ONKO TOTUUTTA OLEMASSA?

Ihminen haluaa vastauksia.  Kun joitakin vuosia sitten olin aktiivisemmin mukana paikallispolitiikassa, huomasin kuinka tärkeänä ihmiset pitivät perusteluja eri päätöksille.  Jos osasin  perustella huolella ja hyvin mielipiteeni, se sai joka kerta vastakaikua joltakin suunnalta.  Jos jotakin tuolloin opin, se oli se, että ihmiset haluavat selkeitä vastauksia kysymyksiinsä.  Puolinainen ei riitä.  Vastauksen on vakuutettava, ainakin joiltakin osin.  Jokaiselle asialle on perustus olemassa, mikään ei synny tyhjästä.  Sanotaanhan: " Tyhjästä on paha nyhjäistä ".

Raamattu kertoo meille ymmärtäväisestä miehestä, joka rakensi asuinsijansa kalliolle:

Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi. 
Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.


Ei ole ollenkaan yhdentekevää, mihin me perustamme elämämme ja ratkaisumme eri kysymysten suhteen.  Yksikin väärä valinta voi johtaa meidät suuriin ongelmiin.  On ihmisiä, jotka ovat kerran astuneet jalallaan harhaan ja ovat joutuneet sen vuoksi elämässään haaksirikkoon.  He ovat uskoneet valheen totuuden sijasta.  Valheellakin on lähtökohtansa.  Meistä jokainen tietää, että jo ensimmäiset ihmiset joutuivat valheen ja valheen levittäjän uhriksi.  Raamatussa puhutaan valheen hengestä, joka myös on todellinen voimavaikutus ihmiskunnan keskuudessa. ( 2 Aik. 18; 1 Kun. 22 ).

1. Joh. 2:21 




En minä ole kirjoittanut teille sentähden, ettette totuutta tiedä, vaan sentähden, että te tiedätte sen ja ettei mikään valhe ole totuudesta.


TUNNISTA TOTUUS

Onko olemassa totuutta? ; tein tästä myös gallupin ystävilleni.  Useimmat heistä vastasivat: On. Ja tiedän kyllä, että useimmat vastauksen antajat seisovat lujalla pohjalla.  He ovat antaneet elämänsä Jumalan pojan, Jeesuksen, iankaikkisiin rakastaviin käsiin.

Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. 
Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus.





Väitän, että totuus on olemassa. Vaikka meillä on olemassa omiakin "totuuksiamme", kuten esim. kipukynnyksemme on hyvin erilainen, eikä sen vuoksi kenenkään toisen kipua koskaan pidä väheksyä.  Eikä se, mikä on jollekin vaikeaa, ole välttämättä sitä toiselle.  Tässä totuudessa, mistä nyt on kyse, on kuitenkin kyse elämämme ( rakennuksen) kestävyydestä.  Kestääkö elämämme haaksirikkoutumatta Luojamme edessä, vai joudumme Hänestä kokonaan eroon; siitä on kyse!

Me voimme löytää elämäämme tämän Totuuden eli Jeesuksen, joka johdattaa meitä turvalliseti ja viisaasti perille asti.  Kun pysymme Hänessä ja Hänen Sanansa valo saa kirkastaa tiemme, emme eksy ja joudu Hänestä ikinä eroon.

Katja-Leena Klinga






Kommentit

Suositut tekstit