TARVITAANKO UUDESTISYNTYMISTÄ USKOONTULOSSA?



Tässä muutamia Raamatun sanankohtia, joita pidän kaikkein merkittävimpinä uskomme syntymisen/olemassaolon kannalta. Selitän niitä myös hieman, toivottavasti mahdollisimman ymmärrettävästi:




Joh. 3:3  Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".

Jeesus itse opetti Johanneksen evankeliumissa, että sen hengen, jonka Jumala on asettanut sisimpäämme, tulee syntyä ts. herätä uudelleen eloon ja palata takaisin Jumalan yhteyteen. Ei uskova-ihminen on hengellisesti kuollut, häneltä puuttuu yhteys Luojaansa. Uudestisyntyminen on mahdollista Pyhän Hengen ansiosta, jonka Jeesus lähetti maan päälle ylösnousemuksensa jälkeen. Kun Pyhä Henki tulee ihmisen sisimpään, sisin herää eloon ja yhteys Luojaan palautuu.






Mark. 16:16  Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

Markuksen evankeliumissa tulee esiin uskon merkitys. Kasteella ei ole pelastavaa vaikutusta. Sitä paitsi uskonelämään kuuluu myös pyhitys, mikä tarkoittaa että uskova alkaa elää uudessa hengen olotilassa Jumalan hänelle suunnittelemaa elämää. Siihen eivät kuulu enää synti ja pelkän maallisen elämän huvittelu. Ihminen alkaa kysymään päivittäin:- ” Mitä Jeesus nyt tekisi ?”. Tätä ei lihallinen, Jumalasta erossa elävä ihminen kysele. Pyhä Henki vaikuttaa uskovassa tällaista. Elämä muuttuu!




Ap. t. 3:16  Ja uskon kautta hänen nimeensä on hänen nimensä vahvistanut tämän miehen, jonka te näette ja tunnette, ja usko, jonka Jeesus vaikuttaa, on hänelle antanut hänen jäsentensä terveyden kaikkien teidän nähtenne.

Usko saa aikaan ihmeellisiä asioita ihmiselämässä. Itsekin olen saanut kokea parantumista monella eri osa-alueella elämässäni. Se on Jumalan armoteko! Usko Jeesukseen on se, mikä jakaa tämän maailman kahteen leiriin. Jeesus sanoo, että Hän on Tie, Totuus ja Elämä, eikä kukaan voi tulla Isän tykö ilman Häntä! Joh. 14:6.






Room. 10:17  Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.
Jos haluamme tulla uskoon tai kasvaa uskossamme, voimme aina kuunnella eläviä Raamatun totuuksia ja sanoja. Raamattu on uskon ohjenuora. Se ei ole tavallinen kirja! Se on ainutlaatuinen, Pyhän Hengen vaikuttama kirjoitelmateos. Se vaikuttaa uskoa ihmisessä. Monet ihmiset ovat myös parantuneet luettuaan Raamattua! Tämän kaiken lisäksi Raamattu on historiallisesti todennettu teos. Se on maailman luetuin kirja.




Joh. 6:44  Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.
Kaikki eivät ole uskossa. Pyhä Henki vetää ihmisen sisälle pelastukseen. Uskon, että ihmiselämässä on annettu aikoja, jolloin jokaista meitä vedetään Kristuksen puoleen. Jos koemme tätä vetoa, kannattaa vastata siihen: Kyllä! Me emme voi tietää, koska elinpäivämme täällä loppuvat. Jumala vetää jokaista ihmistä puoleensa:

Apt. 17:

24 Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä,
25 eikä häntä voida ihmisten käsillä palvella, ikäänkuin hän jotakin tarvitsisi, hän, joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken.
26 Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,
27 että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää-hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;



Katja-Leena Klinga

Kommentit

Suositut tekstit