TODELLINEN YSTÄVYYS VAHVISTAA JA ROHKAISEE MEITÄ

On ihana omistaa ystäviä.  Todellinen ystävyys on sellaista, missä voi kokea tulevansa ymmärretyksi ja lohdutetuksi.  Ystävyys on Jumalan lahja.  Itse en olisi selvinnyt ilman ystäviä, jotka tulevat rinnalle, uskaltavat aidosti kohdata ja antautua jakamiseen.  Avoimuus on aina riski; ja useimmiten se riski kannattaa ottaa.  Avoimuudessa me voimme tulla joko haavoitetuiksi tai rakennetuiksi.  Eli riski on todellinen.

Olin hieman alle kolmikymppinen, kun kävin läpi kovan uupumisjakson opiskellessamme mieheni kanssa Hangossa.  Meillä oli kolme pientä lasta.  Toivottavasti en enää koskaan joudu sellaiseen ahdistuksen tilaan, minkä kävin läpi tuolloin.  Lopulta makasin sänkyni päällä sikiöasennossa, enkä päästänyt ketään lähelleni, kunnes...

Jostakin minun sisimpääni laskeutuivat sanat: " Sinä saat ystäviä Pyhässä Hengessä ja viimeinenkin napanuora katkaistaan ".  Ei mennyt kauaakaan, kun hakeuduin Hangon vapaaseurakuntaan ja menin alttarille rukoiltavaksi.  Voimani olivat vähissä, mutta raahauduin paikalle.  Eräs seurakunnan vanhimmistoon kuuluva nainen tuli puolestani rukoilemaan.  Hänen sanansa lohduttivat ja rohkaisivat.  Välillemme syntyi ystävyys pian tuon kohtaamisen jälkeen.  Hän sitoutui olemaan tukenani vaikeina ja pimeinä päivinä.  Hän oli minua kymmenisen vuotta vanhempi ja elämässä hyvin paljon samantyyppisiä tilanteita läpikäynyt perheenäiti.  Tulen aina olemaan kiitollinen hänelle.  Nuo kuukaudet antoivat minulle jotakin sellaista pääomaa, mitä en ilman häntä olisi koskaan tullut saamaan.

Joskus jokin naistenryhmä voi olla tärkeä voimavara jaksamiseen.  Minulla on ilo kuulua muutamaan sellaiseen ryhmään.  Siinä avoin kohtaaminen ja jakamisen ilo auttaa näkemään, etten ole elämänkipujeni ja kokemusteni kanssa yksin.  Joskus saatamme erehtyä luulemaan, ettei maanpäällä ole ketään niin onnetonta ja epäonnistunutta ihmistä kuin me itse olemme.


Jos sinulla ei ole ystäviä, etsi itsellesi sellaisia.  Rukoile, että sinun elämääsi johdatettaisiin juuri ne oikeat ihmiset, jotka rakastavat sinua aidosti ystävänään.  Etsi ystävyyttä Pyhässä Hengessä.  Itse olen oppinut näkemään, että siihen liittyy oikeasti voimallinen salaisuus.  On olemassa nimittäin kahdenlaista ystävyyttä: maallista lihallista ystävyyttä ja sitten taivaallista pyhää ystävyyttä.  Lihallinen ystävyys yleensä päättyy tai joutuu katkolle silloin, kun erilaiset tunteet kateus, mustasukkaisuus, viha, pettymys jne. pääsevät pintaan.  Taivaallinen ystävyys taas saa voimansa Jumalan rakkaudesta, mikä meille on annettu Pyhän Hengen kautta.  Sen voimanlähde on muualla kuin meissä ihmisissä.  Siksi se on paljon luotettavampaa ja paljon tavoiteltavampaa.  Kaikkein onnellisin minä olen näistä ystävistä, joilla päämäärä on Kristuksessa ja me saamme olla yhdessä matkalla kotiin!

Sananlaskut 13:20 
Hae viisaiden seuraa, niin viisastut, pahoin käy, jos lyöttäydyt typerien joukkoon

Katja-Leena Klinga


Kommentit

Suositut tekstit