KUINKA EVANKELIUMIA VIEDÄÄN TOISILLE?



Joh.4:
39 Monet tuon Samarian kaupungin asukkaista uskoivat Jeesukseen kuultuaan naisen todistavan: "Hän kertoi minulle kaiken mitä olen tehnyt."
40 Kun samarialaiset tulivat Jeesuksen luo, he pyysivät häntä jäämään kaupunkiin, ja hän jäikin sinne kahdeksi päiväksi.
41 Yhä useammat uskoivat Jeesukseen kuultuaan hänen itsensä puhuvan,
42 ja he sanoivat naiselle: "Nyt emme enää usko vain sinun puheesi perusteella. Me olemme nyt itse kuulleet häntä ja tiedämme, että hän todella on maailman pelastaja." [1. Joh. 4:14]
Tänään pohdin asiaa, kuinka evankelioidaan niin, että sanoma menee kuulijoille perille?  Minä en usko pakkosyöttöön, enkä käännyttämiseen.   Ensinnäkin evankeliumi on aina Ilosanoma pelastuksesta, jonka Jumala on valmistanut ihmisille Jeesuksen uhrityön kautta.  Ilosanoma on asia, minkä tulee olla ihmiselle vapauttava, ei ahdistava tai jotenkin  kasvoille lyövä.  Silloin kun puhutaan ilosta, se liittyy aina vapaaehtoisuuteen ja ihmisen omaan valintaan onnensa saavuttamiseksi.  Sydämen ilo on vapauttavaa!
Raamattu osoittaa meille selvästi, ettei kukaan voi tulla Jumalan luokse, ellei Jumala itse häntä vedä. 
Joh. 6:44 
Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.
Samarialainen nainen kohtasi Jeesuksen Sykarin kaivolla.  Juutalaisen miehen ei lain mukaan ollut lupa puhutella naista, vieläpä samarialaista.  Jeesus kuitenkin kantoi hätää koko ihmiskunnan puolesta ja kohteli kaikkia samanarvoisina.  Niinpä Hän välittämättä tällaisista säädöksistä, kertoi naiselle hänen elämästään ja tarjosi evankeliumin koskettavalla ja lämpimällä tavalla.  Hän kohtasi naisen tämän tarpeista käsin, ei tuomitsemalla, vaan empatialla. 
Naiseen tämä teki lähtemättömän vaikutuksen.  Naisen sisimmässä alkoivat usko ja toivo nostaa päätään:- Ehkäpä hän olikin kohdannut itsensä maailman Vapahtajan? Siitä paikasta hän kiiruhti kertomaan asiasta ystävilleen ja koko kylänsä väelle.  Oli tapahtunut jotakin tavallisuudesta poikkeavaa. Mies, jonka hän oli kohdannut, tiesi hänen elämästään kaiken!

Näyttää siltä, että ihmisiin vetoaa naisen omakohtainen todistus tapahtuneesta ja se, että nainen oli tosissaan.  Nainen oli selvästi kokenut muutoksen, mikä näkyi hänen koko olemuksessaan.  Kyse ei ollut vain jostakin hetken innostuksesta, vaan oli tapahtunut jotakin kerrassaan radikaalia! 
Kyläläisten pyynnöstä Jeesus meni kylään vielä muutamaksi päiväksi ja ihmiset uskoivat Häneen.  Nyt he olivat päässeet itse toteamaan, että naisen puhe oli totta.  Jeesus oli aivan ainutlaatuinen ja kyläläiset totesivat, että kyllä vaan, Hän oli maailman vapahtaja!

Ihmiset, jotka etsivät Herraa, kaipaavat meidän seuraamme.  Jos he eivät ole kiinnostuneet seurastamme, jätetään heidät rauhaan.
PARAS TAPA EVANKELIOIDA, ON OLLA ILOISESTI USKOSSA ITSE SISÄLLÄ
Jos me haluamme, että muutkin pääsevät osalliseksi Kristuksen armosta ja pelastuksesta, on paras "varmistautua" olemaan Jumalan valtakunnassa sisällä itse.  Jos sinulla ja minulla on maallinen koti, emmekö vaan tuoksu sille ja heijasta oman kotimme arvoja ja elämää ympärillemme?    Tein nuorena laulun, minkä kertosäkeessä sanotaan: 
RAKASTAN KOTIANI YLLÄ PILVIEN;
SULOINEN TUOKSU NOUSEE KUN RUKOILEN.
On tärkeää rukoilla ja kulkea taivaan kansalaisena tässä ajassa.  En voi tehdä yhtään enempää toisten puolesta kuin elää todeksi joka päivä evankeliumin ilosanoman omalla kohdallani.  Jokaisen pelastuminen on yksistään Jumalan teko.  Omaa uskoaan ei pidä piilotella, vaan sen tulisi näkyä kaikille. 

Matt. 5:15 
eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
Jeesus murehti siitä, että ihmiset eivät uskoneet ennen kuin nähtyään jonkin ihmeen. Aina välillä oli niitä arjen uskonsankareita, jotka ottivat rohkean askeleen uskomalla heti, mitä Jeesus sanoi.  Yksi tällainen sankari oli eräs kuninkaan virkamies Kapernaumissa, jonka poika oli vakavasti sairas. ( Joh. 4:43-54 ).  Mies uskoi, kun Jeesus sanoi hänelle, että hänen poikansa elää.  Samassa hetkessä kuume lähti pojasta ja hän parani täysin! 
KEHOTA IHMISIÄ KOETTELEMAAN JUMALAA, KYLLÄ JUMALA SEN KESTÄÄ
Ihminen voi tulla tietämään, onko Raamatun sanoma Kristuksesta totta, vai onko se harhaa. Ei kukaan tahdo jäädä epävarmuuteen, sen Jumalakin tietää!  Jeesus kehottaa ihmistä ottamaan askeleita eteenpäin uskossa ja luottamuksessa Jumalaan.  Hän näytti meille, millainen Jumala on ihmisten elämänpiirissä.  Hän on rakastava Isä ja kaiken ylläpitäjä.

Joh. 7:17 
Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani.
Minun uskoontulooni vaikutti suuresti rukoileva ja uskoaan todeksi elävä äitini.  Kun aloin nähdä, että rukouksiini todella annettiin vastauksia ja että äitini elämä oli muuttunut, aloin ymmärtää, että se mitä vastaan olin taistellut, olikin totta ja hyvää myös minulle!
Katja-Leena Klinga

Kommentit

Suositut tekstit