Pelko hevosharrastajan näkökulmasta

Minulla oli unelma; meillä jokaisella on.  Ja tiedätkö, että sinuun on istutettu aivan omanlaiset unelmasi jo syntymässäsi?  Ne viitoittavat tietäsi eteenpäin ja niitä sinun kannattaa kuunnella!  Ei kenelläkään toisella ole sellaisia unelmia kuin sinulla...


Joka joulu toivoin isältäni lahjaksi omaa ponia.  Sitä en saanut, mutta kun kävin ratsastuksen alkeet Mäntässä Seppälän talleilla, saivat unelmani potkua eteenpäin, kunnes...
Oletko sinä tehnyt joitakin päätöksiä vain sen vuoksi, että pelko on tullut esteeksi?
Olimme viimeisellä alkeiskurssitunnillamme ratsastamassa tyttöporukalla maastossa.  Hevosemme pillastuivat jostakin syystä ja niin meitä vietiin pitkän matkaa lujaa ja melko hallitsemattomasti.  Onneksi pysyin hevoseni selässä.  Oksat raapivat naamaani, kun hevoset vilistivät eteenpäin.  Päätin pienessä mielessäni, että jos selviän tästä hengissä, en enään koskaan nouse ratsaille!  Selvisin, mutta päätös oli tehty ja se hallitsi elämääni monta vuotta...



Kaikella on kuitenkin oma aikansa ja niinpä minunkin unelmani alkoi uudestaan elämään 30-ikävuoteni kynnyksellä.  Unelma, jonka uskon Jumalan istuttaneen sisimpääni, sai uudelleen siivet ja  nousi lentoon.  Ostin ensimmäisen oman hevoseni.  Sain onneksi rinnalleni kokeneita hevosihmisiä, jotka auttoivat minua alkuun, sillä pelkojeni voittamiseksi oli tehtävä paljon töitä.  Unelmamme eivät tule toteutumaan, ellemme näe vaivaa niiden eteen ja lähde rohkeasti eteenpäin!

IHMINEN ON LUOTU VIISAAKSI JOHTAJAKSI

Meidät on luotu hallitsemaan tätä luomakuntaa viisaudella.  Väkivalta on aina ihmisen heikkoutta.  Kun ihminen on epävarma ja pelokas, hän turvautuu väkivaltaan.  Tulemalla viisaammiksi meidän tulee tehdä töitä sen eteen ja oppia tuntemaan hevonen sellaisena kuin se on.  Hevonen on luotu sotaa ja vauhtiin, vaarallisiin tilanteisiin. Mutta se on myös pako- ja saaliseläin, joten se tuo vielä omat haasteensa tämän suuren ja upean eläimen hallitsemiseen.

Viisaudella voitetaan sydämiä:  "Tyhmä purkaa kaiken sisunsa, mutta viisas sen viimein tyynnyttää " ; sanoo Sananlaskut 29:11.


TERVE VERSUS EPÄTERVE PELKO

Terve pelko perustuu viisauteen ja se nousee luontaisesta johtajuudestamme.  Epäterve pelko taas juontaa juurensa ajatusmaailmamme syövereihin, missä suurentelemme mahdollisia seurauksia.  

ANNA PELKOSI POIS!

Löysin mielenkiintoisen kohdan pelosta raamatustani: " Antakaa kaikille, mitä annettava on: kenelle vero, sille vero, kenelle tulli, sille tulli, kenelle pelko, sille pelko, kenelle kunnia, sille kunnia ".  Room. 13:7.  

Hevonen herättää kunnioitusta meissä ja se on pelottava!  Se korskuu ja kuopii, sen olemus on tunteita herättävä.  Vasta kun annan pelkoni pois, voin kohdata hevosen hevosena! 

Jobin kirja luku 39:  
19 (39:22) Sinäkö annat hevoselle voiman, puetat sen kaulan liehuvalla harjalla?
20 (39:23) Sinäkö panet sen hyppimään kuin heinäsirkan? Sen uljas korskunta on peljättävä.
21 (39:24) Se kuopii lakeutta ja iloitsee, lähtee voimalla asevarustuksia vastaan.
22 (39:25) Se nauraa pelolle, ei säiky eikä väisty miekan edestä.
23 (39:26) Sen yllä kalisee viini, välkähtää keihäs ja peitsi.
24 (39:27) Käy jyrinä ja jytinä, kun se laukaten taivalta ahmii; ei mikään sitä pidätä sotatorven pauhatessa.
25 (39:28) Milloin ikinä sotatorvi soi, hirnuu se: iihaha! Jo kaukaa se vainuaa taistelun, päälliköiden jylisevän äänen ja sotahuudon.
26 (39:29) Sinunko ymmärryksesi voimasta jalohaukka kohoaa korkealle, levittää siipensä kohti etelää?
27 (39:30) Tahi sinunko käskystäsi kotka lentää ylhäälle ja tekee pesänsä korkeuteen?
28 (39:31) Kalliolla se asuu ja yöpyy, kallion kärjellä, vuorilinnassaan.
29 (39:32) Sieltä se tähystelee saalista; kauas katsovat sen silmät.
30 (39:33) Sen poikaset särpivät verta, ja missä on kaatuneita, siellä on sekin."

EI JÄÄDÄ PELKOJEMME VANGIKSI, VAAN ANNETAAN UNELMILLEMME SIIVET!
LUOJAMME ON ANTANUT MEILLE PALJON HYVÄÄ LUOMAKUNNASSAMME JA TOIVOO, ETTÄ ELÄISIMME KAIKESTA ILOITEN JA NAUTTIEN!

OLE VAIN LUJA JA ROHKEA!  ( Joos. 1: 6 ).

Katja-Leena






Kommentit

Suositut tekstit