HÄN KUTSUU RAUHOITTUMAAN


Rauhoitu, minun sieluni.
Rauhoitu ja etsi Herraa, Hänen kasvojaan.
Hän antaa sinun sielusi virvoittua, kastelee sinun puutarhasi.
Odota Häntä ja Hänen läsnäoloaan. Hän tulee, kun lähestyt Häntä.
Hän armahtaa sinua.

Olen viime päivinä ajatellut rauhoittumista Jumalan edessä. Jokainen ihminen kaipaa välillä rauhaa sielulleen. Henkemmekin pääsee elpymään hiljaisuudessa. Esikuvamme Jeesus meni yksinäisyyteen, kun Hän keskusteli Isänsä kanssa ja rukoili. Mikä voisi olla meidän tiemme tällaisen rauhantilan kokemiseen? Mitä vaihtoehtoja on olemassa?

Rauhoittuminen ja rukous perhe-elämän haasteissa:
Avioparit:
1. Kor. 7:5
Älkää vetäytykö pois toisistanne, paitsi ehkä keskinäisestä sopimuksesta joksikin ajaksi, niin että olisitte vapaat rukoukseen ja sitten taas tulisitte yhteen, ettei saatana teitä kiusaisi teidän hillittömyytenne tähden.

Joskus voi olla hyvä avioparienkin vetäytyä rukoilemaan ja viipymään yksin Jumalan edessä. Paavali opettaa meille, että avioliitto ja perhe tuo paljon elämään lisävastuuta ja velvoitteita. Paavali jopa puhuu huolien lisääntymisestä: 

1 Kor. 7:

32 Soisin, ettei teillä olisi huolia. Naimaton mies huolehtii siitä, mikä on Herran, kuinka olisi Herralle mieliksi;
33 mutta nainut huolehtii maailmallisista, kuinka olisi vaimolleen mieliksi,
34 ja hänen harrastuksensa käy kahtaanne. Samoin vaimo, jolla ei enää ole miestä, ja neitsyt huolehtivat siitä, mikä on Herran, että olisivat pyhät sekä ruumiin että hengen puolesta; mutta naimisissa oleva huolehtii maailmallisista, kuinka olisi mieliksi miehellensä.

Eli me, jotka olemme ottaneet itsellemme näitä huolia, voisimme välillä rauhoittua Jumalamme edessä rukoukseen aivan yksin. Uskon, että jos molemmat puolisot suostuvat tähän, voidaan saavuttaa yhdessä uusia näköaloja ja voittoja Herrassa!

 Rauhoittuminen ja rukous palvelutehtävässä:
Luuk.5:
15 Mutta sanoma hänestä levisi vielä enemmän; ja paljon kansaa kokoontui kuulemaan häntä ja parantuakseen vaivoistansa.
16 Mutta hän vetäytyi pois ja oleskeli erämaassa ja rukoili.
17 Ja eräänä päivänä, kun hän opetti, istui siinä fariseuksia ja lainopettajia, joita oli tullut kaikista Galilean ja Juudean kylistä ja Jerusalemista; ja Herran voima vaikutti, niin että hän paransi sairaat.

Jeesus vetäytyi välillä pois kiireisen työn keskeltä. Kuten muistamme, paljon kansaa oli hänen ympärillään kuuntelemassa opetuksia ja etsimässä parantumista. Jeesus meni ja vetäytyi kuitenkin rukoukseen ja oleskeli yksin erämaassa. Sitten kerrotaan, kun Hän tuli jälleen suorittamaan työtään, Herran voima vaikutti ja paransi sairaat! Näyttää siis siltä, että Jeesuskin turvautui lepo- ja rukoushetkiin saadakseen jälleen potkua työhönsä.

Olkoon meidänkin työmme mitä tahansa, on hyvä välillä vetäytyä rauhoittumaan ja keräämään voimia työn kiireiden keskeltä.  Ja,kun palaamme jälleen, ovat voimamme lisääntyneet. Muistan, kun meillä oli pienet lapset ja opiskelimme Ilkan kanssa, kuinka hän hoiti vielä firmaansa sekä vanhimmistotehtäviään toiseen kaupunkiin, minä uuvuin.  En tohtinut kieltäytyä olematta tavattavissa.  Mottoni oli; ole aina valmiina lähimmäisesi hyväksi .  Sinänsä kaunis päätös, mutta minun olisi todellakin pitänyt osata välillä vetäytyä.  Jeesus vetäytyi pois ihmismassojen luota.  Hän kaipasi rauhaa ja hiljaisuutta ollakseen kahden Isänsä kanssa. 

 

Rauhoittuminen ja rukous sairauden ja muun vastoinkäymisen kohdatessa:

Raamattu on täynnä kertomuksia, kun ihmiset rukoilevat vastoinkäymistä kohdatessaan. Daavid teki syntiä Batseban kanssa ja rukoili, että Herra armahtaisi häntä. Hiskia rukoili Jumalaa. Job ja monet muut rukoilivat. He vetäytyivät jonnekin rauhaan ja kohtasivat siellä Jumalansa. Ja kaikissa saamme myös nähdä, että Jumalan ilmoitti itsensä. Hän vastauksensa heille.

Habakuk 2:
1 Minä seison vartiopaikallani, asetun varustukseen ja tähystän, nähdäkseni, mitä hän minulle puhuu, mitä hän valitukseeni vastaa.
2 Ja Herra vastasi minulle ja sanoi: "Kirjoita näky ja piirrä selvästi tauluihin, niin että sen voi juostessa lukea".
3 Sillä näky odottaa vielä aikaansa, mutta se rientää määränsä päähän, eikä se petä. Jos se viipyy, odota sitä; sillä varmasti se toteutuu, eikä se myöhästy.

Meillä on siis mahdollisuus rauhoittua ja etsiä Herraa. Siihen tulee kyetä erottamaan aikaa. Kun teemme sen, Jumala tulee vastaamaan rukoukseemme. Hän ei jätä meitä ilman vastausta. 

Katja-Leena Klinga
( Puhe Ikaalisten vapaasrk:ssa 29.5.2016 )

Kommentit

Suositut tekstit