RUNSAASTI ASUKOON MEISSÄ KRISTUKSEN SANA ( Kol. 3:16 )

Tänään tämä lause nousi jostakin sisimpääni. Pyhä Henki muistutti sen olemassaolosta. Sanan tuntemisessa tulee kasvaa jokaisen, joka on uudestisyntynyt kristitty ja Jeesuksen seuraaja. - Mitä Jeesus nyt tekisi? Tämän kysymyksen pitäisi olla elämämme valinnoissa ja arkipäivän askareissamme ydinkysymyksenä. Kuinka valitsemme oikein?

Joka päivä eteemme tulee valintoja, joissa meidän motiivejamme ja päämääriämme koetellaan. Mitä varten me oikeastaan elämme ja olemme? Ketkä/mitkä ovat ensisijaiset toiminnan kohteemme ja mikä ajaa meitä eteenpäin? On tärkeää pysähtyä välillä keskustelemaan itsensä kanssa. Kuinka moni meistä elämän kiireessä ehtii ottamaan aikaa tähän?

Muistan, kun lapseni olivat pieniä ja opiskelimme puolisoni kanssa seurakuntatyöhön. Joskus paineet kasvoivat niin suuriksi, etteivät voimat tahtoneet riittää. Kävinkin tuolloin läpi ajanjakson, mitä useimmat kutsuvat burn outiksi. Paloin loppuun varmasti molemmista päistä: kehoni sekä henkinen jaksamiseni olivat äärirajoilla. Muistan, kuinka jouduin kasvotusten oman sisimpäni kanssa. Oli pakko tehdä ratkaisuja sen suhteen, mitkä ovat elämäni tavoitteet. Kysyin jopa kauppareissullani itseltäni: Mitä Jeesus nyt tekisi?-  Ja löysin itseni auttamassa muita.



Kun autamme muita, unohdamme itsemme. Itsensä unohtaminen on erittäin vapauttavaa. Kun käperryn liikaa itseni ympärille, alan nähdä varjoja ja vaaroja joka puolella. Toimintavalmiuteni laskee.

 Kolossalaiskirjeessä luvussa 3 sanotaan:

23 Kaikki, mitä teette, se tehkää sydämestänne, niinkuin Herralle eikä ihmisille,
24 tietäen, että te saatte Herralta palkaksi perinnön; te palvelette Herraa Kristusta.
25 Sillä se, joka tekee väärin, on saava takaisin, mitä on väärin tehnyt; ja henkilöön ei katsota.

Todellinen toimintavalmius pysyy yllä, kun teen kaiken Jumalalle, enkä ihmisille. Jos odotan ihmisten kiitosta tai palkkaa, tulen pettymään. Sen sijaan Jumalan rohkaisu, tuki ja palkka ovat aina varmaa. 

Olen monet kerrat pettynyt ihmisten lupauksiin. Tällaista elämä on. Jotta säästyn terveenä ja vapaana, minun on katsottava Kristukseen ja pidettävä joka hetki päämäärä kirkkaana edessäni. En odota palkkaa niinkään tässä ajassa, vaan tulevassa. Palvelemalla Häntä uskon, että Hänen Sanansa lupaukset kantavat.

Mark. 10:


29 Niin hän sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: ei ole ketään, joka Jumalan valtakunnan tähden on luopunut talosta tai vaimosta tai veljistä tai vanhemmista tai lapsista,
30 ja joka ei saisi monin verroin takaisin tässä ajassa, ja tulevassa maailmassa iankaikkista elämää".



Katja-Leena Klinga


Kommentit

Suositut tekstit