  On tärkeää kuulla julistettua sanaa.  Raamattu sanoo, että usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan Sanan kautta; Room. 10:17.  

On myös tärkeää, että Sanaa julistetaan uskossa.  Kirkkomme ja seurakuntamme tarvitsevat kutsumustietoisia julistajia ja Sanan opettajia.  Vaikka ihminen tulee uskoon Jumalan Pyhän Hengen vaikutuksen kautta, kun hänelle julistetaan Sanaa, väitän että kasvumme kannalta on hyvin tärkeää se, kuinka siitä eteenpäin opetus tapahtuu.  Motiivit tulee olla kunnossa.  Sanan palvelija on Jumalan edustaja maan päällä, ei minkään lippukunnan, -ismin tai aatteen edustaja, eikä hän esittele omia kykyjään.  Hänen tulee olla Kutsujan käskystä liikkeellä.  Jumala itse valtuuttaa ja kutsuu palvelijansa yhä.  

Minulla on ollut ihana etuoikeus olla mukana kutsuttujen seurakunnassa.  
Olen saanut seurata esikuvia, jotka ovat olleet uskollisia omassa palvelutyössään ja osa heistä on päässyt jo voittajana perille luvattuun taivaan kirkkauteen.  Jokainen Jumalan lapsi edustaa Häntä eläessään täällä.  Tämä on tärkeä muistaa ja muistuttaa myös itselleen ( vaikkakin epäonnistumisia tulee, mutta onneksi meillä on Armollinen Herra ).

Yhteys seurakunnassa on tärkeää uskovalle

1 Tim. 4:
10 Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme,
 että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan,
joka on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien.
11 Tätä käske ja opeta.
12 Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen,
vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa,
 rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa.

- Etsi itsellesi seurakunta, missä uskosi saa vahvistua ja kasvaa.  
Usko ilman tekoja on kuollut; Jaak. 2:26.  

- Etsi seurakunta, missä Sanaa julistetaan oikeista motiiveista käsin ja 
missä seurakunnan perustus on laskettuna tuohon Sanaan.  
Jumalan sana on totuus ja se tulee säilymään ikuisesti. 
Siihen ei mitään lisätä, eikä siitä mitään poisteta. 

 1 Piet.1:  
25 mutta Herran sana pysyy iankaikkisesti". 
Ja tämä on se sana, joka on teille ilosanomana julistettu.

Viisaat ja tyhmät neitsyet
Lopuksi:

On tulossa entistä vaikeammat ajat.  Uskovien vainot ja ahdistus maailmassa tulevat lisääntymään. Seurakunta on uskovalle turvapaikka ja koti, missä vahvistutaan uskossa ja missä kipeät kokemukset voidaan yhdessä jakaa. 1 Piet.4:14.  Tämä maailma on uskovalle kuin aikoinaan Egypti israelilaisille.  Se yrittää pitää ihmistä otteessaan, rautaisessa puristuksessaan, missä siimaa ei anneta.  Jeesus sanoi, kuinka me emme ole maailmasta, vaikka elämmekin täällä.

Kollektiivinen johtajuus seurakunnassa on tärkeää sen kannalta, ettei kiinnitytä ihmisiin.  Seurakunta ei koskaan ole yhden miehen tai naisen bisnes. Vanhimmisto yhdessä johtaa seurakuntaa Jumalan antamin valtuuksin.  He yhdessä ovat tilivelvolliset Hänelle.  Tämä luo turvaa kaikille.  Sanan auktoriteetti johtaa. Kristus itse on seurakunnan pää.

Opetus kasteesta on tärkeä.  Vapaakirkko opettaa uskoontulleiden  upotuskastetta.  Kun ihminen tulee uskoon, hänet kastetaan Jeesuksen antaman esimerkin mukaisesti.  Jeesus kehotti seuraajiaan viettämään myös ehtoollista Hänen uhrikuolemansa muistoksi.  Se on siis muistoateria, joka on erotettava kaikesta muusta aterioinnista, sillä sillä on selkeä hengellinen merkityssisältö.


Joh. 17:16 
He eivät ole maailmasta, niinkuin en minäkään maailmasta ole.

Tänään on aika päättää, ketä tahdomme seurata.  Seuraammeko maailman ja oman mielemme haluja, vai seuraammeko Hengen ohjausta elämässämme?  Kun katsomme ympärillemme, ymmärrämme että seurakuntaa ollaan viemässä kohti viimeisiä näytöksiä ajassamme.  Houkutukset lisääntyvät, mutta myös Jumalan kirkkaus lisääntyy tulevina päivinä.  Ollaan valveilla ja ahkeroidaan. Tehdään parannusta omassa vaelluksessamme.  Meitä kutsutaan Kotiin!


Mark. 14:38  Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen; henki tosin on altis, mutta liha on heikko."


Luuk. 21:36  Valvokaa siis joka aika ja rukoilkaa, että saisitte voimaa paetaksenne tätä kaikkea, mikä tuleva on, ja seisoaksenne Ihmisen Pojan edessä.






Kommentit

Suositut tekstit