MISSÄ ON JUMALAN HALLINTAVALTA TÄNÄÄN?

Usein kuulen ihmisten syyttävän Jumalaa kaikesta pahasta, mitä maailmassa on. Sodat, nälänhätä, väkivalta ja kuolema, niistä syytetään Jumalaa ja kysytään, missä Jumala on?
Meidän on hyvä ymmärtää, mitä Jumalan sana Raamattu asiasta opettaa. Emme voi välttyä näiltä kysymyksiltä. On hyvä osata vastata niihin oikein ja totuudellisesti.

Kuka hallitsee tätä maailmaa?
1 Kor.15 sanoo:

22 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,
23 mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan;
24 sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.
25 Sillä hänen pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle".
26 Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.
27 Sillä: "kaikki hän on alistanut hänen jalkojensa alle". Mutta kun hän sanoo: "kaikki on alistettu", niin ei tietenkään ole alistettu se, joka on alistanut kaiken hänen allensa.
28 Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa.

Meidän tulee muistaa, että tämän maailman tarjoamat olosuhteet eivät ole Jumalan vallassa tänään, vaan Vihollisemme vallassa. Tämä maailma on Saatanan asuinsija. Hän hallitsee täällä. Jumala voisi toki suvereenisti ottaa kaiken haltuunsa, mutta Hän ei tee sitä. Hän on antanut meille vapauden valita tiemme, ja antanut myös määräajan kaikelle. Saatana ei hallitse ikuisesti.



Jumalan täytyi lähettää meille Poikansa, että Hän pelastaisi meidät oman valtansa alaisuuteen ja liittäisi meidät takaisin Jumalan yhteyteen. Siksi me tarvitsemme Häntä.

Kaikkein suurin vihollisemme on Kuolema, ja senkin Jeesus on kukistanut. Uskomalla Häneen me emme ikinä kuole, vaan siirrymme sisälle Hänen meille valmistamaan asuinsijaan, uudessa ihanassa olotilassa.

Emme saa liittoutua maailman kanssa



Jaak. 4:4   Te avionrikkojat, ettekö tiedä, että maailman ystävyys on vihollisuutta Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen.




Me emme voi olla yhtä aikaa maailman ja Jumalan ystäviä. Emme voi hyväksyä mitään, mitä Vihollinen syöttää tälle maailmalle. Jos me osoitamme sille hyväksyntää, me käännämme selkämme Jumalalle.  Jumala on pyhä, eikä Hänessä oli mitään pahaa tai vääryyttä.  Sen sijaan Saatana on tullut tappamaan ja tuhoamaan elämää. ( Joh. 10:10 ).'



1 Joh. 2 sanoo :

15 Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä.
16 Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta.
17 Ja maailma katoaa ja sen himo; mutta joka tekee Jumalan tahdon, se pysyy iankaikkisesti.

Lihan himo synnyttää jäsenissämme synnin. Jos meidän silmämme tai jäsenemme viettelevät meidät, on meidän päästettävä himostamme irti.  Apostoli Pietari opettaa, että uskovan on tehtävä oma kutsunsa Jumalan edustajana täällä maan päällä lujaksi ja vahvaksi ( 2 Piet.1:10 ).   -Silloin me emme lankea. Pyhityselämä kuuluu uskovalle ja siitä tulisi opettaa seurakunnissamme entistä enemmän. Ei ole väärin olla kutsumustietoinen ja varma siitä, mihin on matkalla. Jumalan lapsi ei voi olla kuin poliitikko, nyökytellä sinne tänne. Hänen on oltava varma, kenen leiriin kuuluu. Israel on meille esikuva. Eiväthän kunnon israelilaisetkaan saaneet sekoittua muihin kansoihin. Heidän tuli pysyä vahvoina loppuun saakka, saavutaakseen päämääränsä, Luvatun maan.

Meidän jokaisen usko tullaan koettelemaan. Raamattu sanoo selvästi, ettei ole koettelematonta uskoa. 


Dan. 12:10 
Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät.







Miten me sitten voitamme ja kestämme koettelemukset? Olemmeko luusereita ja häviäjiä suhteessa Maailman ruhtinaaseen?

Vaikkakin Jumala ei ole olosuhteissa niin, että näkisimme tämän maailman noudattavan Hänen tahtoaan; Me voimme olla Hänessä olosuhteiden yläpuolella ja hallita yhdessä Hänen kanssaan. Se on Jumalan tahto!

Taivaallinen Isämme asetti meidät hallitsemaan tätä luomakuntaa, pitämään siitä huolta, kaitsemaan sitä ja uudessa liitossa Hän odottaa meidän valloittavan tämän maailman uudelleen Hänelle, Hänen yhteyteensä! Se on meidän tehtävämme. Me emme voi syyttää Jumalaa siitä, että maailma voi niin huonosti tänään. Me voimme itse nousta ja lähteä liikkeelle. Ja kerran tämä maailma vapautetaan kokonaan Saatanan vallasta ja asetetaan Jumalan kuninkuuden hallintaan. Silloin mekin saamme jälleen tehtävän hallita yhdessä Hänen kanssaan -ikuisesti!

Me emme ole häviäjiä, vaan voittajia. On muistettava, että kaikille voi tässä maailmassa tapahtua kaikkea. 
Raamattu kertoo meille senkin:


Saarn. 9:2 
Kaikkea voi tapahtua kaikille. Sama kohtalo on vanhurskaalla ja jumalattomalla, hyvällä, puhtaalla ja saastaisella, uhraajalla ja uhraamattomalla; hyvän käy niinkuin syntisenkin, vannojan niinkuin valaa pelkäävänkin.




On tärkeää kätketyä itse rakkaineen Jeesuksen veren suojiin ja turviin. Me synnytämme elämää, emme kuolemaa. Me olemme sellaisen Jumalan lapsia, jolla on hyvä tahto ihmistä ja koko luomakuntaa kohtaan. Me saamme edustaa Häntä. Se on meidän tehtävämme täällä. Hän on meissä toivon, ilon ja rakkauden Lähde.
Raamattu sanoo:


Fil. 4:13 



Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa.
Jumala on antanut käskynsä, että me voisimme elää yltäkylläistä ja hyvää elämää. Hän ei antanut niitä kiusatakseen meitä ( niin kuin jotkut näkevät ne rajoittavina ja ikävinä ). Päinvastoin Jumala tietää, mikä meille on parasta ja milloin me voimme hyvin. Näin kerran unta, että ajoin pienen kylän läpi, missä ihmiset eivät noudattaneet lainkaan liikennesääntöjä. Pääsin kuitenkin ajamaan kylän päätien läpi, vaikka edessäni oli milloin mitäkin. Ihmisiä oli kaikenikäisiä ja missä sattuu. Kun pääsin kadun päähän, sanoin kylän vanhimmalle: ” Te ette täällä noudata ollenkaan liikennesääntöjä. Kuinka uskallatte! Olin lähellä ajaa jonkun päälle. ” Olin vihainen tuolle miehelle. Hän huusi minulle, ettei minun tule puuttua asiaan. He kyllä osasivat hoitaa asiansa.

Osaako ihminen aina hoitaa asiansa? Minä en usko siihen. Monet ovat hoitaneet itsensä sairaalakuntoon ja kuolemaan. Ihminen ei osaa pitää huolta itsestään, vaan tulee Saatanan pettämäksi. Ellei Saatanaa olisi ja ihminen olisi pysynyt paratiisin rauhassa, ei tätä ongelmaa olisi.



Olen kuullut joskus kertomuksen englantilaisesta saarnamiehestä Smith Wiggelsworthista, joka oli menossa levolle. Saatana ilmestyi hänelle vuoteen päädyssä. Saarnamies käänsi kylkeä ja tuumasi: "Ai, sinäkö se vain olitkin"; ja jatkoi nukkumistaan.

Onneksi meillä on Jeesuksen kanssa mahdollisuus nousta maailman harjalle ja sanoa Saatanalle: ”Mene pois kiusaamasta minua. Minulla on Isä, joka tietää ja hallitsee kaiken paremmin kuin kukaan toinen. Hän on kukistava eräänä päivänä sinutkin, lopullisesti”!


Katja-Leena Klinga ( saarna Orivedellä 10.1.2016 ).

Kommentit

Suositut tekstit