KUINKA VALMISTAUTUA HÄÄJUHLAAN TÄÄLLÄ?
( Saarna su 5.2. Ikaalisten vapaakirkossa )
- Mitä se meille täällä oleville merkitsee?
Jeesus sanoi valmistavansa meille paikan taivaassa. Joh. 14:2-3.
Hän on tehnyt ja tekee kaiken tarvittavan puolestamme; meidän ei itse tarvitse tehdä sen eteen mitään. Voimme ottaa vain pelastuksen vastaan.
Mutta se, mitä meidät on kutsuttu tekemään, on evankeliumin eteenpäin vieminen. Se tehtävä koskee jokaista Jeesuksen opetuslasta. Tehtävämme on opetuslapseuttaa muita
( Matt. 28: 19-20 ).
Me elämme täällä toisten ihmisten parissa. Valmistaudumme taivaallista hääjuhlaa varten kutsuen toisia häävieraita mukaamme. Yksin ei ole kiva juhlia. Tämä koskee meitäkin, ei ainoastaan UT:n apostoleja.
Jumala on järjestyksen Jumala. ( Kol. 2:5 ). Se, mitä Hän sisimmälleni puhui, vahvisti sitä. Ensinnäkin meidän on aina muistettava, jokaisen lähimmäisemme kohdalla, ettei Jumala koskaan pakota mihinkään. Lapseuden tulee syntyä aina rakkaudesta käsin. Me tiedämme, kuinka Sana määrittelee rakkauden. Se on pitkämielinen, lempeä, se ei kadehdi jne. 1 Kor. 13:4.
Koska sitten on aika siirtyä “ruokkimaan” hääväkeä? Koska on Sanan jakamisen oikea aika?
Jossakin mielessä me teemme sitä kaiken aikaa, enemmän tai vähemmän; eikä se aina miellytä ympärillämme olevia ihmisiä.
Mikä voisi olla syynä siihen, ettei se miellytä? Miksi Sanaa ei oteta vastaan?
- Ensiksikin me saatamme elää epäjärjestyksessä; Lastenhuoneemme tai työhuoneemme ei olekaan järjestyksessä. Se kenttä, missä työskentelemme, on kenties aivan kaaoksessa. Lelut on raivattava laatikoihin. Näin on tapahduttava ennen keittiöön siirtymistä. Jos me julistamme Sanaa ts. todistamme ihmisille, ja elämme itse kaaoksessa, ei sanomassamme ole kärkeä.
Tästä Jumala puhui sisimmälleni. Ilo ja todellinen jakaminen syntyvät järjestyksessä. Kopat on kaadettava nurin tai kissat on nostettava pöydälle, mitä ilmaisua sitten haluammekin käyttää. Ja roskat on ravisteltava pois laatikoista. Kaikilla asioilla on oma paikkansa. Itsekin kaipaan lisää järjestystä omaan elämääni.
En myöskään valmista silloin voileipiä juhliin, jos läheiseni harhailee muistamattomana kaduilla, enhän? Asiat on nähtävä tärkeysjärjestyksessä. Mikäli asetamme työnteon tarvitsevan ihmisen edelle, ei julistuksemme/todistuksemme vetoa keneenkään.
Meidän ei tule ajatella ensisijaisesti itseämme, vaan lähimmäisemme parasta. Mehän valmistamme ateriaa toisille, elämällämme on siis tarkoitus.
Älköön kukaan katsoko omaa parastaan,
vaan toisen parasta.
|
PARAS HÄÄJUOMA VALMISTUU LÄMPIMÄSSÄ TILASSA
Herra puhui sisimmälleni myös, että paras hääjuoman käymistila on lämmin tila. Se valmistuu huoneessa, missä on järjestys ja missä on rakkaudentäyteinen elämänmeno. Siellä, missä eletään näin lähimmäisen parhaaksi, ihmiset voivat löytää yhteyden elävään Jumalaan. Tällaisesta juomasta on jaettavissa moneen eri astiaan.
Johanneksen 2. luvussa löytyy viinintekoihme, minkä Jeesus teki hääjuhlassa. Se oli Jeesuksen ensimmäinen virallinen ihmeteko.
Paras viini jätettiin viimeiseksi. Sitten, kun hääväki oli jo juovuksissa, Jeesus antoi parhaan viinin jaettavaksi pikareihin.
Parasta elämää kohtaamme yhteisöllisyydessä, rakkaudessa ja jakamisessa. Eli elämäntäyteisessä elämässä Kristuksessa.
Vielä kolme asiaa:
- Jos sinulla on tunne, ettet ole saanut juuri mitään elämässäsi aikaiseksi, sinulle halutaan sanoa tänään:
Ala elämään enemmän elämää, missä otat toiset ihmiset huomioon. Jumala on kutsunut sinut keittiöstä, eteisestä tai missä sitten oletkin, sinne lastenhuoneeseen. Ala järjestellä asioita niin, että pääset parhaimman laatikkosi äärelle, missä kohtaat toisia ja saat omat lahjasi käyttöön. Sinun on mentävä toisten luo, ei kukaan ei tule sinun luoksesi kutsumatta.
2. Jos taas koet, että otat lähimmäisesi kyllä huomioon, mutta et silti jotenkin saavuta heitä. Ehkä sinulta puuttuu silloin järjestystä omasta elämästäsi. Anna tilaa itsellesi ja jumalasuhteellesi. Ota aikaa löytääksesi järjestystä ja alista itsesi järjestykseen. Seurakunnan työntekijätkin kaipaavat ja tarvitsevat järjestystä elämäänsä. Olisi tärkeää, että voisimme kaikki yhdessä luoda sitä järjestystä ja alistua ikään kuin toistemme alaisuuteen kysellen ja viisaudella opastaen.
3. Jos lastenhuone on se kenttä, missä me tapaamme toisia ihmisiä, on keittiö verrattavissa seurakuntaan. Sinne jokainen varmasti haluaa päästä “ herkkuja “maistamaan. Mitäpä olisi koti ilman keittiötä? Keittiö on paikka, minne meitä jokaista kutsutaan aterialle. Jotkut siellä valmistavat aterian ja tarjoilevat sitä toisille. Että se maistuisi, tulisi ruuan jakajan oma elämä olla järjestyksessä, sillä Jumala on järjestyksen Jumala.
Ruoka pitäisi myös valmistaa annettujen ohjeiden mukaisesti, eli sen tulee ankkuroitua vankasti Jumalan Sanaan eli Raamattuun. Kodin on oltava turvallinen ja luottamusta herättävä paikka, eikö totta? -Etenkin tässä epävakaassa maailmassa, missä ihmiset harhailevat sinne tänne.
Katja-Leena Klinga
Kommentit