MIESTÄ VÄKEVÄMPÄÄ

Uutena vuotena tehdään aina lupauksia.  Kuuntelin RadioDeistä Juha Ketolan puheen.  Hän toi hienosti esiin sen, kuinka me ihmiset usein petymme omien lupaustemme edessä.  Apostoli Paavali puhui hengen ja lihan välisestä taistelusta.  Me tahdomme tehdä hyvää, mutta lihamme on heikko ja pyrkii tekemään vastarintaa koko ajan. ( Room. 8 ).  Uutena vuotena me lupaamme olla parempia ja kestää houkutukset, mutta kuinka ollakaan,  usein loppuvuodesta huomaamme: suurta muutosta ei tapahtunutkaan. Joskus toki onnistumme, mutta aina eivät omat voimat riitä. Tarvitaan jotain" miestä väkevämpää ".  Mitä se on?

Raamattu kehottaa meitä täyttymään Hengellä joka päivä.  On tärkeää tulla riippuvaiseksi Hänestä.  Ilman Häntä, ainakin minä, olen tuuliajolla.  Tänään, kun oma mieleni on masennuksissa ja alaspainunut, kysyn:  -Kuinka ihmeessä ihminen voi edes jaksaa ilman Häntä?

 Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus;      mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman."

Luuletko, että tämä maailma on annettu Jumalalle?  Ei.  Tämä maailma on tulelle talletettu ja se on Pahan vallassa vielä jonkin aikaa.  Tämä maailma on luovutettu Jumalan vastustajan käsiin.  Näin Raamattu meille kertoo. ( Esim. Joh. 12; 14 ja 16 ).

Jeesus lunasti meidät ristillä.  Se on varmaa.  Tulee ottaa vastaan tuo totuus ja rakkaus, jota Hän meille tarjoaa.  Siinä on voittomme Pahaa vastaan.  Jeesus sanoi olevansa Tie Jumalan ja Isän luokse.  Eikä siinä vielä kaikki: Hän on TOTUUS ja ELÄMÄ. ( Joh. 14: 6 ).  Pysymällä tuolla tiellä voin päästä perille Hänen minulle valmistamaan kotiin.  Elämä täällä ei pääty kuolemaan, vaikka vihollinen yrittää sokaista meidät matkallamme. Me voimme olla täällä jo eläessämme kuolleita.  Ja se on vaarallista!


Jos en tule Jeesuksen armoistuimen luokse, olen jo hengellisesti kuollut.  Uskoontulo tarkoittaa, että Jumalan minuun laittama henki elpyy ja uudestisyntyy ylhäältä käsin.  Pyhä Henki voi sen tehdä minussa.( Joh. 3:7 ).  Tarvitaan siis uudestisyntyminen, mikään rituaali ( kaste, ehtoollinen tms. ) ei riitä. 

Kun teemme lupauksia Jumalalle, ei tarvitse olla yksin. Tarvitsemme miestä väkevämmän Pyhän Hengen ohjausta ja voimaa matkallamme.  Tartutaan tuohon mahtavaan lupaukseen tänään.  Se on meitä jokaista varten. 

Kun kohtaamme matkallamme kipua, surua ja menetystä;  Kun olemme uupuneet ja väsyneet, emme ole koskaan yksin.  Meille on annettu sellaiset matkakumppanit, Jeesus ja Pyhä Henki, että pääsemme kompuroidenkin perille.  Tästä tulee elämän tärkein asia:  Kristus meissä, kirkkauden toivo. ( Kol. 1:27 b ).

Katja-Leena Klinga

Rukous:  Herra, tarvitsen Sinun voimasi matkalleni. Puhdista minut verelläsi kaikesta synnistä ja anna sisimpääni lupaamasi rauha.  Kiitos, että pidät minut pystyssä loppuun saakka.  Anna minun loistaa Sinun kirkkauttasi ympärilleni ja levittää tätä Vapautuksen sanomaa myös muille, aina siihen saakka, kunnes Sinä tulet takaisin lupauksesi mukaisesti  ja asetat kaiken järjestykseen.  Amen. 




Kommentit

Suositut tekstit