ENKELEITÄ JA ENNUSTAJIA

New Age -aikakausi on tuottanut mitä kummallisimpia virtauksia keskuuteemme.  Monet eivät ole perehtyneet näiden virtauksien vaikutuksiin ja alkuperään.  Onhan se hienoa, kun puhutaan enkeleistä ja kerrotaan niihin liittyviä tarinoita, somistellaan koti enkelikoristeilla ym.  Ennustajat kiehtovat monia, sillä ihminen on taipuvainen uteliaisuuteen tulevaisuutensa suhteen.  Kaiken tämän taakse kätkeytyvät kuitenkin omat vaaratekijänsä.  Me saatamme unohtaa, että voimme astua Luojamme "varpaille". Kaiken Luoja ja Jumala on luonut enkelit ja suunnitellut meille jokaiselle yksilöllisen elämäntien. Raamatusta löytyvät kaikkein luotettavimmat ohjeet näilläkin alueilla...

ENKELIT RAAMATUSSA

Enkelit ovat palvelukseen annettuja henkiolentoja, Jumalan luomia.  Ne toimivat Jumalan valtuuttamina ja tekevät vain ja ainoastaan heille annettuja tehtäviä.  Enkelit eivät toimi mitenkään omavaltaisesti, esim. tulemalla ihmisten luokse silloin, kun ihmiset heitä kutsuvat.
Hepr. 1:14 
Eivätkö he kaikki ole palvelevia henkiä, palvelukseen lähetettyjä niitä varten, jotka saavat autuuden periä?

On hyvä muistaa, että on olemassa myös valhe-enkeleitä.  Ne ovat pahuuden henkiolentoja, jotka karkotettiin Jumalan edestä sen vuoksi, että ne nousivat kapinaan Jumalaa vastaan.  Lucifer oli hyvin kaunis ja korea enkeli, joka johti ylistystä Jumalan edessä.  Hän lankesi ylpeyteen ja veti myös muita enkeleitä mukanaan.  2. Piet. 2:4 .


Raamatullinen näkemys enkeleistä

Raamattu opettaa meille, että enkelit voivat toimia viestintuojina tai ne voivat olla suorittamassa jotakin muuta tehtävää Jumalan käskystä meidän keskuudessamme.  Joskus enkelit voivat näyttäytyä ihmiselle. Minunkin lapseni ovat nähneet enkeleitä.  Niitä on erilaisia ja eri tehtäviin asetettuja.  Enkeleitä ei pidä palvoa tai rukoilla.  Ne eivät saa olla palvonnan kohteita.  Ne ovat alistetut Jumalan palvelukseen Hänen luotuinaan.  Jumala ansaitsee kaiken ylistyksen!  Kaikenlaiset enkeli-illat ja kokoontumiset energioiden äärelle eivät anna kunniaa Jumalalle ja Raamatun ilmoitukselle. Ne johtavat ihmistä harhaan.  Kristillinen evankeliumi pohjautuu aina Kristukseen, Hänen täytettyyn työhönsä.

ENNUSTAMISESTA

On olemassa kahdenlaista ennustamista.  Ensinnäkin Jumala näkee tulevaisuuteemme, koska Hän on Luojamme ja elämämme käsikirjoittaja.  Ja toisekseen Saatanalla on myös suunnitelma tuhota Jumalan meille laatimat suunnitelmat.  Koska hänet on jo tuomittu, haluaa hän saattaa meidätkin tuomionalaisiksi ja Jumalasta iankaikkisesti erotetuiksi.  Hän ei suinkaan halua jäädä yksin.  Joh. 10:10.  Raamattu varottaa ennustajista!

On tärkeää osata erottaa, milloin meille tahdotaan ennustaa tuhoa ja milloin elämää!  Jeesuksen maanpäällisen elämän aikana oli myös kaikenlaisia ennustelijoita ja velhoja liikkeellä.  Jeesus tunnisti heissä olevan hengen ja henki heissä tunnisti aina myös Jeesuksen.  Valhe-ennustajat jäivät aina Jeesukselle kakkoseksi.
 
 
Mark.1: 23 Ja heidän synagoogassaan oli juuri silloin mies, jossa oli saastainen henki; ja se huusi
24 sanoen: "Mitä sinulla on meidän kanssamme tekemistä, Jeesus Nasaretilainen? Oletko tullut meitä tuhoamaan? Minä tunnen sinut, kuka olet, sinä Jumalan Pyhä."
25 Niin Jeesus nuhteli sitä sanoen: "Vaikene ja lähde hänestä".
26 Ja saastainen henki kouristi häntä ja lähti hänestä huutaen suurella äänellä.

TÄRKEÄ KYSYMYS:
-Erotatko sinä, mikä henki missäkin on kyseessä?  Aina, kun Jumala puhuu ja rohkaisee meitä, siihen ei liity mitään pelkoa ja se on vahvistettavissa Raamatun Sanalla.  Jumala ei esimerkiksi kehoita ketään syntiin ( esim. muuttamaan asumaan jonkun toisen puolison kanssa tai rakastumaan päätä pahkaa jo varattuun ).
Jumala puhuu yhä profeettojensa ja palvelijoidensa kautta.  Mistä erotamme tällaisen palvelijan?

Efe.5:

1 Olkaa siis Jumalan seuraajia, niinkuin rakkaat lapset,
2 ja vaeltakaa rakkaudessa, niinkuin Kristuskin rakasti teitä ja antoi itsensä meidän edestämme lahjaksi ja uhriksi, Jumalalle "suloiseksi tuoksuksi".
3 Mutta haureutta ja minkäänlaista saastaisuutta tai ahneutta älköön edes mainittako teidän keskuudessanne-niinkuin pyhien sopii-
4 Älköön myös rivoutta tai tyhmää lorua tai ilvehtimistä, jotka ovat sopimattomia, vaan paremmin kiitosta.
5 Sillä sen te tiedätte ja tunnette, ettei yhdelläkään haureellisella eikä saastaisella eikä ahneella-sillä hän on epäjumalanpalvelija-ole perintöosaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnassa.
6 Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha tottelemattomuuden lapsia;
7 Älkää siis olko niihin osallisia heidän kanssaan.
8 Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina
9 -sillä kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä-
10 ja tutkikaa, mikä on otollista Herralle;
11 Älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä.
12 Sillä häpeällistä on jo sanoakin, mitä he salassa tekevät;
13 mutta tämä kaikki tulee ilmi, kun valkeus sen paljastaa, sillä kaikki, mikä tulee ilmi, on valkeutta.
14 Sentähden sanotaan: "Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!"
15 Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte: ei niinkuin tyhmät, vaan niinkuin viisaat,
16 ja ottakaa vaari oikeasta hetkestä, sillä aika on paha.

 Herran palvelija on täynnä rakkautta.  Hän vaeltaa niin kuin hän opettaa.  Hän ei ole ahne, vaan palvelee kutsumuksestaan käsin.  Jos joku pyytää sinulta suurta hintaa palveluksestaan, pitäisi hälytyskellojen jo tässä kohdin soida!   Jumalan profeetta ei koskaan pyydä hintaa palveluksestaan.  Hän tietää, että lahjaksi hän on saanut ja lahjaksi hän myös antaa. 

Jumalan tahto ei ole ostettavissa.  Jumalan tahto voi toteutua elämässämme, jos me tunnustamme syntimme ja otamme Jeesuksen sovitustyön tosissamme ja uskomme, että pelastus on totta myös meidän kohdallamme. Sillon Jumalan mahtava suunnitelma voi toteutua kohdallamme ja olemme matkalla iankaikkisuuteen Pyhän Hengen ohjauksessa.  Kun kuljemme Hänen johdatettavina, voimme nähdä enkeleitä ja saada tietää, mitä asioita tulevaisuuskin tuo eteemme.  Mutta silloin myös tiedämme, että maailmankaikkeuden Luoja itse on kaiken ilmoituksen takana!  Se ei jätä sijaa epävarmuudelle.  Se, minkä Jumala meille ilmoittaa, se myös toteutuu! 

Katja-Leena Klinga









Kommentit

Suositut tekstit