KUKA VIERAILEE KIRKOSSAMME?


Olin jonottamassa kirkkoon, kun kuuluisa laulaja oli tulossa pitämään kirkkokonserttia. Tuntia ennen konserttia ihmiset odottivat oven takana penkkiin pääsyä. Joku jonossa olevista sanoi: ” Olisipa kirkkoon joka kerta näin pitkät
jonot ”. Niinpä. Ei kirkkoon jonoteta. Joku saattaa viikolla kysäistä papilta: ” Onko ensi viikolla kirkossa ketään vierailijaa” ? Ilman vierailijoita ei kirkkoon helposti tulla.





Kun paimenet kohtasivat enkelit kedolla ja saivat kuulla Jeesus-lapsesta, lähtivät he katsomaan syntynyttä Vapahtajaa sanoen toisilleen: "Menkäämme nyt Beetlehemiin katsomaan sitä, mikä on tapahtunut ja minkä Herra meille ilmoitti". Luuk. 2: 15. He ymmärsivät enkelien puheen Herran puheeksi. Keskipiste oli Herra itse, eivät enkelit. Häntä he lähtivät katsomaan. Hän oli puheenaihe.





Kenet me odotamme kohtaavamme kirkossa? Kenen vierailu keskuudessamme meitä sykähdyttää eniten? Enkelin, julkkiksen vaiko itse Herran Jeesuksen?
2 Moos. 34:

8 Niin Mooses kumartui nopeasti maahan ja rukoili ja sanoi:
9 "Herra, jos olen saanut armon sinun silmiesi edessä, niin käyköön Herra meidän keskellämme. Sillä tämä on tosin niskurikansa, mutta anna anteeksi meidän pahat tekomme ja syntimme ja ota meidät perintöosaksesi."
10 Hän vastasi: "Katso, minä teen liiton, minä teen kaiken sinun kansasi nähden ihmeellisiä tekoja, joiden kaltaisia ei ole tehty yhdessäkään maassa, ei minkään kansan keskuudessa. Niin koko kansa, jonka keskellä sinä olet, on näkevä Herran teot, sillä peljättävää on se, mitä minä sinulle teen.

Mooses rukoili Herraa kansansa puolesta ja kohtasi Herran rukouksessa. Herra lupasi osoittaa itsensä ja olla kansansa keskuudessa Väkevä Herra. Mooses janosi kohdata Israelin Jumalaa. Hän ei antanut periksi niin kuin ne toiset, jotka jo kohta olivat valmiita seuraamaan vääriä jumalia. Ilman Mooseksen uskollisuutta ja esimerkkiä ei tämän päivän seurakuntaakaan olisi!


Moosekselle annettiin Laki Siinailla. Jumala halusi suojella kansaansa ja opettaa sille kurinalaisuutta. Jokainen ihminen tarvitsee kurinalaisuutta ja tahtoa selviytyäkseen elämästä voittajana. Laki on annettu meidän suojaksemme, ei kiusaksemme!

Alkukielestä suoraan käännettynä Laki käännetään OPETUKSEKSI. Jokainen meistä tarvitsee siis opetusta kasvaaksemme Kristukseen, joka on seurakunnan pää. Seurakunta on paikka, missä itse Kristus vierailee ja opettaa meitä Pyhän Hengen kautta. Hän on antanut seurakunnalle paimenet,opettajat ja evankelistat. Kaikki ne palvelijat, joista raamattu meille opettaa. Efe. 4:11.

2 Piet. 3:


17 Koska te siis, rakkaani, tämän jo edeltäpäin tiedätte, niin olkaa varuillanne, ettette rietasten eksymyksen mukaansa tempaamina lankeaisi pois omalta lujalta pohjaltanne,
18 ja kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänen olkoon kunnia sekä nyt että hamaan iankaikkisuuden päivään.

Efe. 3:
10 että Jumalan moninainen viisaus seurakunnan kautta nyt tulisi taivaallisten hallitusten ja valtojen tietoon
11 sen iankaikkisen aivoituksen mukaisesti, jonka hän oli säätänyt Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme,
12 jossa meillä, uskon kautta häneen, on uskallus ja luottavainen pääsy Jumalan tykö.

Me kohtaamme seurakunnan keskellä itse Herran. Hän on Väkevä Jumala ja Lunastajamme. On ilo tulla seurakunnan keskelle ja saada opetusta Häneltä, joka on suurempi ja voimallisempi kuin kukaan muu.

Katja-Leena Klinga



Kommentit

Suositut tekstit