SIUNATTUINA UUTEEN VUOTEEN

Ps. 91:
1 Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy,
2 se sanoo: "Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan".
3 Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta.
4 Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus.

Olemme jälleen astuneet uuteen vuoteen. Emme tiedä, mitä kaikkea tämä vuosi tuo mukanaan. Ainut minkä voimme tietää on se, että Jumala on uskollinen. Se onkin tärkein tieto ajassamme, kun kaikki muu ympärillämme horjuu... Ihmiset ottavat kaikenlaisia vakuutuksia turvatakseen omaisuuttaan ja itseään. 
Jeesukseen uskovan vakuutus on seuraavassa raamatunjakeessa:


Sananl. 20:28 
Laupeus ja uskollisuus on kuninkaan turva, ja laupeudella hän valtaistuimensa tukee.


Jumala takaa meille laupeuden ja uskollisuuden. Hän on Kuningas, jonka antama vakuutus meille on pätevä ja voimassa ilman ehtoja, ilman kuukausimaksuja. Se on kerralla täytetty Golgatan keskimmäisellä ristillä, Jeesuksen uhrikuolemassa.

Kävin eilen katsomassa yli 90-vuotiasta mummoani Tampereella. Meillä oli hyvä ja lämmin kohtaaminen. Olen hänen vanhin lapsenlapsensa. Matkallani hänen luokseen lauloin autossani vanhaa lastenlaulua, mummolaan kun pyöräilemme. On hieno käydä mummolassa lähes viisikymppisenä! Mummo oli nuori äiti, kun joutui evakkoon karjalasta Suomeen. Hänen sydämensä lähes revittiin. 

Toisen kerran hänen sydäntään raastettiin puolison sairastaessa. Muistan tuon koettelemuksen, sillä olin tuolloin n. 10-vuotias. Eilen hän kertoi minulle, kuinka kerran ollessaan työssä tuolloin, hän ei enää jaksanut pitää itseään koossa, vaan juoksi tavaratalon kellariin siellä olevien hyllyjen taakse ja huusi suureen ääneen: Jumala auta! Kyyneleet silmissä kuuntelin mummini vuodatusta. 

Lopuksi totesimme yhdessä, kuinka Jumala on uskollinen Auttaja ja on auttanut mummiani monessa hänen elämänsä varrella. Ja hän on saanut Herralta pitkän iän.

Meidän uskoamme koetellaan tällä matkalla. Danielille Herra sanoi:

10 Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät. Dan. 12.luku


Meidän ihmissuhteitamme koetellaan. Usein nämä vaikeudet ja koettelemukset eivät ole meistä kaukana, vaan hyvinkin lähellä.

Jumala on luonut meistä olentoja, jotka kuuluvat yhteyteen Hänen ja toinen toistemme kanssa. Taivaassakaan ei kukaan meistä ole yksin. Jos luulet olevasi, erehdyt. Myös ateriayhteydelle Herra on laittanut suuren painoarvon. Se on aina ollut myös juutalaisuuden ytimessä. Meidän ei pakanakristittyinä tarvitse matkia kirjaimellisesti heitä, mutta ateriayhteyteen liittyy siunaus.

Pysyminen Kristuksessa on tärkeää uskomme ja koko elämämme kannalta. Vain Hänessä me löydämme sen suunnitelman, mikä meille on tarkoitettu. Itse olen ymmärtänyt, ettei tarvitse koko aikaa kysyä, olenko nyt Hänen suunnitelmassaan, vaan tärkeää on kaikessa kysyä, mitä Jeesus nyt tekisi

Jumalan johdatus on ilmeinen kristityn elämässä. Hän avaa ja sulkee ovia edessämme. Mitään ei tapahdu meille ikään kuin sattumalta. Jumalan tahdon ytimessä me pysymme kuitenkin seuraamalla Hänen käskyjään ja ohjeitaan. Jos poikkeamme niistä, me haavoitumme ja haavoitamme siinä ohessa muitakin. Kristus asuu meissä Henkensä kautta ja tahtoo vaikuttaa meissä tahtomallaan tavalla.

Room. 8:
28 Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.



Elämä on jatkumo. Sitä voidaan kuvata aikajanana. Joskus olen ajatellut, että elämässäni on ollut vaiheita, jotka olisi voinut jättää välistä. Kuitenkin, kun katson janaa pidemmälle, voin nähdä kaiken vaikuttaneen kaikkeen. Kuitenkin piti käydä niin kuin kävi. En olisi tänään se ihminen, ellen olisi kokenut kaikkea sitä, mitä koin.

Ehkä sinä koet, että elämässäsi on ollut päiviä, jotka olisit mielelläsi elänyt toisin tai jättänyt kokonaan elämättä. Taivaallinen Isämme tahtoo osoittaa sinulle Kuninkaan laupeutta tänään. Hän hyväksyy sinut, on valmis antamaan anteeksi kaiken ja on pitänyt sinut pystyssä tähän päivään saakka. Kaiken piti mennä niin kuin meni.

Luetaan vielä Psalmin 84 jakeet:
1 Veisuunjohtajalle; veisataan kuin viininkorjuulaulu; koorahilaisten virsi.(84:2) Kuinka ihanat ovat sinun asuinsijasi, Herra Sebaot!
2 (84:3) Minun sieluni ikävöitsee ja halajaa Herran esikartanoihin, minun sydämeni ja ruumiini pyrkii riemuiten elävää Jumalaa kohti.
3 (84:4) Löysihän lintunen majan ja pääskynen pesän, johon se poikasensa laskee: sinun alttarisi, Herra Sebaot, minun kuninkaani ja minun Jumalani.
4 (84:5) Autuaat ne, jotka sinun huoneessasi asuvat! He kiittävät sinua alati. Sela.
5 (84:6) Autuaat ne ihmiset, joilla on voimansa sinussa, joilla on mielessänsä pyhät matkat!
6 (84:7) Kun he käyvät Kyynellaakson kautta, he muuttavat sen lähteitten maaksi, ja syyssade peittää sen siunauksilla.
7 (84:8) He käyvät voimasta voimaan, he astuvat Jumalan eteen Siionissa.
8 (84:9) Herra, Jumala Sebaot, kuule minun rukoukseni, ota se korviisi, Jaakobin Jumala. Sela.
9 (84:10) Jumala, meidän kilpemme, käännä katseesi, katso voideltusi kasvoja.
10 (84:11) Sillä yksi päivä sinun esikartanoissasi on parempi kuin tuhat muualla; mieluummin minä olen vartijana Jumalani huoneen kynnyksellä, kuin asun jumalattomien majoissa.
11 (84:12) Sillä Herra Jumala on aurinko ja kilpi; Herra antaa armon ja kunnian, ei hän kiellä hyvää niiltä, jotka nuhteettomasti vaeltavat.
12 (84:13) Herra Sebaot, autuas se ihminen, joka sinuun turvaa!

Katja-Leena Klinga





Kommentit

Suositut tekstit