KUINKA MEIDÄN YHTEISKUNTAMME ASIAT OVAT?


Elämme sekularisoitumisen aikaa. Kirkko, kristinusko ja yhteiskunta menevät yhä kauemmaksi toisistaan. Sen sijaan yhteiskunta halutaan nähdä kaiken kehtona. Sen tulee tarjota koti kaikille uskonnoille, kaikille ihmisryhmille, kaikille nautinnoille jne. Voiko tällainen yhteiskunta toimia, missä lainsäädäntö jatkuvasti rustataan uusien virtauksien alla ja erilaisten ihmisryhmien pakotteesta...

Mitä Raamattu opettaa meille yhteiskunnasta ja sen perustasta?




Sananl. 28:15 
Kuin muriseva leijona ja ahnas karhu on kurjan kansan jumalaton hallitsija.
Sananl. 29:12 
Hallitsija, joka kuuntelee valhepuheita, saa palvelijoikseen pelkkiä jumalattomia.

Ensinnäkin 1 Samuelin kirja luku 8 kertoo meille, kuinka israelilaiset halusivat itselleen kuninkaan. Profeetta tunsi murhetta sen vuoksi, että kansa halusi ihmisen jota seurata. Jumala oli tähänkin asti pitänyt kansastaan huolen. Ihminen on ihminen ja Jumala suostui kansansa pyyntöön. Samuel sai asettaa heille kuninkaan. Jumala itse valitsi sellaisen kansalleen.



Raamatullinen yhteiskuntarakenne on teokratia, missä Jumala itse hallitsee. Se ei kuitenkaan toteudu keskuudessamme. Syntiinlankeemuksen seurauksena on Jumalan hallintavalta annettu väliaikaisesti Saatanalle ja hänen joukoilleen. Missä se näkyy? Se näkyy siinä, ettei kansoja hallita tänä päivänä oikeudenmukaisesti ja vanhurskaasti.

Sananlaskut sanovat, että jumalaton kansan hallitsija on kuin muriseva leijona ja ahnas karhu. Se kertoo meille sodan janosta ja halusta rikastua toisten kustannuksella. Sellainen hallitsija ei nouda Jumalan ohjeita, vaan rakentaa toisenlaista valtakuntaa.




Vielä vakavampaa on hallitsijan ja kansan johdon kuunnella valheita ja johtaa kansaa niiden mukaan. Valhe johtaa ihmisiä poispäin Jumalasta ja Hänen säädöksistään. Se pukeutuu kierosti kauniiseen pakettiin, mutta sen sisältä paljastuu piikit ja tuska.
Missä ilmoitus puuttuu, siinä kansa käy kurittomaksi; autuas se, joka noudattaa lakia”;Sananlaskut 29:18.

Nyt kun eduskuntavaalit lähestyvät ja meillä jokaiselle on mahdollisuus vaikuttaa, haastan meitä lähtemään vaaliuurnille. Jumalan tahto on hallita kansakuntia ja Hän on ottanut kansat erityissuojelukseensa.




Ps. 67:4 
(67:5) Iloitkoot ja riemuitkoot kansakunnat, sillä sinä tuomitset kansat oikein ja johdatat kansakunnat maan päällä. Sela.

Jumala on kansakuntien Jumala. Hän on antanut oman kansansa Israelin merkiksi koko maailmalle. Hän johdattaa kaikki totuuden valossa näkemään ihmeellisen pelastussuunnitelmansa.




Jes. 2:3 
Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana".

Me voimme vaikuttaa oman synnyinmaamme kohdalla valheen sijasta totuuden esiintulemiseen. Me voimme vaikuttaa vanhurskauden ja oikeudenmukaisuuden nousuun. Me voimme jouduttaa Herramme tuloa valmistamalla kansaamme vastaanottamaan sen todellisen kuninkaan, joka kerran kokoaa kaikki kansat ja ihmisryhmät viimeiselle tuomiolle. Otetaan haaste vastaan! Äänestetään kansamme porteille vanhurskas kansanjohto!  Vanhurskaat päättäjät ottavat todesta Jumalan Sanan ja pyrkivät etsimään kaikessa Hänen tahtoaan.  Siihen kätkeytyy siunaus, nyt ja aina!


Katja-Leena Klinga

Kommentit

Suositut tekstit