Olenko ollenkaan hengellinen?

Meille on iskostunut mieliimme tietynlainen kuva hengellisyydestä. Sillä on juurensa suvuissamme, kulttuurissamme, julistuksessamme jne. Itselleni hengellisyydestä nousee ensimmäisenä mieleeni Raamattu, kirkko ja rukoileminen. Heti sen jälkeen pastori, seurakunta ja ehtoollinen. Miellämme siis hengellisyyteen paljon kuvia, jotka todellisuudessa eivät kerro meille hengellisyyden sisällöstä vielä paljonkaan.



Mitä hengellisyys todella on?

Seuraavat raamatunkohdat löysin, kun syötin hakusanaksi hengellinen:

Room. 7:14  Sillä me tiedämme, että laki on hengellinen, mutta minä olen lihallinen, myyty synnin alaisuuteen.
1. Kor. 2:15  Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.



1. Kor. 15:44  kylvetään sielullinen ruumis, nousee hengellinen ruumis. Jos kerran on sielullinen ruumis, niin on myös hengellinen.

Onko siis niin että se laki, joka jo Moosekselle annettiin, on hengellinen ja ojentaa meitä taivaallisiin? Kyllä. Jumala ei siis ole kaukana laista. Laki on hyväksi meille, jos tahdomme olla hengellisiä. Laki on annettu suojelemaan elämää. 

Hengellisyyttä on myös olla avoin ja tutkisteleva. Jeesushan kehotti meitä tulemaan lapsenkaltaisiksi. ( Mark. 10:15 ). Lapsi on luonnostaan avoin ja luottavainen. Sellaisia meidänkin tulisi olla. Sen kaltaisten on taivasten valtakunta.



Hengellisyys ei kuulu vain tähän näkyväiseen maailmaan, vaan myös näkymättämään. Se yhdistää meidät Jumalan valtakuntaan ja nostaa meidät kerran elämään kokonaan uutena. Maallinen ja hengellinen muuttuu kerran taivaalliseksi ja hengelliseksi. Mikäli emme omista tätä Henkeä sisimmässämme, me emme pääse sinne, minne meidät on kalliisti lunastettu. Uskova kantaa sisällään taivaskaipuuta.  Hänellä on kirkkaana päämäärä edessään.






Room. 8:9  Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.

Ei ole siis väärin noudattaa Jumalan lakeja ja elää Hänen opettamallaan tavalla. Eikä ole väärin elää avoimin mielin, tutustumalla ja oppimalla mahdollisimman paljon Jumalasta ja elämästä. Niin pikkulapsikin tekee oppiessaan lisää luottamuksesta. Hengellisyys ei aina näytä siltä, miksi me sen kuvittelemme. Päinvastoin voimme yllättyä toisen ihmisen hengellisyydestä. Hän saattaa jäädä arvoitukseksi, mutta silti Hän on Jumalan ystävä. Jokainen luotu on arvokas ja ihmeellinen, me olemme Jumalan kuvia. Meidän tulee heijastaa ympärillemme Hänen majesteettiuuttaan ja kunniaansa; Olemme Hänen edustajiaan maan päällä.

Hengellisyyttä ei mitata sillä, kuinka paljon me luemme Raamattua päivittäin, tai istummeko joka jumalanpalveluksessa tai veisaammeko virsiä. Hengellisyys on jotain aivan muuta. Se on elämää Kristuksessa! Joka päivä me voimme kysyä itseltämme: -” Mitä Jeesus nyt tekisi ”? 
Hengellinen ihminen ei kulje lihan vallassa toisia tuomiten, vaan Hengen johdatuksessa lähimmäisen parhaaksi.  Lainkohta rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi luotsaa häntä.




Jes. 66:2  Minun käteni on kaikki nämä tehnyt, ja niin ovat kaikki nämä syntyneet, sanoo Herra. Mutta minä katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty henki ja arka tunto minun sanani edessä.



Hengellisyys ja totuus kulkevat käsikädessä. Jeesus itse sanoi olevansa Tie, Totuus ja
Elämä. Joh. 14:6.




Ps. 119:43  Älä ota peräti pois minun suustani totuuden sanaa, sillä sinun oikeuteesi minä panen toivoni.





Aam. 5:10  He vihaavat sitä, joka portissa oikeutta puoltaa, ja totuuden puhuja on heille kauhistus.

Katja-Leena Klinga

Kommentit

Suositut tekstit