JUMALAKIN ON UNELMOINUT

Jokaisella on unelmia.  Olen varma, että minun unelmani ovat erilaiset kuin vaikkapa parhaan ystäväni tai puolisoni.  Unelmat ovat jotain ihanaa, mitä meihin on istutettu jo idussamme, tai jo ennen syntymäämme.

Olin naistenillassa, missä väsäsimme oman elämänkarttamme unelmineen.  Minun pinkki kartonkini täyttyi ihanista unelmista, kuten matkustelusta lasteni ja lastenlasteni kanssa, ponivarsasta, omasta puutarhasta pienen mökkini pihassa jne.  Voi olla jopa niin, että unelmat toteutuvat kerran.  Jos minulla on jokin näky sisimmässäni, on  paljon mahdollista, että sen jonakin päivänä myös tavoittaa.  Eikö olisikin paljon vaikeampaa elää vain hapuilemalla, ilman visioita ja päämääriä?


Jumalallakin on unelmia meidän ja koko luomakuntansa suhteen.  Halusin tutkia Hänen sanastaan, raamatusta, millaisia unelmia Hänellä on ja ovatko mitkään niistä toteutuneet...


Jer. 29:11 
Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. 

Jumalalla on meihin nähden rauhan ajatukset.  Hän unelmoi, että saamme olla ja elää rauhassa, katkeamattomassa yhteydessä Häneen, Luojaamme. 
Paratiisissa tuo yhteys katkesi, kun synti pääsi ihmisen sisimpään.  Synti erottaa meidän elävästä Jumalasta.  Niin kauan, kun minä itsepintaisesti kapinoin Jumalaa vastaan, enkä ole valmis tunnustamaan syntisyyttäni ja avuttomuuttani Hänen edessään, sisimmässäni ei voi asustaa rauha. 

Tunnustamalla syntimme ja jättämällä syntielämän taaksemme, voimme saada Jumalan rauhan sisimpäämme.  Se on kaikkea ihmisymmärrystä syvempi ja takaa meille selvitymisen silloinkin, kun maailma itsessään on kovin levoton.

1. Piet. 1:2 
ja jotka Isän Jumalan edeltätietämisen mukaan ovat Hengen pyhittämisen kautta valitut Jeesuksen Kristuksen kuuliaisuuteen ja hänen verellänsä vihmottaviksi. Lisääntyköön teille armo ja rauha.

Fil. 4:7 
ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
2. Tim. 2:7 
Tarkkaa, mitä sanon; Herra on antava sinulle ymmärrystä kaikkeen. 

JUMALA SUUNNITTELI MEIDÄT JO ENNEN SYNTYMÄÄMME

Jer. 1:5 
"Jo ennenkuin minä valmistin sinut äidin kohdussa, minä sinut tunsin, ja ennenkuin sinä äidistä synnyit, minä sinut pyhitin; minä asetin sinut kansojen profeetaksi". 

Näyttää siltä, että  Jumalalla on ollut unelma minusta ja sinusta kauan ennen syntymäämme.  Sitä on kenties vaikea käsittää, mutta Jumala on niin suuri, että Hän on kyennyt suunnittelemaan kaiken alusta lähtien oman tahtonsa ja valintansa mukaan.  Jeesuskin oli Isän luona ennen maailmaan tuloaan.  Hän oli olemassa jo ennen luomakuntaa.  Tästäkin meille on kerrottu: 
 1 Piet. 1:
19 vaan Kristuksen kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan,
20 hänen, joka tosin oli edeltätiedetty jo ennen maailman perustamista, mutta vasta viimeisinä aikoina on ilmoitettu teitä varten,
Jumalalla on siis ollut unelma alusta lähtien pelastaa meidät yhteyteensä ja tehdä meistä rauhanlähettiläitä, Hänen seuraajiaan ja lapsiaan.  Jeesuksen kanssaperillisinä me olemme arvokkaat perimään kaikki Hänen lupauksensa, jotka koskevat meitä. Tärkeää tässä hetkessä on ymmärtää, että olen Hänen perillisensä ja arvokas.  Minut on tarkoitettu kirkastamaan Häntä itseään eli Luojaani. 

Efe. 1: 

3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,
4 niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa,
5 edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan,
6 sen armonsa kirkkauden kiitokseksi, minkä hän on lahjoittanut meille siinä rakastetussa,
7 jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan.

Jumalan unelma minuun ja sinuun nähden on, että me eläisimme hengellisen, ei niinkään maallisen siunauksen alla.  Hengellinen siunaus ei ole näiltä " lihallisilta " isiltämme ja sukulaisiltamme perittyä, vaan se on Jumalan meille lahjoittamaa.  Hengellinen siunaus tekee meidät pyhiksi ja nuhteettomiksi; kyllä luit aivan oikein!  Näin raamattu opettaa.  Ja jos me lankeamme syntiin, on meillä kuitenkin Puolustaja Isän oikealla puolella.  Hän on Jeesus!  

1. Joh. 2:1 
Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.


Yksi Jumalan unelman täyttymys on lapsi, joka on nuhteeton. Se ei tarkoita samaa kuin virheetön.  Kuuliainen  lapsi tottelee ja tekee tekoja, jotka ovat hänen isälleen mieleen.  Ketä sinä tahdot miellyttää?  Tätä on hyvä pysähtyä välillä miettimään.  Tahdommeko miellyttää Jumalaa, vai tämän maailman meille asettamia vaatimuksia?  

Tutustumalla paremmin raamatun opetukseen ja Jeesuksen antamaan esimerkkiin sekä apostolien ja muiden pyhien vaellukseen maailmassa, voimme mekin päästä yhä syvemmälle hengellisiin siunauksiin, jotka ovat olemassa meitä varten!   Siksi tarvitsemme myös seurakuntaa.  

Katja-Leena Klinga

Kommentit

Suositut tekstit