ETTEMME MENETTÄISI SIELUAMME

Jumala, Isämme, on kolmiyhteinen: Isä, Poika ja Pyhä Henki.  Pyhä Henki oli jo luomisessa ja loi Jumalan aivoituksesta tämän kaiken, minkä näemme ympärillämme.  Luomakunta on Hänen lahjansa ihmiskunnalle.  ( 1 Moos. 1:2 ).
Jumala loi ihmisestä myös "kolmiosaisen": hänessä on henki, sielu ja ruumis.  Oletko pysähtynyt miettimään tätä?  Ehkäpä tänä Jouluna sinun on aika pysähtyä asian äärelle...



...Raamattu kertoo meille, että ilman Jumalan Henkeä meidän henkemme on kuollut.  Niin kauan kuin ruumiimme on elinvoimainen meillä on mahdollisuus tähän fyysiseen elämään.  Mutta kun ruumiimme kuihtuu, me emme enää kykene elämään ruumiissamme ja kohtaamme kuoleman.  Kuinka meidän sielumme ja henkemme käy?  Jos henkemme on kuolleessa tilassa yhä,emmekä ole yhteydessä Luojaamme, menetämme yhteyden Häneen.  Se on lopullista. Silloin sielumme kokee iankaikkisen tappion.

Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä.

Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;


Jeesus syntyi Välimieheksi ihmisen ja Jumalan välille.  Ilman Häntä meidän on mahdotonta tulla Jumalan lapsiksi ja syntyä uudelleen ylhäältä.  Onneksi Jeesus tuli.  Hänessä meillä on toivo! Kun Pyhä Henki tulee sisimpäämme asumaan, Hän elävöittää meidät ja saamme kadonneen yhteyden Luojaamme takaisin.  Se on ihmeellistä!  Joka on saanut kokea tämän, voi todistaa sen olevan totta.  Pyhä Henki antaa pelastusvarmuuden sisimpäämme.  Voimme siis olla täysin varmoja pelastuksestamme niin, että osaamme vastata siihen, kun meiltä sitä kysytään:

Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia.

Olen kohdannut matkallani paljon ihmisiä, lähestynhän kovaa vauhtia keski-ikää.  Surukseni olen laittanut merkille, että jotkut ihmiset ovat vaarassa menettää sielunsa.  Mitä tarkoitan tällä?  Jos katsomme ihmistä kolminaisuutena, niin että hän on 1. henki 2. sielu 3. ruumis, voimme nähdä elämän hedelmät myös tätä silmällä pitäen.  Tässä kuvaus ihmisestä:

1.  On ihmisiä, jotka eivät kykene ymmärtämään hengellisiä asioita. Heidän silmänsä ovat sokeat siksi, että Jumalan Pyhä Henki ei ole saanut tulla heidän sisimpäänsä avaamaan niitä.  Heidän on vaikea käsittää Raamatun sanomaa, sillä he yrittävät ymmärtää sitä omalla inhimillisellä järjellään ja selittävät hengelliset asiat järjellään.  


Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti

(51:12) Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi, vahva henki.
(51:19) Jumalalle kelpaava uhri on särjetty henki; särjettyä ja murtunutta sydäntä et sinä, Jumala, hylkää.

Mutta joka yhtyy Herraan, on yksi henki hänen kanssaan.

2.  Sitten on ihmisiä, jotka kylvävät sieluunsa.  He elävät kaikissa nautinnoissa ja riennoissa. Jumala on hyvä ja antanut meille paljon kaunista, mistä meillä on lupa nauttia.  Mutta jos ihminen tekee niistä nautinnoista jumalansa, hän voi menettää lopulta sielunsa.  Hän ei silloin anna kiitosta Luojalleen.



Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi.

Ja Herra johdattaa sinua alati ja ravitsee sinun sielusi kuivissa erämaissa; hän vahvistaa sinun luusi, ja sinä olet oleva niinkuin runsaasti kasteltu puutarha, niinkuin lähde, josta vesi ei koskaan puutu.

3.  On ihmisiä, jotka pitävät kehostaan niin hyvää huolta, että unohtavat kaiken muun.  Kehonsa huolehtimisessa ei ole mitään väärää, mutta jos se nousee kaikkein tärkeimmäksi, on vaarana menettää sielunsa.  Me tarvitsemme päivittäin ravintoa ja liikuntaa.  Jumala on luvannut pitää meistä huolta niinkuin Hän pitää huolta koko luomakunnastaan.


kylvetään sielullinen ruumis, nousee hengellinen ruumis. Jos kerran on sielullinen ruumis, niin on myös hengellinen.

Sillä niinkuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko ilman tekoja on kuollut. 

Mitä meidän tulisi siis tehdä?

Jumala kehottaa meitä tänään Poikansa kautta,että antaisimme sovittaa itsemme Jumalan kanssa.  Hän on hyvä ja Hänellä on jakaa paljon rakkautta meille.  Jos tahdomme olla kokonaisia ja onnellisia, se onnistuu vain, että me nöyränä otamme kaiken hengellisen siunauksen vastaan Häneltä, joka on meidän Isämme ja Luojamme.  Tähän siunaukseen kuuluu usko Jeesukseen ja Hänen sovitustyöhönsä.  Tänä Jouluna voimme kokea, että se tulee todeksi kodeissamme ja sydämissämme.  Hän rakastaa meitä!  

Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa!

Katja-Leena Klinga



Kommentit

Suositut tekstit