KÄRSIMYKSEN TIE

KÄRSIMYKSEN TIE

Ihmisen osa ei ole helppo. Raamattu sanoo, että kaikille voi sattua kaikkea.



Saarnaajan kirja 9: 1-2:
Niin minä painoin mieleeni kaiken
tämän ja pyrin saamaan kaikkea tätä
selville, kuinka näet vanhurskaat ja 
viisaat ja heidän tekonsa ovat 
Jumalan kädessä. 
Ei rakkauskaan eikä viha ole ihmisen tiedettävissä; 
kaikkea voi hänellä olla edessä.
Kaikkea voi tapahtua kaikille.
Sama kohtalo on vanhurskaalla ja jumalattomalla,
hyvällä, puhtaalla ja saastaisella, uhraajalla ja uhraamattomalla;
hyvän käy niinkuin syntisenkin, vannojan niinkuin valaa pelkäävänkin.






Jeesus tietää, mitä on olla ihminen.
Jumala itse tuli ja eli tässä maailmassa. Elämämme ei ole Jumalalta kätkettyä. Sen sijaan Saatana ei näe ihmissieluun. Se kykenee kyllä asettamaan eteemme kiusauksia ja yrittää eksyttää ihmisen Luojansa yhteydestä. Jos me löydämme yhteyden Kristukseen, yrittää Vihollinen tehdä tuon arvokkaimman löytömme tyhjäksi. 

Saatana sanoi Jeesukselle, että tämä maailma on annettu hänen valtaansa ja hän saa tehdä sillä niin kuin tahtoo. Hän kiusasi Vapahtajaammekin ja tarjosi Hänelle kaikki maailman rikkaudet, jos tämä olisi suostunut hänen pyyntöihinsä. Onneksi Jeesus tiesi kiusauksissa, että Saatanan valta on rajallista.

Jeesus murehti monta kertaa ihmisen epäuskoa ja heikkoutta Saatanan houkutusten edessä. Ja Hän murehtii yhä, sinun ja minun kohdallamme. Silloin, kun annamme jonkun muun kuin Jumalan määritellä meidät ja meidän mahdollisuutemme, me itseasiamme menemme ansaan ja annamme vihollisen määritellä itsemme!

Niin tekin pitäkää itsenne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä KristuksessaJeesuksessa. Room. 6:11.

Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.
2 Kor. 5:17.








Vanha on kadonnut ja uusi on sijaan tullut; Tämä on pääsiäisen sanoma ja voitto meidänkin ajallemme. Pysymällä Hänessä eli Kristuksessa me muutumme. Ihminen on henki, sielu ja ruumis. Eikö olekin ihmeellistä? Luojammekin on kolminaisuus: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Meissäkin on nämä kolme osaa: henki – joka tekee meidät eläviksi ja synnyttää yhteyden Luojaamme, sielu – persoonamme asuinsija sekä ruumis- tätä aikaa ja elämää varten

IHMINEN VOI KADOTTAA ITSENSÄ, SO. SIELUNSA

Pääsiäisen sanoma takasi ihmiselle mahdollisuuden olla kadottamatta sielunsa. Jeesus lunasti meidän takaisin Isän Jumalan yhteyteen antamalla uhrin puolestamme. Hänen verensä vuodatettiin sinun ja minun syntiemme vuoksi. Siinä on meidän iankaikkisen elämän toivomme ja avain todelliseen elämään toinen toisemme ja Jumalan yhteydessä.

Totta on sekin, että Jeesuksen elämä ja kuolema on historiallisesti paljon selkeämmin ollut todennettavissa kuin monen muun suurmiehen. Hänen kuolemastaan ja ylösnousemuksestaan on olemassa dokumentteja, jotka ovat säilyneet sukupolvelta toiselle. Tiesitkö, että Hänen ylösnousemuksellaan oli yli 500 silminnäkijää?

Olen surukseni pistänyt merkille, että ympärilläni on ihmisiä, jotka näyttävät kadottaneen oman sielunsa. Raamattu sanoo:

Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.  Room. 8:8.




Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä.
Gal.5:16.


TARVITAAN UUDEN ELÄMÄN IHME






Ilman Jumalan henkeä sisimmässämme me olemme hengellisesti kuolleita. On mahdollista olla hengellisesti elävä tänäänkin. Kun rukoilet, että Jumalan henki saa uudestisynnyttää sinut ylhäältä, tapahtuu suuri ihme. Jumalan kolmas persoona, Pyhä Henki, tulee sinunkin sisimpääsi asumaan ja tekee sinusta uuden luomuksen Kristuksessa. Vanha minäsi katoaa ja uusi astuu sijaan. Eikö se olekin ihmeellistä; tätä ei ihmisjärki pysty ymmärtämään!

Ihminen ei uudestisynny missään rituaalissa, ei kasteessa tai ehtoollisessa. Hän uudestisyntyy tulemalla uskoon eli antamalla hallintavallan elämästään Jumalalle, uskomalla sovitustyön omalla kohdallaan todeksi ja saamalla syntinsä anteeksi. Siitä alkaa uusi elämä Kristuksessa.

Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle:
joka ei 
synnyuudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
Joh. 3:3.

MISTÄ SITTEN TUNNISTAA ITSENSÄ KADOTTANEEN?

Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan,
on lihan mieli, mutta niillä, jotka 
elävät Hengen mukaan, on Hengen 
mieli.  Room. 8:5.




Ihminen, joka ei seuraa Kristusta, on lihan mukaan elävä. Hän on kiinnostunut kaikesta, mikä poikkeaa Raamatun ilmoituksesta ja polkee allensa Jumalan lait. Hän saattaa olla ihan ok, mutta hänellä ei ole Kristuksen mielenlaatua suhteessa tähän luomakuntaan, itseensä, lähimmäisiinsä tai Jumalaan. Monesti ihminen osaa olla hurmaava ja antaa itsestään positiivisen kuvan. Se on usein kuitenkin vain kiiltokuva ja hajoaa matkan varrella.

Elämää voi verrata matkantekoon. Jos me sivuutamme Luojamme antamat ohjeet ja Raamatun meille jättämän ilmoituksen Hänestä, me kuljemme lihan tietä. Siltä tieltä puuttuu Jumalan läsnäolo ja varjelus. Ellemme alistu hengessä palvelemaan elävää Jumalaa, me kylvämme omaan lihaamme. Näin se ollut ja näin se tulee aina olemaan. Kaikkein pahinta, mitä ihmiselle voi tapahtua, on se että hän joutuu iankaikkiseen eroon Jumalasta ja muista luoduista.




Rukous: Herra, kiitos siitä että kävit ihmisen tien ja sovitit minut Jumalan kanssa. Anna minulle anteeksi epäuskoni ja syntini ja ota minut yhteyteesi uudelleen. Jeesus, kiitos että saan luottaa koko elämäni Sinun hallintaasi. Sinä johdatat niitä, jotka kulkevat rukoillen ja vaikutat minussa tahtomisen ja tekemisen Pyhän Henkesi avulla. Anna minulle halu noudattaa Sinun ohjeitasi ja pysyä Sanassasi. Aamen.

Katja-Leena Klinga



Kommentit

Suositut tekstit