MAUTONTAKO?

Jeesus kutsui opetuslapsiaan olemaan maan suola.  Mikä on suolan tehtävä?  Suola tuo ruuan todellisen maun esiin, sillä on siis hyvin oleellinen tehtävä.  Oikein käytettynä suola tekee ruuasta herkullista ja se saa sen myös säilymään paremmin.

Minusta tämä vertaus on upea.  Jeesuksen seuraajan tehtävä on siis olla sellainen, että hän omalla olemassaolollaan ja elämällään voi olla rikastuttamassa ja vaikuttamassa niin, että elämä hänen ympärillään on jotenkin voimallisempaa ja totuudellisempaa.  Totuus on vapauttavaa jokaisen kohdalla; totuus itsestämme, ympäristöstämme ja ennen kaikkea Totuus itse Jumalasta, joka on Rakkaus. Uskallammeko me olla totuudellisia? Vai, onko helpompaa miellyttää tätä maailmaa?

Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.




Toinen raamatun jae, mikä nousi mieleeni sanoo:  

Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät, että te menisitte ja kantaisitte hedelmää ja että teidän hedelmänne pysyisi: että mitä ikinä te anotte Isältä minun nimessäni, hän sen teille antaisi. 

Jumala on kutsunut meidät taivaallisella kutsumisellaan olemaan Hänen edustajiaan maan päällä.  Mehän olemme Luojamme kuvia.  Hän tahtoo, että Jeesuksen seuraajat taistelevat ja kilvoittelevat jalon uskon kilvoituksen.  Siitä enää harvoin puhutaan!

Lutherkin puhui kilvoittelusta.  Hänkin oli sitä mieltä, että Raamattu kertoo meille Jumalan tahdon ja sen, millaisia lapsia Hänellä on. Usein me kompuroimme ja jopa lankeamme, mutta joka aamu on armokin uusi!



Kaikki Herran polut ovat armo ja totuus niille, jotka pitävät hänen liittonsa ja todistuksensa.


Armoa ei pidä käyttää väärin. Monet luulevat, että me saamme elää välittämättä yhtään Jumalan säädöksistä tai laista.  Se ei ole totta!  Jos olet ennen uskonut siihen, älä usko enää.  Jeesus ei tullut lakia kumoamaan, vaan täyttämään lain.


Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.


Koska Jeesus täytti lain, Hän varustaa meidätkin niin, että voimme vaeltaa Hänen voimassaan polkuja, jotka koettelevat, mutta jotka eivät saa meitä pois Hänen Armostaan ja Rakkaudestaan.  Hän ei salli minkään erottaa meitä Hänestä.  ( Room. 8:39 ). Hän tuntee ihmisen tien.


Nyt muutama kysymys meille jokaiselle, niin itselleni kuin lukijallenikin:

#  Kirkastammeko me elämällämme Häntä eli Kristusta?

#  Noudatammeko Jumalan lakia, joka on kirjoitettu meidän sydämiimme ja joka on meille annettu Hänen sanassaan ( en tarkoita nyt sitä lakia, joka annettiin yksinomaan juutalaiselle kansalle, vaan joka on annettu meille kaikille Kristuksen seuraajille; so. Kymmenen käskyä ja uuden liiton lait ). 

# Onko meidän elämässämme kilvoitusta eli haluammeko taistella uskomme taistelua?  Ei kilpailijakaan pääse tavoitteeseensa ilman harjoitusta. 


Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;

Sillä niinkuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko ilman tekoja on kuollut.

Mutta jokainen kilpailija noudattaa itsensähillitsemistä kaikessa; he saadakseen vain katoavaisen seppeleen, mutta me katoamattoman. 

Rukous:  Herra, anna anteeksi, että olen uskonut valheen ja luullut, että pääsen luoksesi ilman kilvoitusta ja pyhitystä.  Anna Sinun Pyhän Henkesi johdattaa minua kaikkeen totuuteen ja tee minusta Sinun kirjeesi tälle maailmalle.  Anna Sinun rakkautesi täyttää minut päivittäin.  Aamen. 


Kommentit

Suositut tekstit