VOIMALLINEN TODISTUS

Puhe 14.6.2015
Ikaalisten vapaaseurakunta

Antautuminen Jumalan Hengen kuljetettavaksi


Jumalan henki kuljettaa uskovaa. Me emme voi aina ennakoida, minne Henki kuljettaa. Joh. 3: 8.

Jumalan henki tuntee ihmisen,kaiken mitä ihmisessä on. Miksei Luojamme tuntisi ihmistä, jonka itse on valmistanut? Mitä avoimempia olemme, sitä enemmän se miellyttää Jumalaa, näin uskon. Oletko laittanut merkille, että ihmiset, jotka peittelevät omaa elämäänsä ja tekojaan, lankeavat helpoimmin? Ihminen, joka elää avoimin mielin ja on mahdollisimman avoin, ei tee yllätyksiä läheskään niin paljon. Hänet tunnetaan. Snl. 27 jae 5 sanoo: Parempi julkinen nuhde kuin salattu rakkaus. Kerran kaikki kuitenkin tulee julki!

Joh. 3: 21 sanoo: ” 'Se, joka noudattaa totuutta, tulee valoon, jotta kävisi ilmi, että hänen tekonsa ovat lähtöisin Jumalasta ”.

Kaikille ei kuitenkaan kannattaisi uskoutua. Me voimme joutua toisten revittäviksi. Uskon, että Jumalan henki ohjaa meitä tässäkin, kun kysymme neuvoa Häneltä. ( Joh. 2: 24-25 ).  Voimme uskoutua niille, joihin sydämemme luottaa. 


Millainen oli Jeesuksen esimerkki todistajasta


Ekklesia-raamattukoulussa meitä kehoitettiin lukemaan Johanneksen evankeliumia. Kun olen sitä nyt tehnyt, huomaan kuinka paljon uusia huomioita teenkään kirjasta. Se on mahtavaa, kuinka Pyhä Henki nostaa eteeni uusia asioita mietittäväksi ja jaettavaksi myös toisille.

Luvussa 3. Johannes puhuu todistuksesta, siitä millainen todistus Jeesuksella oli. Jae 11 opettaa meille, kuinka hyvä todistus koostuu siitä, mitä on omakohtaisesti nähnyt ja minkä tietää todeksi! Tämä on mielestäni hyvin merkittävää. Olen näiden vuosien varrella laittanutkin merkille, että kaikkein helpointa on puhua ihmisille siitä, mitä itse on saanut maistaa. Se tuntuu aina menevän läpi! Kun olen kertonut esim. niistä ihmeistä, joita omassa elämässäni Jumalan seurassa olen kokenut, ne ovat saaneet vastakaikua myös kuulijoilta.

Nainen Sykarin kaivolla kohtasi Jeesuksen, joka kertoi hänelle kaikki, mitä nainen oli tehnyt. Jeesus tunsi naisen ja profetoi hänelle. Nainen juoksi innoissaan kotikyläänsä ja sai muutkin liikkeelle kuulemaan, mitä Jeesuksella oli kerrottavaa. ( Joh. 4 ).

Kun todistamme, todistetaan siitä, mitä olemme itse saaneet kokea ja maistaa! On surullista, jos meillä ei ole antaa sellaista todistusta, missä Jumalan ihmeet ja läsnäolo ovat saaneet vallata elämäämme.




Kunnia kaikesta kuuluu Jumalallemme


Luvussa 3 Jeesus myös opettaa meitä, että meidän on tultava pienemmiksi, jotta Jumala voi tulla suuremmaksi. Johannes Kastaja oli tästä hyvä esimerkki. Hän valmisti tietä Jeesukselle. Hän ei ottanut kunniaa itselleen, vaan korosti Jeesuksen valtaa ja herruutta kaikessa. Kun todistamme, todistetaan Jeesuksen kuninkuudesta ja Jumalamme suuruudesta, annetaan kaikessa kunnia Hänelle, kenelle kunnia kuuluu!

Joh. 1: 27 Johannes sanoi: ” Hän on se, joka tulee minun jälkeeni ja jonka kengänpaulaa minä en ole arvollinen päästämään."


Tottelematon elämä vie eroon Jumalasta


Ja vielä tein merkittävän löydön tuosta samaisesta luvusta 3. Jakessa 36 sanotaan hyvin selvästi: Joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään. ( Joh. 3:36 ).

On vastuullaamme opettaa sitä, mitä Jeesus itsekin opetti. -Mene, äläkä enää syntiä tee. Betesdan lammikolla parantuneelle miehelle Jeesus sanoi: ”Sinä olet nyt terve. Älä enää tee syntiä, ettei sinulle kävisi entistä pahemmin”; Joh. 5: 14.

Tottelematon elämä, elämä ilman Pyhän Hengen ohjausta, vie ihmisen turmioon ja lopulta lopulliseen eroon Jumalasta. Me olemme riippuvaiset Hänestä. Ilman Jumalan tahdossa elämistä me vahingoitamme itseämme ja toinen toisiamme. Siksi maailmassa on niin paljon hätää ja kärsimystä.

Psalmi 1:
1 Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat,
2 vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt!
3 Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy.
4 Niin eivät jumalattomat! Vaan he ovat kuin akanat, joita tuuli ajaa.
5 Sentähden eivät jumalattomat kestä tuomiolla eivätkä syntiset vanhurskasten seurakunnassa.
6 Sillä Herra tuntee vanhurskasten tien, mutta jumalattomain tie hukkuu.


Katja-Leena Klinga

Kommentit

Suositut tekstit