MITÄ ON LAKKAAMATON RUKOUS?

Olkaa aina iloiset. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa.

Jotta pääsen tekstiin sisälle, minun tulee tutkia sitä aina syvemmin.  Mitä se minulle juuri nyt merkitsee?  Mikä viesti Sanalla on tänään?  Miksi se on niin tärkeä, että se on päässyt tärkeään tekstikokoelmaamme, Raamattuun?

Tiesitkö, että Raamattu ei ole mikä tahansa kirja?  Raamattu on Best seller ja maailman käännetyin sekä luetuin kirja.  Sen levikki on kaikkein laajin.  Karkeasti voi sanoa, että se löytyy lähes jokaisesta kodista pölyttyneenä tai luettuna.  Lisäksi sen sisältämä teksti on Raamatun omien sanojen mukaan elävä ja voimallinen.  Mistä se on peräisin, tämä voima?  Se on Jumalasta ja ihmiset, jotka ovat siitä ammentaneet, voivat todistaa sen voimaperäisyydestä.  Mutta nyt päivän tekstiin...

Ilo Herrassa on väkevyytemme. Raamattu kehoittaa iloitsemaan vaikeuksienkin keskellä.  Se ei ole aina helppoa.  Ihmisen on vaikea ottaa kärsimystä vastaan.  Mieluummin me valitamme ja vaikeroimme, kun ulkoiset ja sisäiset ahdistukset lyövät ylitsemme kuin myrsky.  Hengellisen ja uudistuneen ihmisluontomme tulisi kuitenkin nähdä ahdistuksien yli pidemmälle.  Jeesuksen tekemä täydellinen työ on lunastanut meidät kaikesta vapaaksi.  Me olemme JO NYT osalliset siitä vapaudesta, mikä meille on sen kautta saavutettu.  



Ihmiset ajattelevat usein, että Jeesuksen lunastustyö on jotakin, joka ei kosketa arkeamme nyt.  Tämä ei ole totta ja on itseasissa suuri valhe.  Sen vaikutukset ovat läsnä elämämme joka hetkessä, kun otamme Hänet elämämme Herraksi ja vapahtajaksemme.  

Katselin eilen erään kristillisen tv-ohjelman, joka puhutteli minua.  Eräs menestynyt ihotautilääkäri jätti työnsä hyvin epävakaassa taloudellisessa elämäntilanteessaan ja ryhtyi kokopäiväiseksi kotiäidiksi ja keskittyi rukoukseen sekä raamatun tutkimiseen.  Jumala kehotti häntä tekemään niin ja hän totteli.  Mistä voimme kuulla tällaiset kehotukset?  Miksi olemme aina niin kiireisiä ja touhuamme omiamme?  Miten voin päästä sinne Jumalan tahdon ytimeen omassa elämässäni?

Nainen oppi paljon rukouksesta ja luottamuksesta Jumalaan.  Hän ei ollut missään vaiheessa epätoivoinen, vaan luotti koko elämänsä Jumalan johdatukseen.  Hän sai ihmeellisiä rukousvastauksia.  

Itsekin olen saanut elämäni aikana rukousvastauksia Jumalalta.  Tällä hetkellä janoan niitä lisää ja paljon enemmän.  Jos todella ymmärrän, mitä evankeliumin vapaus merkitsee, en tyydy nykyiseen tilaani!



Itsensä haastaminen

Haluan haastaa itseni elämään niin, että elän tässä ja nyt.  Jumala tahtoo nostaa minut olosuhteiden ja vaikeuksien yläpuolelle hengessä.  Hänellä on vastaukset valmiina ja Hän voi raottaa minulle salaisuuksien verhoa, kun kysyn Hänen sydämensä tahtoa kaikessa.  Haluan tehdä parannusta siinä, että suunnittelen ja teen asioita yksin, erossa Hänestä.  Hänellä on paljon paremmat suunnitelmat varalleni kuin itse ymmärränkään.  Toivon, että voin luottaa siihen.  Ihmisiin me emme voi aina luottaa, mutta Jumalaan voimme.  Ajatella, että Hän vaikuttaa minussa tahtomisen ja tekemisen Pyhän Henkensä kautta.  Hän vaikuttaa minussa ajatuksia ja toiveita, jopa unelmat nousevat Hänestä.  Miksi en siis luottaisi Häneen ja ymmärtäisi, että kaikki tämä on lakkaamatonta rukousta.  Hänen ajatuksensa ovat hyvät meitä kohtaan!

Fil. 2:13 
sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.
 
Jer. 29:11 
Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.

Kommentit

Suositut tekstit