SUHDESOPPAA



Iltapäivälehdet kertovat tämän tästä jutuissaan, kuinka rakastajat ja rakastajattaret tulevat esiin kertomaan ex-suhteensa ihanuudesta ja eroottisesta latauksesta. Etenkin taiteilijoille on suotu vapaus liihoitella suhteesta toiseen. Kukaan ei pidä sitä kummallisena. Se on heidän elämäänsä ja sitä jopa ihannoidaan.

Olen miettinyt juttujen kääntöpuolta, todellisen elämän tosiasioita. Millaista on vaikkapa tyttären tai pojan kuulla, että hänen isänsä on ollut hyvä suutelija monen naisen seurassa. Tai, miltä tuntuu vaimon saada kuulla, kuinka oltuaan vielä naimisissa, puoliso vietti suurimman osan aikaa rakastajattarensa kanssa Balin lämmössä. Kukaan ei halua tietää tästä mitään.   Rakkaus on siinä mielessä erittäin sokeaa. 



RAKKAUDEN KAHDENLAISET KASVOT

Rakkaus on kaunis kahden ihmisen välinen yhdysside. Rakkautta ei voi pakottaa, vaan se annetaan lahjana. Rakkaus on myös luopumista. Yleensä se on sitä, silloin kun se on aitoa. Mitä tarkoitan?

On olemassa kahdenlaista rakkautta. Rakkautta, joka on sokeaa ja ymmärtämätöntä. Se ajattelee omia himojaan, ei piittaa muista. Sille tärkeintä on saada itselle nautintoa ja kokemuksia; Mitä siitä, vaikka muut kärsivät.  Rakkaus menee kaikessa etusijalle, se ei kaihda edes keinoja.  Se valehtelee tarvittaessa oikealla ja puhuu toista vasemmalle. Se menee eteen avatusta ovesta, kysymättä aina edes lupaa. Kaiken se rikkoo ja kaiken se on valmis lopulta heittämään selän taakse, jopa salaamaan. Silloin se tulee esiin, kun saa suosion. Se etsii omaansa.

On myös Rakkautta, joka ei välitä maailman suosiosta. Se on hiljaista ja nöyrää. Se ei pidä itsestään suurtakaan meteliä. Se luottaa tulevan maailman ajan voimiin. Siksi se jaksaa odottaa. Se ei haavoita, ei lyö. Se on totuudessa ja saa siitä voimansa. Sen voima on rajaton, ja siksi se kestää tässä ajassa. Sitä ei jätetä taakse, ei kätketä. Se tulee esiin kaikessa loistossaan!

Katja-Leena Klinga


Kommentit

Suositut tekstit