MAHTAVA OLOTILA

Uskonnollinen ihminen on hyvä ihminen. Hän ei varasta ja maksaa veronsa ajallaan. Hän on vieraanvarainen ja ahkera.  Uskonnollisuudessa piilee kuitenkin ansa; nimittäin Jumala odottaa ihmisen sydäntä ja kahdenkeskistä suhdetta hänen kanssaan.  Hän kaipaa aina ihmistä, ei hänen tekojaan!

Uskonnollisen ihmisen tunnistaa siitä, että hän pelkää uudistumista ja muutosta. Hänen turvansa on turvallinen elämä.   Jumalan kanssa vaeltava ihminen ei tyydy elämään tasaista ja turvallista elämää, hänelle ei riitä vakaavarainen työ, säännölliset lomamatkat, säästöt pankissa, ei huolehtiminen ja murehtiminen, kuinka elämä jatkuisi samalla, ja mieluummin vielä hieman turvatummalla mallillaan.  Jumalan seurassa kulkeva kavahtaa elämää, missä turva on muualla kuin Jumalassa!

Jumala vie omansa aina seikkailuun!  Oikeastaan meille on annettu vain tämä hetki. Eilinen on auttamattomasti takanapäin, emme saa sitä takaisin.  Ja kuka huomisesta tietää?  Elämmekö enää huomenna?  Kuka tietää...

Raamattu sanoo:

Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. 

Lepo Kristuksessa on vapautta Hänessä.  Joka päivä saan kysyä: - Mitä Jeesus nyt tekisi?  Nyt en enää elä minä, vaan Hän elää minussa oman luovan Pyhän Henkensä kautta!

eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä".
MAHTAVA OLOTILA!

On mahtavaa elää sisällä Jumalan valtakunnassa jo nyt!  Ovet sinne ovat avoinna jokaiselle, joka vastaanottaa Jeesuksen vapahtajakseen.  Hän uhrasi itsensä ristillä, että sinulla ja minulla olisi pääsy Isän meille valmistamaan valtakuntaan. Joh. 3:16.

Jumalan oman elämä ei pääty kuolemaan.  Kuolema on voitto, niin kuin apostoli Paavali sanoo Fil. 1:21.  Onnellinen elämä koostuu elämästä ja kuolemasta käsikädessä.  Kuoleman kautta me pääsemme sisälle elämään.  Ensin on kuoltava itselleen ja omille mukavuuksilleen, jotta voimme elää täysillä Kristuksen antamaa voittoisaa, ei-uskonnollista elämää.  Ja lopulta me kuolemme tälle fyysiselle elämälle, päästäksemme uudessa olotilassa taivaallisiin aarteisiin ja elämään käsiksi.  
 2 Kor. 4:
6 Sillä Jumala, joka sanoi: "Loistakoon valkeus pimeydestä", on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa.
7 Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä.
8 Me olemme kaikin tavoin ahdingossa, mutta emme umpikujassa, neuvottomat, mutta emme toivottomat,
9 vainotut, mutta emme hyljätyt, maahan kukistetut, mutta emme tuhotut.
10 Me kuljemme, aina kantaen Jeesuksen kuolemaa ruumiissamme, että Jeesuksen elämäkin tulisi meidän ruumiissamme näkyviin.
11 Sillä me, jotka elämme, olemme alati annetut kuolemaan Jeesuksen tähden, että Jeesuksen elämäkin tulisi kuolevaisessa lihassamme näkyviin.
12 Niinpä siis kuolema tekee työtään meissä, mutta elämä teissä.
13 Mutta koska meillä on sama uskon Henki, niinkuin kirjoitettu on: "Minä uskon, sentähden minä puhun", niin mekin uskomme, ja sentähden me myös puhumme,
14 tietäen, että hän, joka herätti Herran Jeesuksen, on herättävä meidätkin Jeesuksen kanssa ja asettava esiin yhdessä teidän kanssanne.
15 Sillä kaikki tapahtuu teidän tähtenne, että aina enenevä armo yhä useampien kautta saisi aikaan yhä runsaampaa kiitosta Jumalan kunniaksi.
16 Sentähden me emme lannistu; vaan vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, niin sisällinen kuitenkin päivä päivältä uudistuu.
17 Sillä tämä hetkisen kestävä ja kevyt ahdistuksemme tuottaa meille iankaikkisen ja määrättömän kirkkauden, ylenpalttisesti,
18 meille, jotka emme katso näkyväisiä, vaan näkymättömiä; sillä näkyväiset ovat ajallisia, mutta näkymättömät iankaikkisia.

On hyvä tutkia sisintään, olenko vain harrastellut näitä kristillisiä asioita, vai olenko todella valmiina muutokseen ja menemään kaikkialle sinne, minne Pyhä Henki minua johdattaa?  Silloin minä en määrittele itseäni esim. sanomalla olen pappi, olen opettaja tai olen työtön  jne.  Silloin määrittelen itseni sanomalla:  Olen Jumalan nainen tai mies!  Se on mahtava olotila Kristuksessa!

Katja-Leena Klinga



Kommentit

Suositut tekstit