KAKSI LUKKOA

Toissa aamuna, kun olin jo havahtunut unestani, silmieni eteen annettiin selkeä kuva.  Kuvassa oli kaksi lukkoa.   Toinen lukko oli avoin, siinä ei ollut sitä lävistävää osaa.  Toinen lukko taas oli tiukasti kiinni, lukittu.  Tällöin mieleeni nousi Jumalan sana, mikä puhuu liitosta ja tässä tapauksessa avioliitosta.



Hepr. 7:22 
niin on myös se liitto parempi, jonka takaajaksi Jeesus on tullut. 


Sellainen liitto, jonka takaaja Jeesus saa olla, on parempi ja kestävämpi liitto kuin mikään muu.  Raamattu sanoo, että liitto, missä toinen osapuoli ei ole uskova, on myös pyhä liitto, sillä Jeesus on siinä mukana tämän toisen uskovan osapuolen kautta.  Myös sellaisessa liitossa ovat lapset Jumalan siunauksen alla.


1. Kor. 7:14 

Sillä mies, joka ei usko, on pyhitetty vaimonsa kautta, ja vaimo, joka ei usko, on pyhitetty miehensä, uskonveljen, kautta; muutoinhan teidän lapsenne olisivat saastaisia, mutta nyt he ovat pyhiä. 

Jumalan tahto on, että avioliitossa olevat turvautuvat Jeesuksen pelastustyöhön.  Jos tätä ei tapahdu avioliitossa, siitä " valuvat kaikki siunaukset " läpi; se on kuin tuo avoin lukko.  Eikä se silloin pidä.  Avoin lukko antaa ryöstäjälle mahdollisuuden ryöstää ja hävittää kaiken.  Siksi avioliiton siunaus on niin tärkeää!

Jumala on tarkoittanut miehelle vaimon puolisoksi ja vaimolle miehen.  He ovat yksi liha. Kyse on yhden lihan liitosta. 
1. Moos. 2:24 
Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi.
Jeesus vertaa avioliiton suhdetta Hänen itsensä ja seurakunnan suhteeseen.  Jeesuksella on VAIN yksi todellinen seurakunta, jonka Hän on kalliilla verellään ostanut omakseen.   Ihmiset joko ottavat Hänet vapahtajakseen ja herrakseen, tai sitten kieltävät Hänet.   

Avioliitto on yhdeksi tulemista.  Papin aamen ei siis riitä.  Seurakunnankin on alettava vaeltamaan Hänessä ja tultava silläkin tavoin yhdeksi Hänen kanssaan.  Liitto ei ole todellinen, ellei tätä yhdeksi tulemista tapahdu.  Samoin mikään avioliitto ei ole todellinen, ellei oikeaa yhtymistä tapahdu.  Sellaiseksi Jumala sen tarkoitti.  Vain mies ja vaimo pystyvät tähän yhtymiseen.  Muu on mahdotonta!  
Katja-Leena Klinga

Kommentit

Suositut tekstit