Taideterapiaa II

Syksyn 2016 tuotoksiani

Kuinka paljon onkaan tunteita ihmisessä....  jotenkin nyt on tämän aika.  Olen selvästi kokenut oman elämäni kohdalla, kuten Saarnaajan kirjassa sanotaan, että kaikella on aikansa maanpäällä.  Elämäni on koostunut ajanjaksoista.









Opiskelen tällä hetkellä ratkaisukeskeistä kuvataideterapiaa Tampereen kesäyliopistossa,muun työni ohella.  En muista koskaan maalanneeni näin paljon. Jokin lähde on auennut minussa. 


Saarnaaja 3.luku:
1 Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla.
2 Aika on syntyä ja aika kuolla. Aika on istuttaa ja aika repiä istutus.
3 Aika on surmata ja aika parantaa. Aika on purkaa ja aika rakentaa.
4 Aika on itkeä ja aika nauraa. Aika on valittaa ja aika hypellä.
5 Aika on heitellä kiviä ja aika kerätä kivet. Aika on syleillä ja aika olla syleilemättä.
6 Aika on etsiä ja aika kadottaa. Aika on säilyttää ja aika viskata pois.
7 Aika on reväistä rikki ja aika ommella yhteen. Aika on olla vaiti ja aika puhua.
8 Aika on rakastaa ja aika vihata. Aika on sodalla ja aika rauhalla.

Kaikki on annettu myös jaettavaksi.  Itse en voi pitää mitään.  

16-25-vuotiaana tein lauluja.  Niitä syntyi useita kymmeniä.  Ne olivat itselleni taivaanlahja.  Käsittelin niiden avulla monia kipeitä tunteita, mutta myös iloa ja kauneutta ympärilläni.  Laulut puhuttelivat myös muita, etenkin läheisiäni.

Nyt on aika tuoda tunteet esille piirtämällä ne ulos. Viimeksi olen kunnolla piirtänyt teinityttönä.  Voin nähdä vahvoja värejä, elettyä elämää: menetyksiä, kaipausta, elämän voimaa, levollisuutta, rakkautta, uskoa, ja ties mitä muuta.  Kuvat puhuvat ja puhuttelevat.



Tämä öljyliitutyö on nimeltään Kuolema.  Kun sain tiedon ystäväni kuolemasta, käsittelin tunnetta piirtämällä tämän.  Mielestäni teos on vahva ja siitä heijastuu tunne, mitä tunnen kuoleman edessä.  Vasemmalla voin nähdä kerubin ja kuoleman selässä ovat Kristuksen haavat.  Kuolema on voitettu! 




Katja-Leena

Kommentit

Suositut tekstit