OLEMMEKO TAISTELLEET VERILLE ASTI?

Hepr. 12:

1 Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa,
2 silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen, joka hänelle tarjona olevan ilon sijasta kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istui Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle.
3 Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne.

4 Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan,



 AIHE ON TÄRKEÄ. TÄSTÄ MINUN PITI NOUSTA KIRJOITTAMAAN TÄNÄÄN...

Jumala on murheellinen meidän taisteluasenteestamme.  Me luovutamme liian helposti.  Synti saa kiedottua meidät.  Vihollisestamme ( so. Saatana ) sanotaan, että hän kiertää ympärillämme etsien kenet saisi niellä saaliinaan.  Me emme saisi antaa sen tapahtua!  Meidän on siis taisteltava syntiä vastaan. 

1. Piet. 5:8 
Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.
 
Olen murehtinut viime päivinä niin monen kompastumisesta ja kaatumisesta uskon tiellä.  He ovat joutuneet kutsustaan sivuun.  Heidän lampunjalkansa on notkahtanut kallelleen.  Miksi?

Suurin syy on mielestäni se, minkä Jumalan sana meille selvästi osoittaa:  "  Emme ole taistelleet VERILLE ASTI  syntiä vastaan.  Vaikka Jeesus kärsi ja voitti synnin vallat, on meidänkin taisteltava perille asti yhdessä Hänen, esitaistelijamme, kanssa.  Me emme ole enää yksin tässä taistelussa.  Meille on annettu valtavasti apuja tähän taisteluumme.


Nyt joku saattaa ajatella, että helppohan minun on tästä puhua.  Mutta sanonpa sinulle nyt yhden tosiasian.  Voin kertoa sinulle, että oma taisteluni syntiä vastaan on mennyt sinne VERILLE ASTI osastolle.  Jumala on kuitenkin uskollinen.  Hän on pitänyt minut pystyssä, enkä ole langennut pois kutsustani.  Olen siitä tänään erittäin kiitollinen Hänelle, Vapahtajalleni!   

Olen kuitenkin joutunut tekemään oman osuuteni asiassa.  Miten sinä voit sen tehdä?  Tässä muutama kanssamatkaajan ohje sinulle tänään:

1-   Pakene syntiä.  Ajattele, että se on tappavaa, sillä sitä se todella on.  Synti tappaa meidät lopulta.  Se vie meidät eroon elävästä Jumalasta ja iankaikkisista lupauksista kohdallamme.  Emmehän me sitä tahdo?

2. Tim. 2:22 
Pakene nuoruuden himoja, harrasta vanhurskautta, uskoa, rakkautta, rauhaa niiden kanssa, jotka huutavat avuksensa Herraa puhtaasta sydämestä.

Joh. 10:10 
Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.
2-  Rukoile, että Jumala vapauttaa sinut kiusauksista ja johdattaa sinut pois houkutuksista.  
Jumalalla on valmistettuna meille pääsy pois vaikeista tilanteista.  Hän on luvannut johdattaa meitä. Isä meidän-rukouksessa pyydetään myös, ettei Jumala saattaisi meitä kiusaukseen, vaan päästäisi meidät pahasta.

1. Kor. 10:13 
Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.
Rukous:   Herra, anna minulle voima vastustaa kiusauksia elämässäni ja varjele minut synniltä, joka vie eroon sinusta.  Tule avukseni tässä taistelussa ja vahvista minua Pyhän Henkesi kautta.  Kun laitan luottamukseni ja uskoni sinuun, tulet asumaan sisimpääni ja olet kanssani kaiken aikaa.  Herra, älä jätä minua taistelemaan yksin  epätoivoisena.   Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä.  Aamen.  

Katja-Leena Klinga

Kommentit

Suositut tekstit